12. heinäkuuta 2012

Sadekuurojen lomassa


Koko viikko on ennustettu ukkosia ja ilmanala on sen mukainen. Joko vaara tai vesistöt kierrättävät pilvet toisaalle. Tänä kesänä ei toistaiseksi ole ollut ainoatakaan hellepäivää tällä kohtaa. Niitä en kyllä kaipaa, mutta pieni rajuilma saisi pyyhkäistä pois nuo paikoilleen jämähtäneet paksut pilvet. 

Vettä on satanut runsaasti. Lipstikkapensas on kastelematta kasvanut  niin korkeaksi, että keittotarpeet  voi pian saksia  suoraan keittiön ikkunasta. Eiköhän raparperin lehtikin ole kohta metrinen?

Ensimmäiset kalliit puutarhamansikat olivat kauniita ja napakoita, mutta eivät jotenkin maistuneet  kesälle, siis auringolle. Vika voi tietenkin olla maistajassakin. Toivottavasti mustikalle ei käy samoin. Joka tapauksessa marjat ovat tänä kesänä myöhässä. Puutarhamansikka on parhaimmillaan juuri poimittuna. Talvenvaraksi sen sijaan o(s)tan mieluummin metsä- ja suoluonnon antimia: mustikoita, lakkoja, metsävadelmia, juolukoita ja karpaloita. Ja ehdottomasti puolukoita, jos vain mahdollista.
__

Tulipa juuri puhelu, että ensi tiistaiksi sovittu keittiön loppuasentaminen ei vieläkään toteudu. Allekirjoittamassani tilausvahvistuksessa on sovittu, että keittiö toimitetaan viikolla 19. Hohhoijaa! Asioilla on tapana järjestyä. Tavalla tai toisella. Olinpa itsekin merkinnyt tämänpäiväisen fysioterapia-ajan huomiselle. Kaikenlaista sattuu. Kun usein sattuu, niin siihen alkaa tottua.

Olen seurannut  draamasarjaaa 2012:Olympiaseikkailu. Kyse on dokumentin muotoon tuotetusta parodiasta, joka kertoo järjestelykomitean  kamppailusta saada kisat pystyyn. Toistaiseksi ainakin näyttää siltä, että jos jokin asia järjestelyissä voi mennä vikaan, niin se menee. Jotenkin nämä kaksi asiaa vertautuvat mielessäni toisiinsa.

12 kommenttia:

 1. Siellä Savossa nuo toimitusajat ovat yhtä vikkeliä kuin täällä saaristossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Ei kai tässä muu niinkään harmita kuin se, että on joutunut päivystämään koko alkukesän. Kyllä meillä ruokaa voi laittaa ja tiskata, mutta en olisi kuunaan uskonut, että joku sisätilaremontti voi viedä näköjään melkein vuoden, vaikka asunto ei ole suuruudella pilattu.

   Kilpailu keittiöfirmojen välillä on niin kovaa, että myyjät ylimitoittavat toimituskykynsä. Eikä tavallinen talliainen ymmärrä, että mukana on alihankkijoita kourallinen ja kun jossakin nivelpisteessä tulee ongelma, se kertautuu ekspotentiaalisesti. Onneksi en ole vielä maksanut laskua...

   Nyt muuten parasta aikaa ukkostaa ja sataa vettä railakkaasti - taas vaihteeksi. Mansikoita saisi kuulemma halvalla torilta.

   Poista
 2. Täällä on helleraja alhaisempi, eilinen +20 oli jo liian kuuma, no onneksi tänään ehkä sataa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ari,
   20 on juuri sopiva. Kuurottelee edelleen täällä. Riittää puheenaihetta radioonkin.

   Poista
 3. Liisa, miten käytät juolukkaa? Laitako toisen marjan seuraksi esim. hillotessasi? Mehuako? Olen maistellut tuoreeltaan mättäästä, mutta siinä kokemukset.
  Sadetta on saatu, ja luonto on vihreää. Eilisillan kesäteatterilla oli sama aikataulu kuin sadekuurolla; näytännön alkaessa alkoi myös sataa. väliajalla tauko kummallakin ja sitten taas yhtäaikaista toimintaa. Näytännön loppuessa loppui sadekin. Mikäs hätä meillä katsojilla kertakäyttösadetakeissamme, mutta isot ja pienet näyttelijät kastuivat. Laulu raikui silti komeasti suvi-illassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laila,
   Korvessa poimin juolukat suoraan suuhun. Ne ovat niin parhaita. Muiden marjojen seassa kuivattuna. Mehuksi tai hilloksi en ole koskaan laittanut. Minusta tuntuu, että juolukkaakin kasvaa vähemmän kuin ennen. Se tunne saattaa johtua myös huonosta näöstä. ;)

   Ei suomalaiset ole sokerista. Vesisade kuuluu kesäämme.

   Poista
 4. Teilläpäin on varmaan tullut vielä enemmän sadetta kuin meillä. Viime vuorokausien aikana on satanut vain öisin, mutta ilma on epämiellyttävän kostea koko ajan.
  Kesäpaikassa ei ole televisiota, joten en seuraa kesäohjelmia tiiviisti, mutta näin viikko sitten pätkän mainitsemastasi draamasarjasta. Kesti hetken, ennen kuin ymmärsin, että se oli fiktiota eikä faktaa. Onneksi tunnistin muutaman näyttelijän. Todellisuus voi kuitenkin monesti olla yhtä kaoottinen kuin sarjassa. Lontoossa on satanut paljon ja tänäänkin sataa. Hellittääkö sade kun isot kisat alkavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   Kyllä on satanut riittävästi, mutta samainen liika kosteus vaivaa täälläkin.

   Olemme olleet talonvahtina ja odottaneet keittiön loppuun asentamista. Siksi on tullut katsotuksi televisiostakin muutamaa sarjaa. Nyt on ollut pikkuvieraita ja televisio on melkein kokonaan tauolla. Päivät vilistävät. Kohtahan ne kisat alkavat.

   "Mummu, tule katsomaan..." , kuuluu taas, joten toivotan hyvää kesää teille. Tällä hetkellä paistaa aurinko.

   Poista
 5. Meilla juuri nyt aurinkoa, ja se tuntuu kylla aika mukavalta silla niita paksuja sadepilvia on ollut joka paiva. Ja joka paiva on satanut ainakin vahan. Kasvit kasvavt korkeutta mutta ulos ei ole tehnyt mieli. Ei oikeastaan tanaankaan silla tuuli on aika voimakas. Se on sita nykyajan kesaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hélène,
   Eilen puheradiossa lueteltiin 28 positiivista asiaa sateisesta kesästä: ei tarvitse pestä autoa, ei kastella puutarhaa, ei jonottaa terassille, uimarannoilla ei ole ahdasta, jäätelökioskillekaan ei tarvitse jonottaa...

   Lapsia ei sää näy haittaavan lainkaan. Muistan kyllä, miten työaikana sadekesän jälkeen koululaiset eivät olleet yhtä virkeitä kuin aurinkoisen ksän jälkeen.

   Poista
 6. Mistä sitä nyt halvaa tähän hätään, mutta tuota ylimmäistä kuvaa katsellessa tulee mieleeni, että "vielä sentään riittää jonkin verran metsiä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. a-kh,
   Ja metsät olisivat täynnä marjoja, kun vain löytyisi marjastajia omastakin maasta.

   Poista

Kommentoi sinäkin!