24. kesäkuuta 2010

Den blomstertid nu kommer

Tai on jo tullut. Sain minäkin tänään käteeni kauniin kimpun rantapuistikosta poimittuja kesäkukkasia, ainakin seitsemän erilaista. Oli puna-ailakki, niittyleinikki, lemmikki, koiranputki, lupiini .. On pyhäinen olo, vaikka allakka näyttää torstaita ja juhannusaattoa vasta huomiseksi. Tänään on se oikea juhannus. On ollut vilinää ja vilskettä, karjalanpaistia, perunoita, vispipuuroa, raparperijuomaa, Katariinan kardemummaista raparperipiirakkaa vaniljajäätelön kera. On katettu, on raivattu, on keitetty, on paistettu, on leikitty ja pelattu, on opittu uutta, kerrattu vanhaa, on muisteltu ja suunniteltu. Mummun pää ja kummienkin päät ja kaikkien ovat melken korkkiruuville vääntyneet, kun katsomista riittää. Kerrankin voin sanoa, että tapahtuu niin paljon etten edes sanotuksi saa.

On ollut niin monenlaisia juhannuksia. Tämä jää varmasti helmenä niiden joukkoon. Ja tämähän on vasta alkamassa.

Käväisin kaupungillakin eikä se tämän arkipäivän pyhyyden tuntua muuttanut miksikään. Kuuntelin toisella korvalla radiosta jotakin juhannustaikakeskustelua, jossa tärkeimmäksi kukaksi mainittiin siankärsämö. Ja sanottiin että pitää puolilta öin mennä istumaan omenapuun juurelle tunniksi, jos haluaa nähdä tulevan vuoden tapahtumat. Siitä tuli mieleen eilisilta. Hyttysiä oli niin paljon, ettei ulkona voinut viipyä. Kunhan juhannusruusun kuvasin. Ehkä siellä pärjäisi juosten.

Tänään tuntuu olleen tämän suven suloisin päivä. Toivottavasti ennusteet lupaavta lisää tällaisia päiviä. Hyvää juhannusta!

4 kommenttia:

 1. Oikein hyvää Juhannusta myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa mukavalta, nauttikaapa kesäyöstä ja oikein mukavaa juhlan aikaa! Voisin kokeilla tuota omenapuujuttua kun ei ole nyt hyttysiä, mutta eipä ole sitä omenapuutakaan..

  VastaaPoista
 3. Jopa tulee Liisalle melkomoinen juhannus, jos vielä aatonaatosta kirii!

  Täällä on rauhallista. Kaupassakaan ei ollut mitenkään kauhia kiirus, satamassa istuimme jäätelöllä ja Kuopus käväisi iltapäivällä. Ezikoisella on niin kiire uuden romaaninsa viimeistelyn kanssa, että taitaa istua koko juhannuksen koneen ääressä muun perheen viettäessä pyhät vaimon kotikotona.
  Me vanhukset otamme mallia Kulkurista ja venyttelemme laiskoina loivassa varjossa itikoita pois leyhytellen.

  Menokasta ja ravitsevaa jussia itsellesi ja läheisillesi

  Iisi

  VastaaPoista
 4. Maija,
  Kiitos samoin!

  Sirokko,
  Lupaavalta näyttää vielä aattoaamunankin. Voi sitä istahtaa varmaan jonkin muun hedelmäpuun alle, jos kerran ei ole niitä hyttysiä. Perinteitä voi kuulemma muuttaa.

  Iisi,
  On on menoa. Tänään rauhallisempaa ja huomenna taas isommalla porukalla. Hyvä kun mainitsit tuon venyttelyn. Tahtoo jäädä väliin poikkeuspäivinä ja siitä ei kroppa tykkää. Eikä tykkää tässä koneen ääressä istumisestakaan, mutta juhannusterveiset aina jaksaa lähettää.

  Leppoisaa juhannusoloa sinne keskiseen Suomeen teille molemmille1

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!