25. syyskuuta 2008

ADHD vai ITTVH?

Kun viimeksi menin kamera taskussani kaupunkiin ja aioin nappasta yhden kuvan, kamera viestitti minulle: Ei muistikorttia. Menin personal trainerilleni eikä häntä näkynyt. Kysyin toiselta fysioterapeutilta, mahdanko olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, koska minulla ei ole nyt muistikortti mukana. Tuossa tilanteessa muistin seuraavan kuukausia sitten saamani, mutta jo unohtuneen (sic) kiertiksen:

Jos olet ihmetellyt, miksi pyörin usein kuin väkkärä, vastaus tulee tässä: Vähän aikaa sitten havaittiin , että minua nuorena vaivannut ADHD on muuttunut ilmiöksi nimeltä ITTVH - Iän Tuoma Tarkkaavaisuuden Vajaus Häiriö.

Näin se ilmenee: Päätän pestä autoni. Lähtiessäni kohti autotallia huomaan postia eteisen pöydällä. Päätän selata postin läpi ennen kuin menen pesemään autoa. Tarkistan myös
puhelimen vieressä olevat postiin menevät kutsu-kortit. Laitan autonavaimet pöydälle ja rypistän roskapostin roskakoriin, joka on pöydän alla. Silloin huomaan roskakorin olevan täynnä. Niinpä päätän laittaa kutsut takaisin pöydälle ja käydä tyhjentämässä roskakorin.

Mutta sitten tajusinkin, että kun kerran olen viemässä roskia ulos ja roskalaatikko sattuu olemaan lähellä postilaatikkoa, voin aivan hyvin laittaa kutsuihin ensin postimerkit ja viedä ne samalla laatikkoon.Otan postimerkkikuoren esiin ja huomaan, että jäljellä on vain yksi postimerkki. Lisää postimerkkejä on pöytälaatikossa työhuoneessani, joten lähden kohti työpöytääni, jonka päällä huomaan kokistölkin, jota olin ollut juomassa.

Jotta en merkkejä etsiessäni kaataisi kokista pitkin pöytää, siirrän sitä hieman syrjään. uomaan, että kokis on alkanut hieman lämmetä ja päätän viedä sen jääkaappiin. Matkalla jääkaapille huomaan ikkunalla kukan, joka kaipaa pikaista kastelua. Lasken kokiksen ikkunalaudalle ja huomaan lukulasini, joita olen etsinyt koko aamun. Ajattelen, että on varminta viedä lasit työpöydälleni heti sen jälkeen kun olen kastellut kukan.

Lasken lasit takaisin ikkunalaudalle ja menen täyttämään kastelukannua kun siinä samassa huomaan TVn kaukosäätimen. Joku on jättänyt sen keittiön pöydälle. Tajuan, että illalla katsellessani telkkaria tarvitsen kaukosäädintä, mutta todennäköisesti en muista, että se on keittiön pöydällä, joten päätän viedä sen oikealle paikalleen kunhan vain ensin kastelen kukat. Kaadan vähän vettä kukalle, mutta suurin osa läiskyy lattialle. Joten, laitan kaukosäätimen takaisin keittiön pöydälle ja haen pyyhkeitä, joilla kuivaan läikyttämäni veden.
Matkalla liinavaatekaapille yritän muistaa mitä olin tekemässä.

Päivän lopuksi huomaan, että autoa ei ole pesty, kutsuja ei ole postitettu, roskista ei ole tyhjennetty, lämmin kokis on edelleen ikkunalaudalla, kukkia ei ole kasteltu, postimerkkejä on edelleen vain yksi, en löydä television kaukosäädintä saatikka lasejani, enkä muista minne olen laittanut autonavaimet.

Miettiessäni, miksi mitään hommaa ei ole hoidettu tänään, olen todella hämmentynyt, sillä olen ollut kiireinen koko päivän ja olen todella väsynyt. Ymmärrän, että tämä on vakava ongelma ja aion hankkia apua, mutta ensin tarkastan sähköpostini.....

Tee minulle palvelus, jookos? Lähetä tämä viesti eteenpäin kaikille tutuillesi, sillä minä en muista keille tämä on lähetetty. ÄLÄ NAURA! Jos et vielä tunnistanut tästä itseäsi niin voit olla varma, että sekin päivä tulee... ehkä nopeammin kuin arvaatkaan!

VANHENEMINEN ON PAKOLLISTA, AIKUISTUMINEN ON VAPAAEHTOISTA,
ITSELLEEN NAURAMINEN ON TERAPEUTTISTA!

6 kommenttia:

 1. Tuttua on, kovin kovin tuttua. Muistaakseni. ;)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Voi Liisa miten tuttua "tässä iässä"! On tosiaan terapeuttista nauraa omille toilailuilleen! Lisäksi lapstenlapsille "Mamman" mokat ovat hullun hauskoja, esim. kun sanon toisen nimen ja tarkoitankin toista....
  Hyvää viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 3. Haavetar,
  :) Hyvää viikonloppua myös sinulle!

  Marjamatilda,
  Todellisuus on usein taruakin ihmeellisempää. :)
  Kiitos kommentistasi ja hyvää viikonloppua myös Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mää en muista ollenkaan lyhenteitä,
  MEMOL! Oisko se MEMOLY?
  Toivoo Pienikoila

  VastaaPoista
 5. Pienikoira,
  Suomalaisethan rakastavat lyhenteitä. Mutta ei niitä tarvitse muistaa. On kai olemassa omat sanakirjatkin niistä.

  Ajattelehan, miten sitä pääsee vähemmällä kun kirjoittaa pelkillä lyhenteillä? Kun on niin kiire kaikilla nykyään. ;)

  Täällä blogeissa olen oppinut LOL, EVVK, IMHO- lyhenteet, joo ja asap. Noissa meni jo kielet sekaisin. Hah! :)

  VastaaPoista
 6. Jees, juuri tuolla tavalla päiväni nyt lomalla ollessa kuluu enkä saa mitään valmiiksi!

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!