17. heinäkuuta 2006

Liisan jutut graafisesti

Halo Efektin sivulta sain idean kuvittaa omankin blogini. Ja tässä on tulos. Aika kaunis ja herkkä kuva siitä tuli. Animaatio toteutui niin nopeasti, etten pystynyt seuraamaan kuka minä itse olen. Ehkä tuo vihreä piste? Ja nyt vain mielikuvittelemaan, onko kyseessä jokin kemiallinen kaavakuva vai jokin kesän kauniista kukkasista.

Helle on jonkin verran hellittänyt otettaan, mutta vedet ovat edelleen lämpimät. Punaherukat kypsyvät etuajassa pieniksi kuivuuden takia. On siis lähdettävä talkkunan ostoon. Minun kesääni on aina kuulunut punaherukkatalkkunasokeripöperö maidon kera. Jos talkkuna on oikeanlaista, siis hämäläistä, niin parempaa makuyhdistelmää saa hakea. Marjat survotaan lautasella sokerin ja talkkunan kanssa puuromaiseksi mössöksi ja siihen lisätään maito. Siis eräänlaista tuorepuuroa. Lapsuudessa tämä oli usein loppukesän jälkiruokaa.

11 kommenttia:

 1. Minäkin sain kivan kukkakuvion. Minulla vain ei ole Flickriä käytössäni, joten niin vain jäi saamatta kuvio blogiini.

  Laitoitko sinä kuvion blogiisi Halo Efektin ohjeilla vai sattuisitko tietämään jonkin muun (Flickrittömän) keinon?

  VastaaPoista
 2. Louhi,
  kun animaatio on valmis, kopioi koko ruutu Print Sreen-näppäimellä ja liitä se uutena kuvana esim. Microsoft Photo Editor-kuvankäsittelyohjelmassa. Rajaa erilleen kuvaosuus ja leikkaa ja tallenna se uutena kuvana jpg-muodossa. Silloin sitä voi käyttää ihan kuten mitä tahansa kuvaa eikä mitään Flickrejä tarvita. Kokeile!

  VastaaPoista
 3. Minulla meni pari tuntia, eikä kuva lopettanutollenkaan valmistumistaan. Sitten uuvuin odottamaan ja läksin myös etsimään kohtaa, mistä sen saisi kesken kaiken kuvaksi. Ja niin siinä sitten kävi, että se hävisi kokonaan. Olihan se sykeröä sykerön perään :)

  VastaaPoista
 4. Saara,
  en tiedä, mutta arvelen, että blogisi on niin iso, että se vie kauan. Minä odottelin siihen asti, kun silmin havaittava liike lakkasi ja kopioin sivun ja eka kerralla nappasi. ;) On kai sitä parempaakin tekemistä, vai mitä?

  VastaaPoista
 5. Liisa, kiitos neuvostasi. Kokeilen sitä parhaani mukaan. Minulla vain on suomenkielinen nettiohjelma, joten voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin löydän oikean nappulan.


  Saara, sinulla on iso blogi. Siksi se kesti kauan. Vaikka minun blogini on paljon pienempi kuin sinun, kesti jonkin aikaa, ennen kuin ohjelma sai laskettua oman sykeröni valmiiksi. On kai niin paljon linkkejä ja viittauksia sivuilla.

  Kun yhä uudestaan onnistuin toheloimaan sykerön taivaan tuuliin, komensin ohjelman aina laskemaan sykerön uudelleen, ja joka kerta se valmistui yhä nopeammin. Kaipa ohjelma "muistaa" blogien osoitteet, ainakin jossakin määrin.

  VastaaPoista
 6. Ei löytynyt minun selaimistani, Firefoxista ja Explorerista, sellaista komentoa, jolla olisin saanut näkymän printtauskuntoon. :(

  VastaaPoista
 7. Louhi,
  Minulla se näppäin on oikealta ylhäältä neljäs PrtSc. Painamalla sitä ja Shift-näppäintä samanaikaisesti näppäimistöltäsi sivu tallentuu muistiin. Se ei näy missään ennen kuin menet kuvankäsittelyohjelmaan ja painat Muokkaa ja liitä uutena kuvana. Silloin se vasta tulee näkyviin.
  Eli et tee tätä ollenkaan selainohjelmalla, pelkästään näppiksellä.

  Olikohan tästä apua? :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos. Kokeilen antamaasi ohjetta.

  VastaaPoista
 9. Kääk, empä tajunnut minkälaista ylimääräistä vaivaa aiheutan ihmisille kun en laittanut kunnon ohjeita ja lähdin viettämään puutarhanhoitopäivää pois blogini äärestä.

  Siis kun kuva on valmiina ruudussa ALT+PRT SCR näppäinyhdistelmällä se kopioituu leikepöydälle. Kuvankäsittelyssä suomenkielinen komento on Tuo leikepöydältä ja sitten vain normaalia kuvankäsittelyä ja tallennusta.

  VastaaPoista
 10. Halo Efekti,
  kiitos. Ei mitään hämminkiä, ainoastaan yllättävää "liikennettä".:)

  VastaaPoista
 11. On sitä Lauttasuolla lakat jo marjamaitoon ehtineet, samoin talkkuna mustikat Laukaassa.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!