16. joulukuuta 2011

Onko luvassa lunta


Nukahdin eilen jo kahdeksalta. Uniakin näin pitkästä aikaa. Olin jossakin suuressa katujuhlassa ja tehtävänäni oli kerätä rahaa. Kolehtihaaviksi minulle annettiin ohut servietti, jota järkevänä olin vaihtamassa johonkin kippoon, kun heräsin. Ihmeellisesti unet kuljettavat viikon tai päivän tapahtumat uusiin tilanteisiin.

"On tuvassa lunta ja tavaratalossa taivasten valtakunta" kuului tänä aamuna ensimmäisenä radiosta. En ollut kuullut tätä Juice Leskisen kappaletta koskaan aikaisemmin. Jäin kuuntelemaan sen sanoja.  Olipa erilainen joululaulu, joka jäi korvamadoksi pakollisen kauppareissun ajaksi.

Olen leikkietsinyt vesi- ja räntäsateessa hiipivää tonttua Valokuvatorstaihin, koska omat kotitontut ovat hyvässä tallessa odottamassa alakerran valmistumista.  Asioinut apteekissa ja jonottanut turhauttavan pitkään operaattorimme palvelupisteessä. Siinä sivussa on tullut vilkuiltua täpötäysiä ostoskärryjä ja autojen paljoutta.

Pari postausta sitten kaipailin kännykkäsilmälaseja tai silmälasikännykkää. Eikös vain eilisessä lehdessä löytynyt 37% alennuksella ostettavaksi esineiden paikantaja (Remote Finder). Kyseinen isohkoja korvakoruja muistuttava killutin vain silmälasien sankaan kiinni, niin tilapäisesti 25 metrin säteellä kadoksissa tai siellä "hyvässä tallessa" olevat lasit tai avainnippu löytyvät. Minusta ratkaisu ei ole vedenpitävä, koska se hälyttimen kauko-ohjain on vähintään yhtä suuressa vaarassa hävitä kuin ne lasit.

Oikeastaan tunsin itseni tontuksi siellä operaattoripisteessä, koska keväällä hankittu langaton kotimokkula oli myyjän mielestä jo vanha. Vanhahan se on, kun liikkeestä poistuville asiakkaille sanotaan, että juuri ostetulla tuotteella on kahden viikon tyytyväisyystakuu. Miten tähän on tultu?

 Vanhus lähti kuitenkin huoltohoitoon, koska sillä on takuu. Sain huollon ajaksi Mobile Partnerin, että saan edes laskut maksetuksi.

6 kommenttia:

 1. Hei vaan Liisa...
  Tulee komentoitua luvattoman harvoin blogissasi.
  Nyt kuitenkin kuvasi ja tekstisi antoivat hieman jutun-juurta.
  Varsinkin hieno kuvasi herätti mielenkiintoa.
  Talvisen oloinen - kuuraa ja lunta.
  Punaista 'tonttu-väriä'. Sommittelultaan mainio otos.
  Jouluisen tunnelman antava kuva.
  Meilläkin tuollaisen 'talvisen-kuvan' kuvaamiset ovat sinisessä kaamoksessa melkoisen vaikeaa.
  Sinisyys tuppaa tulemaan etu-alalle.
  Nohh... siitä huolimatta - viikko Jouluun...!
  Joulun-alus Tervehdys Eko

  VastaaPoista
 2. a-kh,
  On on, mutta mitä tekemistä kestävällä kehityksellä on sen kanssa, että esimerkiksi tulostimen väripatruunat maksavat yhtä lähes paljon kuin uusi tulostin?

  On kuitenkin edelleen tärkeää ottaa paperikopioita ja tulosteita. Sähköposteihin esim. reklamaatioasioissa ei reagoida mitenkään. Delete-näppäin on äärimmäisen kätevä.

  Eko,
  Kiitos piipahduksestasi. Kamera kastuukin näillä säillä, joten olen enimmäkseen kuvannut remontin edistymistä. Kuljetan pokkaria kuitenkin usein mukana.

  Tulisi edes yksi kirkkaampi päivä, niin voisi yrittää käydä katsomassa, miten vitostie "jakautuu" tuolla hiukan pohjoisempana.

  Joulunvaloa kaamokseen!

  VastaaPoista
 3. Kalevi kaima vei sanata suustani =DD

  Joku on varastanut jo ideasi, mutta huonostei toteutettu kuten totesit.

  Totta puhut, olen jo aikoja sitten ihmetellyt tuota tulostin hommaakin, aikamoista haaskausta, kun kannattaa ostaa uusi tulostin väriptaruunoiden tilalle.

  Ostin juuri uudet värit tulostimeeni ja kerkisin ne laittaa koneeseen sisälle niin vanha ( 4 v.) oleva Canoininini hajosi. Ei muuta kuin tilaamaan uusi. Verkkokauppa.com tarjosi itselleni mieluista monitoimitulostinta ja siitä vain tilaus sisään. Vastaus tuli heti ja kerrottiin sen tulevan seuraavana arkipäivänä. Päivä oli 5.12 nyt on 18.12, konetta ei ole näkynyt. Liikkeen puhelimet on tukossa, sinne ei pääse millään ei edes odottamalla. Ei tule kyselyyn kuin automaattinen vastaus, että vastaa onko kyseessä viivästyminen tai jotain muuta. No, eilen tuli ilmoitus kännyyni, että lähetys on lähtenyt. Tämä liike on toiminut aina nopeasti ja varmasti, nyt muuttivat Jätkäsaareen ja muuton syytä kuulemma kaikki.

  Sellaista se on, kun ei voi vain muuttaa verkossa.

  VastaaPoista
 4. Niin kaunis jouluinen kuva vähällä rekvisiitalla aikaan saatu!
  Kahden viikon tyytyväisyystakuu?! Heh, voiko tuosta olla edes sitä kahta viikkoa tyytyväinen..

  VastaaPoista
 5. KooTee,
  Ovat laittaneet sentään nauhat puhumaan, niin saa operaattori rahansa, vaikka asiat eivät puhelimitse(kaan) tahdo edetä.

  Tavaroita ei tehdä enää kestämään, vaan kodinkoneita myöten puhutaan n. 7 vuodesta. Pienkoneita ei ainakaan kannata korjata. Me olemme vieneet niitä ekokeskukseen, jossa vapaaehtoiset korjaavat ne, jos mahdollista, ja myyvät sitten edelleen.

  Tällainen meno jatkuu niin kauan , kun kysyntää riittää. Jotenkin tässä kokee olevansa kotoisin toiselta planeetalta, kun ei jaksa ihastua aina vain monikäyttöisempiin laitteisiin, joilla voi sitten soittaakin.

  Ja Suomi ei ole edes kärkimaita maailmassa enää. Ehkä meillä on prosentuaalisesti aika monella tietokone käytössä.

  Sirokko,
  Kiitos. Punainen on joulun väri, olkoon sitten vaikka kaupan ikkuna. Ja hitunen lunta, joka on sulanut jo taas pois.

  On sitä tullut joskus ostetuksi sellaistakin tavaraa, että heti kotiin tultua tuntuu, että olipa turha ostos... Ja kaikkea ei voi palauttaa. Täällä on muuten jo alennusmyynnit menossa, joten vuodenkierto sen kun nopeutuu.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!