19. maaliskuuta 2010

Ei oo totta


Korttiostoksilla osuin mammuttipäiville läheisessä ostoskeskuksessa. Olisi sen pitänyt olla tiedossa, koska viikolla päivälehden täytteenä oli mammuttimaisen iso monisivuinen mainos. Pikakassa ei ollut edes käytössä. Arvelivat, että korkeintaan viiden tuotteen ostajat eivät tällaisina erikoishypersuperekstratarjouspäivinä olisi liikkeellä. Oli siellä niitäkin. Eräskin ystävällinen puhelias nuorimies kahden Juhla Mokka-pakettinsa kanssa.

Näin tasa-arvon päivänä pitäisi kaikkien asiakkaiden saada olla tasa-arvoisia. Miksi halvemmalla saadakseen on ostettava kolme tuotetta, kun tarvitsee vain yhden? Miten tuikkulyhty liittyy pyykinpesuaineeseen? Oli sen kylkiäisenä. Voisi ehkä ehdottaa ostospiirin perustamista naapureiden kanssa. Kierrätämme jo lehtiä. Ihmettelin myös, miten kallista on isoruutuinen konseptipaperi. 1,70 euroa /16 arkkia. Opin tänään myös, että Suomessa on 50 Kallis-nimistä miestä. Siis etunimenä.

Mieheni tutkiessa pilkkivälineistötarjontaa, minä katselin kotvan aikani kuluksi vastapäisen hyllyn tuotteita. Heti sattui silmiini pari erikoista tuotetta. Valkoisia muovipurkkeja, joiden tuoteniminä oli Litteä vatsa ja Kiinteät pakarat. Purkkikamaa siis. Purkkeja oli jäljellä vain muutama.

Sitten kiersin hiplaamassa lastenvaatteita. Olin edellispäivänä kuunnellut erään ensimmäisen lapsenlapsensa saaneen mummon jutustelua. Hän kertoi ostaneensa lomareissullaan kultanupulleen tusinan mekkoja. Minä tietenkin arkijärkisenä kysyin, oliko hän ostanut ( edes, ei sitä sanaa en sentään käyttänyt,) eri kokoja. Ei vaan samaa kokoa koko satsi.

Minä odotan kovasti, että lähelle avautuu uusi kirpputori. Niissä käyn mieluummin, jos ne ovat tarpeeksi pieniä. Tästä tulee pieni. Minulle riittää kun hetken saan fiilistellä rompemaniaa, hypistelyhinkua, halpishulluutta, kamakutkaa, säästösurffailua, krääsäkiihkoa tai hilavitkutinhepulia. Jollet ole sattunut lukemaan Kodin Kuvalehden 11/2009 numeroa, em. kursivoidut sanat olen poiminut sen artikkelista Se kumma tunne.

Huomenna on kevätpäiväntasaus, mutta vielä talvi pitää tiukasti otteessaan. Pakkaspäivä tänäänkin. Huomiseksi olisi luvassa yksi nuoskapäivä ja sitten taas uusi pakkasjakso. Miten paljon lie miinusasteita viikon päästä, jolloin siirrymme kesäaikaan? Sulaisi edes tuo lumi tuosta harakanpesästä.

Edit. Hetkeä myöhemmin tuli tällainen kiertis serkulta. Laitan sen jatkamaan matkaansa tässä.
Uskotatva on !
Cmabridgen yilopitson tuktimusken muakan, ei ole väilä msisä jäjretsyksessä sanan kijraimet ovat , ainoa täkreä aisa on, että esnimmäinen ja viimienen kijrain ovat oikelila piakiolla. Loput voiavt olla missä jäjretsyskessä tahasna ja imhinen voi silti lukea tesktin ongemlitta, koksa aiovt eiävt lue jokaitsa kijraitna eriskeen vaan sana kokoniasuuetna.
ÄLLITSYTÄTVÄÄ! VAI MTIÄ OELT MIETLÄ?

11 kommenttia:

 1. Olen todella ällistynyt, vaikka olen tuosta oikeinluvusta tiennytkin, en ajatellut että se menisi näinkin monivirheisenä läpi, mutta hyvin meni, varsinkin näytöltä oikoo vielä paremmin kuin paperilta. Ilmankos sitä ei kirjoittaessakaan huomaa omia virheitään.
  En ole ikinä kuullut/nähnyt Kallis-nimeä,todennäköisyys kohdata yksi onkin aika pieni..

  VastaaPoista
 2. Sirokko,
  Mutu-tuntumalla sanoisin, että äidinkielessämme tämä toimii. Ymmärtääkö minkä tahansa kielen natiivi yhtä hyvin, on vaikea kysymys. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Nauru pidentää ikää, kiitos muutamasta lisäminuutista! Halpishulluutta, säästäsurffailua ja kymmenen saman kokoista mekkoa :) heh!
  Kirpparit ovat mukavia. Siellä minäkin tyydytän shoppailuviettiäni. On hauska katsella vanhoja esineitä ja kirpparilla tuntee itsensä melkein äveriääksi; niin paljon antiikkia tuntuu löytyvän omasta huushollista. Melkein kaikki astiatkin, joita on ostettu yhteisellä alkutaipaleella, voivat olla monta kymppiä kappale. Mies sanoi, etteihän enää uskalla syödäkään, menevät pian rikki.

  VastaaPoista
 4. Mukava oli tuo tekstipätkä, eikä ongelmia lukemisessa. Mutta niinhän se toimii vierasta kieltäkin lukiessa: tekstissä voi olla kokonaisia sanoja, jotka ovat vieraita, mutta sujuvassa lukemisessa niitä ei ole edes huomannut. Aivot ovat tosi näppärät täydentämään puutteita. (heh, joskus liiankin näppäriä ovat aivot: varsinkin kun on kyse puutteellisista juoruista, täydennämme itse ihan suvereenisti loput) :)

  VastaaPoista
 5. Ovela tuo teksti, jossa kirjaimet etsivät paikkaansa. Mitään hankaluutta ei ollut sen lukemisessa. Ovat nuo ihmisaivot ihmeellinen laitos! Tevreisiä vaan!

  VastaaPoista
 6. Laila,
  Aika moni on pilannut arabiansa astianpesukoneessa. Mitä lopputekstiin tulee, lue tuo Kirlahin kommnetti ja seuraava vastuas.

  Kirlah,
  Olet oikeassa. Ihan aina en kyllä aikoinaan oppilaiden sanoista selkoa ottanut esseissä, yleensä kyllä. Täällä
  http://hpyl.blogspot.com/2010/03/snusihne.html
  kävin äsken testaamassa. Toimi se!

  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Liisa, pesen Myrnani juuri siksi aina käsin. :) Hyvää viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 8. Oikein mukava kuva harakanpesästä.

  VastaaPoista
 9. Uskotva on. Pianohirveistä ei vatsata.

  VastaaPoista
 10. a-kh,
  Harakka alkaa hermostua äänestä päätellen, kun tuo pesä ei tyhjene lumesta. Eilen aamulla -20, tänään -8.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!