29. syyskuuta 2009

Mikonpäivänä 2009

Mikonpäiväviisauksia talven ensimmäisenä päivänä voi vilkaista täältä. Samalla onnittelut kaikille nimipäiväsankareille. Ei ole vielä tietoakaan talvesta, vaan on aurinkoista, niin aurinkoista. Tuulee kumminkin. Eilen iltapäivällä voimakas tuulenpuuska viskeli hetken lehtiä keltaisena sateena. Vain hetken. Kumma puhuri ja lyhyenlyhyt sadekuuro. Ei toistunut, kun jäin sitä odottamaan.

Tänä aamuna tunsin ensimmäisen kerran aamukoleuden sormissani. Tai aamupäiväähän se jo oli. Rantatie on varjoisa ja selältä tuulee. Tuulee joka vuosi enemmän ja enemmän, koska kesämyrsky kaatoi tien varrelta monta puuta. Minulla oli pitkästä aikaa kamera mukana, vaikka ruska ole yhtä räiskyvä kuin vuosi sitten.

En sitten kuitenkaan kehdannut, sanan kummassakin merkityksessä, kuvata lehtipuhaltajaa ja lehti-imuria, jotka pörräsivät heti ensimmäisen kadunkulman takana. Antaisivat tuulen tehdä ensin tehtävänsä. Se veisi kuitenkin enimmät kuivat lehdet puistoon ja ympäristö säästyisi samalla turhalta melulta. Ehkä parivaljakko oli harjoittelemassa kyseisten koneiden käyttöä, koska suurin osa lehdistä on vielä putoamatta.

Lintuja en enää kuullut. Pari varista oli valitsemassa itselleen sopivaa venettä. Ehtivät aina lennähtää karkuun, kun yritin kuvata. Varoin kävelemästä liikaa.

7 kommenttia:

 1. Tänä työttömyyden ja vajaatyöllisyyden (ja mitä kaikkea)aikana on pidettävä työstään kiinni ja tehtävä, vaikkei olisi tarpeenkaan. Siten lehtien imemistäkin riittää pitkäksi aikaa, kun niitä joka päivä tippuu puusta. Samoin meillä - kun tiemme on harvoja sorateitä - lanaa ajetaan yhtä mittaa. Hetikun tie on silennyt mukavaksi, lana tulee ja vetää kaikenlaiset kivenmuhkurat esiin.
  Hyvä, että olet maltillinen kävelyssä ja saat paikat vähitellen voimistumaan.

  VastaaPoista
 2. Mukava, että olet jo liikkeellä! Syystuuli on niin ihanan raikas. Tänään on ollut tuulta, aurinkoa sadetta ja pimeää.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitat kauniisti . Ruska on ollut kaunis , mutta osa puista on jo paljaana . Tuntuu hiukan aikaiselta . tahi miten sen nyt ottaa . Muistan miten talvi on joskus tullut puolessa välissä Lokakuuta .

  VastaaPoista
 4. Utukka,
  Nyt se sitten tuli. Ensimmäinen raekuuro ja asteita vain neljä. Miten tiesikään vanha kansa.

  Yritän toppuutella kävelemistä. Vesikävelyyn tekisi mieli, johonkin oikein lämpimään veteen.

  Ellinoora,
  Pientä on tämä liikkuminen vielä. Huomenna mentävä kuitenkin näyttämään tilanne leikanneelle tohtorille.

  Kyllimarjaana,
  Jos minulta kysytään, milloin talvi yleensä täällä tulee, sanon aina että lokakuun 20. päivän paikkeilla. Nyt en osaa enää sanoa.

  Sikäli nuo mikonpäivän vanhan kansan sanonnat sattuivat nyt kohdalleen, koska parasta aikaa sataa rakeita.

  VastaaPoista
 5. Rakeita tuli täälläkin ja yö pakkaset alkoivat.

  Varovasti, varovasti hyvä tulee;)

  VastaaPoista
 6. Vuodenajat vaihtuvat aina yllättäen. Ja joulu saapuu pian...

  Olemme tänään taas tulossa Savoon ja saareen. Vielä sinne pääsee, mutta kuinkahan kauan.

  Mikko-nimi pyörii suvussamme.

  Selällesi terveisiä. Vahvistavia kävelyretkiä!

  VastaaPoista
 7. KooTee,
  Yksi pakkasyö takana. Viime viikonlopusta lämpötilan pudotus melkein 15 astetta. Tuntuu. Hyvää viikonloppua!

  Lastu,
  Tervetuloa, mutta vaatteita pitää olla riittävästi. Kääntyi kylmäksi ykskaks.

  Mikko, Miika, Mika... vaihtoehtoja riittää.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!