10. syyskuuta 2005

Aikaiset aamut


Kun olen pitemmän aikaa herännyt aamuisin neljän ja viiden välillä (ja noussut ylös venyttelemään), olen kai kerryttänyt univelkaa. Ainakin siltä tänään tuntui, kun tuli otettua 2,5 tunnin päiväunet. Sellaista en muista tapahtuneen aikoihin. Saa nähdä, miten uni tulee sitten illalla.

Eilen illalla siirsimme huonekasvit sisälle pois parvekkeelta. Oli myrskytuulista ja lupasivat kylmää. Satamassakin oli tuullut niin kovaa, että kahden myyjän katokset olivat rikkoutuneet ja lentäneet järveen. Onneksi kukaan ei ollut loukkaantunut, onhan torikojuissa metalliset tuet, jotka osuessaan saisivat pahaa jälkeä aikaan. Ja toki kymmenasteinen tuulinen sää tuntui kolealta vielä aamupäivällä, kun kävimme perinteisillä kalamarkkinoilla ostamassa silakkaherkkuja. Ostamme joka kerta tuotteet samalta myyjältä. Ostimme myös pullollisen tyrnimehua.

Siellä myydään monenlaisia oheistuotteita kuten messuilla ikään, esim. hirvikärpässuoja-anorakkeja. En kyllä ymmärrä niiden liittymistä kalastukseen. Tuntuivat hinnakkailta, joten poikkesimme tulomatkalla halpahallissa. Ja saimme haluamamme 25-50%halvemmalla. Kokemus sitten näyttää, auttavatko ne yhtään tukalassa taistelussa hirvikärpäsiä vastaan. Moni kuului kertovan, ettei ole metsiin menemistä ilman ko. varustetta. Viime puolukkareissulla minuun mukaani tarttui 4-5 hirvikärpästä. Kokemuksemme mukaan niistä ei pääse eroon edes pesemällä vaatteet 40 asteessa. Muutama vuosi sitten ko. öttiäisiä oli kymmeniä kimpussamme erään metsäretken jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin!