5. toukokuuta 2007

Punnerrusta

Kevät kamppailee tosissaan tulla ja olla. Yöpakkaset näyttävät vahingoittaneen koivun hiirenkorvia, koska aavistuksenomainen hento viherrys on muuttunut selvästi ruskean suuntaan.

Eilispäivän heitteli hahtuvaisia lumihiutaleita vähän väliä. Illaksi taivas kirkastui, joten viime yönä lämpötila kävi vielä reilusti pakkasen puolella. Viime kesänä kuivuus jo kuritti monen koivun lehdettömäksi ennen aikojaan ja nyt samaiset puut joutuvat säätelemään keväistä kasvuun lähtöä. Ilmastonmuutos? Vesi on myös alhaalla, vaikka lumet ovat jo sulaneet. Kevät ei ole juuri lainkaan edennyt viikossa.

Viime keväänä tähän aikaan vasta odottelimme jäiden lähtöä, mutta sää oli helteinen. Nyt on toisin. Käpytikka (?) piipahti eilen johtamassa lintukuoroa (joka ei näyttänyt sillä hetkellä kvintettiä suuremmalta) aamupäivällä. En saanut tarkempaa kuvaa ikkunan läpi.

Vaari pakkaa laukkunsa ja lähtee muuttolintujen matkaan. Minulle jää auto, jotta pääsen tarvittaessa liikkeelle. Henkilöauton kyyti ei ole samalla tavalla selkätäristävää kuin hidastetöyssyjen ylittäminen onnikan penkillä. Ja bussissa saattaa tapahtua vaikka mitä. Eräällä bussireissulla toinen kävelysauvani putosi bussin ovien eteen. Ei ollut keneltä pyytää apua. Seurasin kauhistuneena, mitä tapahtuu, kun bussin ovet alkoivat aueta. Exel piti pitkään pintansa, mutta poikkihan se meni siinä puristuksessa. Onneksi onnikan ovet kestivät.

Olisinkohan joutunut vastuuseen, jos ovenavausmekanismi olisi mennyt rikki? Taitava puolisoni korjasi sen ja siitä tuli tietenkin parempi kuin uusi. Ja uudet asvalttitassutkin on Exeleihin ostettu. Kun olen itse ratissa, voin säädellä keskipakoisvoimaa (heikot selkälihakseni eivät tykkää bussin käännöksistä, vaan olen tippua penkiltä), kunhan en jää tientukoksi. On kesärenkaiden aika. Toivottavasti lumi ei enää yllätä kuten keskiviikkona.

-----
Edit 18.30

Täällä voi punnertaa ja pinnistellä muistiaan. Tulevaa sesonkia ajatellen. :)

9 kommenttia:

 1. Minä katselin huolestuneena hevoskastanjan nuppuja. - Ne ovat onneksi jatkaneet kasvuaan ja nyt on luvassa lempeämpiä öitä.

  Kiitos Nettikasvistosta! :)

  Vähätärinäistä kyytiä!

  VastaaPoista
 2. Juuri puhuimme, että tuntuu ihan maaliskuulta - neulepusero pitää olla yllä ja melkein kaipaa sukkiksia farkkujen alle. Tänään on puuhattu kotona eikä jaksettu lähteä edes kauppaan, söimme kaapista ja ajattelimme hakea huomenna kioskilta maitoa - kunnes minä yhtäkkiä muistin että hyvät ihmiset, nythän on toukokuu, kaupat ovat huomenna auki. Ei tunnu siltä...

  VastaaPoista
 3. Mitä ihmettä tämä typerä Bloggeri hölmöilee, MINÄ tuon kommentin jätin!!

  VastaaPoista
 4. Koivujen hiirenkorvat eivät ole vahigoittuneet, ne vain kätkevät lehtivihreänsä kevätkylmillä ja jos ne olisivat nykyistä suurempia, saattaisi kevätmaisema näyttää syksyisen keltaruskealta. Saa nähdä, saatko vaihdettua exeleihin kesätasut ilman opaskirjaa.

  VastaaPoista
 5. Haavetar,
  Neljää plusastetta näyttää mittari yläkerrassa. Jos se siitä...kun ei enää miinusta kuitenkaan.

  On yritettävä lähteä liikkeelle päivemmällä. Eikö olekin hauska testata kasvituntemustaan, vaikka kuvat eivät olekaan terävimpiä?

  TarinaKaisa,
  Blogger käyttäytyy todella omituisesti välillä. Vaihtaa kieltä, riviväliä miten sattuu...

  Eikös tällainen +4-keli ole hyvä hiihtokeli, jos olisi lunta?

  AKH,
  Kadehdittava ominaisuus luontokappaleissa (jos kasveista voi noin sanoakaan) tuo automaattinen itsesuojelumekanismi. Onhan ihmiselläkin kyllä omat selviytymisstragegiansa.

  Tassut on vaihdettu. Vaati voimaa, ei opaskirjaa.

  VastaaPoista
 6. -strategiansa, ei -tragediansa

  VastaaPoista
 7. Liisa,
  kiitos kun kerroit jäiden lähdöstä, vaikka matkani Savon suuntaan "menikin jäihin" terveyssyistä.

  Kasvituntemukseni aion testata nettiherbaariossa. Arvokkaita ovat tämänkaltaiset vinkit!

  Hyviä ulkoiluja toivottelen. Lämpenee.

  VastaaPoista
 8. Oli tosiaan hauska testailla ja virkistää passiivista muistia. Hyvin pärjäsin, mutta jos kysymykset olisivat olleet avoimia, niin tulos olisi ollut aivan toinen. ;)

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!