15. joulukuuta 2008

Listoja

Bratz girlz really rock, Cutie mini pehmo, Baby born poikanukke, Lil Bratz House Beauty Case, Chich Rainy Day 20 cm, Friend Dog, Hot Wheels, Tribot english, Snowflake nasu, Gormit Atomic, Peter Pan - the legend jne --- Hyvää joulua, Joulupukki. Karkkia ja lautapelejä.

Nämä ovat poimintoja minulle viime viikolla vahingossa tulleista joulupukille osoitetuista toivelistoista. Näitä lukiessa täytyy myöntää, että suomalaiset lapset eivät enää elä missään metsässä eikä korvessa. He tietävät, että joulupukin pajan työkieli on englanti. Onneksi näin maanantaina ei ollut ruuhkaa ja vaarin kanssa yhteistuumin saimme viimeisetkin lahjat hankituksi. Toki muutama meili ja tekstari vaihdettiin vanhempien kanssa. Varmuuden vuoksi.

Kaupasta piti rientää polille seurantakäynnille. Ei ollut ruuhkaa sielläkään. Jouluvaloja ja koristeita joka puolella. Silti vierastan koko laitosta. Käynnin replikoinnin osasin ennakoida. Seurannassa tehdään aina samat rutiinimittaukset, kyykistymiset, taivutukset, raapaistaan jalkapohjat. Ymmärrän minä sen. Uusia arvoja verrataan edellisten käyntien tuloksiin. Siellä on minusta pitkät listat arvoja, senttejä ja asteita. Sitten taas haastellaan tovi arkihankaluuksista. Tammikuuhun turvassa. Ei mitään hätää. Näin mennään.

Ja minä sitkutan eteenpäin päivän, joskus hetken kerrallaan. Ja marssin turhautuneena lähete kourassani luukulle merkkuuttamaan uuden ajan punaiseen korttiin. Pyydän samalla leiman matkakorvauslomakkeeseen. Niitä täyttyy vuoden aikan useampi. Nyt ei onneksi itkettänyt, kun olin tramalissa. Ihan hiukan se taittoi kipua pois. Ja kotona siirrän uuden ajan kalenteriin. Näin se menee. Ja joulu tulee joka vuosi. Lahti oli jo jäässä, mutta lumeton. Kuva on viime vuodelta.

2 kommenttia:

  1. Niin sinä sinnittelet ja jaksat silti vielä meitä muitakin kannustaa ja rohkaista! Toivotan paljon toivoa ja antoisaa joulua tähtisilmäin parissa!

    VastaaPoista
  2. Utukka,
    On tämä sellaista sitkuttelua, mutta kävimmepä äsken kaksin kävelemässä lumiräntäsateessa. Märkä lumi kuorruttaa kaikki puut, mutta ojat ja purot lirisevät kuin keväällä. Voi näitä talvia!

    Hyvää jouluaikaa sinne kauas (täältä katsoen)! Tähtisilmiä näen aattona ja joulujen välissä.

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!