30. huhtikuuta 2014

Hauskaa Vappua!


Kirkkaiden mutta tuulisten huhtikuisten päivien aikana kevätkukat ovat kilvan nousseet kukkimaan. Hämmästyin todella, kun eilen havaitsin rantapuiston valkoisen valkovuokkomaton. Eihän nämä yleensä ole kukkineet edes äitienpäivänä. Eteläpihoihin siirretyt vuokot ovat ihan eri juttu. Sinivuokot ovat jo melkein ohikukkineet.

Nyt on scillojen ja kevätkaihonkukkien aika. Näsiä on täydessä kukassa.Krookuksista on osin tehnyt selvää rusakko, epäilen. Niitä on kovin harvassa siihen nähden. kuinka monta sipulia maahan tuli laitetuksi. Ilmeisesti myös nousevat tulppaanit ovat syötävän hyviä.

Tämä aamu on harmaa ja kolea, mutta kenties se siitä vielä kirkkaammaksi muuttuu. Tuulenpitävät vaatteet ovat vielä todella tarpeen, jos lähtee rantoja tutkimaan. Eilen löysin tyyntä vain lampien rannoilta. Bongasin siellä sinisorsa- ja haapanapariskunnan. Olisi kuvatkin kuten myös näsiästä, mutta Blogger/Firefox ei nyt suostu yhteistyöhön. Ei toimi.Edit 5.5.

Tuossapa nyt ovat mainitsemani kuvat. Testailen ensimmäistä kertaa uutta konetta. Tuntuu todella oudolta ja täytyy sanoa, että yrittämisen ja erehtymisen kautta vihdoin löysin polun kuvien luokse.

Ja tämän kaiken pitäisi siis olla niin helppoa.


11 kommenttia:

 1. Täällä kesäkylässämme valkovuokkojen kukinta on pian ohi, pari viikkoa aikaisemmin kuin ennen. Hauskaa Vappua - Glad Valborg! Tterveisin Olivia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   Niin arvelinkin, koska välillä oli kovin lämmintä. Tänään heitteli räntää pariin otteeseen. Vappu se silti taas on.

   Poista
 2. Iloista Vappua! Kesäkretonkeja ei tee mieli laittaa ylle, kun kylmä tuuli puhaltelee. Yritetään pärjätä. Valkovuokkoja pitää hakea maljakkoon, ne tosiaan kukkivat jo täyttä häkää. Muistan parisenkymmentä vuotta sitten poimineeni niitä lasten ylioppilasjuhlien aikaan maljakoihin kuukautta myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Delilah,
   Kiitos! Olisi mielenkiintoista nähdä, miten nuoret pukeutuvat iltarientoihinsa. Täällä on kovin koleaa. Sisällä tarkenee.

   Poista
 3. Minulla saaressa myyrät söivät kaikki krookuksen mukulat. Viime keväänä tulppaanien kukinnont hävisivät sitä mukaa kuin ilmestyivät. Salpausselkää pidetään valkovuokkojen luontaisen esiintymisen pohjoisrajana, mutta hyvin ne ovat Tikkalansaareen leivittäytyneet. Pörsänmäellä on pohjois-Savon suurin valkovuokkoesiintymä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Mistäpä luontokappaleet tietäisivät, että ko. Kukat eivät ole tarkoitettu nimenomaan niille. Tikkalansaareen on nyt huomattavasti pidempi kävelymatka, joten kuvasin vain tämän puiston vuokkoja. Kaipaan sitä entistä reittiä, vaikka meluisa olikin. Ovat muuten poistaneet sen ikivanhan Tervetuloa-kyltin, jossa oli kalakukon kuva. Hauskaa vappua!

   Poista
 4. Kirjoitusvihreitä tuli, mutta ei haitanne.

  VastaaPoista
 5. Vappua sinnekin, täällä tosi vuokot ja muut ovat vielä lumessa. Tosin hanhet ja muut etsivät pesäpaikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ari,
   Pohjoisen Vappu on omanlaisensa. Valon juhlaa - siellä varsinkin. Monet matkaavat viettämään vapaita lomille, varsinkin tänä vuonna, koska täällä jäimme lumesta miltei paitsi.

   Poista
 6. On se sitten helppoa, kun siihen tottuu. =)

  Täällä ei näy vielä valkovuokkoja. Tai oli se yksi ainoa kukkapenkissäni mutta penkin päällä oli olut harso... =)  PS: Mie kirjauduin pois sieltä google plussasta kun sillai kuvia alkoi katoamaan... =/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Una,
   Täällä kevät ei ole edennyt pitkään aikaan yhtään. Koivujen väri tulee norkoista, hiirenkorvat ovat vasta avautumassa. Lammen rantakin oli aamulla riitteessä yöpakkasen jälkeen. Käy sääliksi valkovuokkoja ja pikkuista särkynyttä sydäntä etupihalla. Nupullaan jo tässä koleudessa.

   En tiedä, johtuuko kuvien katoamainen g+:sta vai Picasasta. Siinähän olemme Kuukkelin kanssa kytkyssä pakosta.

   Poista

Kommentoi sinäkin!