13. syyskuuta 2005

Tulipalo


Radio on verraton viestin. Sen kautta tieto tulee melkein välittömästi. Eilen iltapäivällä melkein naapurissa (n. 0,6 km:n päässä) oli tulipalo, jossa kahden perheen asunnot tuhoutuivat ja samassa kompleksissa oleva autokorjaamo. Iso asia asianosaisille, mutta lehdessä vain pienenpieni uutinen.

 Jos eilen olisi ollut yhtä navakka tuuli kuin tänään, ympäristön suojeleminen tulelta olisi ollut huomattavasti vaikeampaa. Siitä muistui mieleeni eräs toinen tulipalo, jossa olimme itse osallisina. Olin jo unohtanut.

Silloin palokunta ei muuta pystynyt tekemäänkään kuin suojelemaan ympäristöä. Se oli se oma savusaunamme. Tämän koivun vammat juontuvat siitä saunapalosta.

Mummu oli saanut valokuvat ja sanoi ottavansa ne huomenna päiväkeskukseen mukaan, että voi ylpeänä esitellä niitä. Kelakin oli muistanut kirjeellä: lääkekulujen omavastuu on tullut täyteen. Missähän ne tarvittavat kuitit ovat? Hän oli jaksanut käydä pienellä kävelyllä ja laski leikkiä raha-asioista puhuessamme. Tokaisi, että pitäisiköhän soittaa kuopukselle ja kysyä, onko saldo miinuksella juhlien jälkeen.

Huomenna on Iidan nimipäivä. Onnea kaikille Iidoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin!