3. marraskuuta 2011

Crocsit vai reinot


Maanantaina kävin kaupungissa. Ei ollut edes ruuhka-aika, mutta palatessa ajoaika venyi normaalista 5-10 minuutista 40:een minuuttiin. Ehdin jo ajatella, että nyt ne työmaan kivilohkareet ovat rojahtaneet tielle. Paikallisradio kyllä ilmoitti jotakin tien raivauksesta, mutta syy säilyi arvoituksena, kunnes itse pääsi kohdalle. Kuorma-auton rengasrikko. Onneksi ei pahempaa. Koskaan ei voi tietää, mitä tien päällä tapahtuu.

Tiistaina oli sumuinen päivä. Puijo lepäili pilvessä pitkälle iltapäivään. Pehmeä lasku marraskuuhun. Ja kaunis. Syreeni pudotti lopulta lehtensä, mutta orvokit ja sammalleimut eivät usko talven lainkaan tulevan.Keskiviikkona  kävelin hienoisessa vastatuulessa apteekkiin. Menomatkalla tarkkailin piennarten kukkasten lisäksi, mitä ulkomainokset yrittävät myydä. Olutta. Nicorettea. Olutta. Nicorettea.Olutta. Nicorettea.  Marketin jokaisen kassan kohdalla mainostettiin jotakin uutta tummaa suklaata. Tehoaako toisto?

Meitä apteekkiasiakkaita olikin monta ja tunnin retkeni venyi puolitoistatuntiseksi. Käykää ostoksilla odottaessa, neuvottiin. Minulla ei ollut muuta asiaa. Istuin odottamaan ja aloin tarkkailla uuteen päivään heräävää ostoskeskusta. Hiukan hätkähdin, kun silmiini osuivat kesäcrocsit erään asiakkaan jalassa. Oli hänellä sentään sukat. Ohitseni kiiruhtavalla naisella vuorostaan on jalassaan reinot.

Ei tässä itsekään oikein tiedä, miten näillä säillä pukeutuisi ja mistä remontin alta tiiviisti poispakatut tamineet löytyvät. Kun pyykinpesukone ei ole koko ajan saatavilla, huomaa, miten vähillä vaatteilla sitä ihminen pärjääkään.

15 kommenttia:

 1. Minulla on villasukat ja crocsit. Sisällä ja puutarhassa. Vielä en ole niillä kauppaan lähtenyt, sekin kyllä varmaan joskus tapahtuu..
  Totta tuo, tarpeen tullen ihminen pärjää tosi vähällä, sitä vaan ei usko ennen kuin on pakko.

  VastaaPoista
 2. Kävin tuossa itsekkin kaupassa crokseilla. Täällä on nuorisolla kovaa huutoa ollut ulko ja koulujalkineina Reiskat.
  Ei pidetä enään minään vanhuksen jalkineina. Muoti on ihmeellinen asia =D

  VastaaPoista
 3. Silmät melkein "putosivat päästä", kun ensi kerran näin Reinoja käytettävän ulkojalkineina.
  Mutta kaikkeen tottuu, niinkuin noihin crocseihinkin - toisten jaloissa.
  Saman huomion tein aikoinaan, kun vaatteet oli pakattuina muuttolaatikoihin, ei niitä käyttövaatteita paljoa oikeasti tarvitsekaan.
  Vähän on tarpeeksi. :)

  VastaaPoista
 4. Crockseja olen nähnyt kaduillam, mutta en reinoja. Viime keväänä ostin Stockmannilta omat ruskeat, ruudulliset reinot, jotka vein mökille, missä ne lämmittävät jalkojani. Miehelläni on jo kauan ollut samanlaiset. Omat reinoni erotan vain koon perusteella.

  VastaaPoista
 5. Aikaansa seuraavat ihmiset ovat valistaneet minuakin, että reinot ja ainot ovat cooleinta nuorisomuotia.
  Minulla on kahdet ainot, punaiset maalla ja vaaleanpunaiset kaupungissa, mutta kylläkin vain sisäkäytössä, joten ehkä en ole ihan cool.

  VastaaPoista
 6. Muoti on ihmeellisyyksiä täynnä. Reinojen ja ainojen ulkoiluttamisinnosta en ole ennen kuullutkaan. Mieleen taitaa nousta nyt kuitenkin näky jonka olin unohtanut, koska se kuului sarjaan 'ei voi olla totta'. Eli kyllä, erään nuoret jalassa olivat reinot :).

  Kuka näitä muoti-ilmiöitä keksii? Mikäs siinä, jos tohvelit ovat jalalle hyvät, ulkonakin.

  Jonottaminen apteekissa sujuu toisin kuin työvuosina. Ei tarvitse vilkuilla kelloa, ehtiikö töihin ruokatunnilta säällisessä ajassa tai juosta illalla kotiin kauhan varteen :).

  Hyvää pyhäinpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 7. Ihminenhän tekee mitä vain, kun sen sanotaan olevan muotia. Ei olisi tullut kuuloonkaan ennen lähteä aamutossuissa kaupungille.
  Juuri muutama päivä sitten kuulin erään täkäläisen äidin kertovan, kuinka hänen yliopistossa opiskeleva tyttärensä sekä tämän iso ystäväkaarti kulkevat yliopistolla vallan Ainoissa.

  Ja minusta on vain mukavaa, ettei olla kaavoihin kangistuneita. Näin minä viime syksynä Helsingissä jollain nuorella naisella lakanan hameeksi kietaistuna.
  Mitäs näistä. On sitä hullumpaakin nähty.

  VastaaPoista
 8. Ai reinot muotia ulkojalkineina? Minäkin näin reinot kadulla nuorehkon miehen jalassa kaupungimme keskustassa ja kuvittelin, että niiden käyttäjä ei ole täysissä sielunvoimissaan. Heh. Ei ole vielä tarvinnut kaivaa talvinilkkureita esiin, kävelykengillä on hyvin pärjännyt. Onpa harmaa päivä tänään. Hyvää sunnuntaipäivää silti!

  VastaaPoista
 9. Sirokko,
  Minulla ei ole vielä yhtään paria. Huushollista löytyy yhdet liian isot.

  KooTee,
  Niin näkyvät olevan. Seurasin reissun päällä uteliaisuuttani vielä lisää jalkinemuotia. Näin näkyy olevan.

  VastaaPoista
 10. Rosina,
  Tuntuuhan se meistä iäkkäämmistä erikoiselta. Jo se, että ko. tuotteita valmistetaan lasten kokoja myös. Ainot ja reinot olivat ennen aikuisten aamutossuja aikana, jolloin lattiat olivat kylmiä.

  a-kh,
  Luultavasti nämä jalkinetyypit kuuluvat nykyiseen retrotyyliin. Malleja löytyy pistokkaista villavuorisiin. Seuraavaksi saattavat olla vuorossa huopikkaat.

  VastaaPoista
 11. Olivia,
  Reinojen aika on nyt viilempänä aikana. Ei sitä tule seuranneeksi ihmisten jalkineita kuin poikkeustapauksissa. Pitäisi kai minunkin kokeilla, olisiko niissä sen verran kantapäätukea, että voisin ajatella pitäväni niitä. Nykyisin kuljen villasukissa.

  Sokea kana,
  Aika cool kumminkin! Ainot muistan olleen äidilläni. Nyt tasa-arvon aikaan naiset ovat vallanneet reinotkin. Vastavuoroisesti miehet voisivat kokeilla ainoja. :)

  VastaaPoista
 12. Lastu,
  Sinäpä sen sanoit. Kuka näitä trendejä aloittaa? Hyvä bisnesidea näyttää olevan, mutta en ole katsonut edes sitä, ovatko tuotteet kotimaisia. Toivottavasti. Luulisi, että ulkokäyttöön tarkoitetut tohvelit eivät ole enää tohveleita lainkaan.

  Kiitos toivotuksista! Pyhäinpäivä meni reissussa.

  Kirlah,
  Nykymuoti on niin sallivaa, että kaikki käy. Eriparisukat, huivit hameiksi. Ei siinä mitään, kunhan pukeutuu kyllin lämpimästi ja jalkineilla ei liukastele. Kohta ne liukkaat kelit taas alkavat.

  VastaaPoista
 13. Laila,
  Kyllä se niin näkyy olevan. Alapa vain seurata liikkuessasi.

  Paksupohjaisilla kävelykengillä on vielä pärjännyt. Nilkan lämmittimet siihen päälle, niin pärjää vielä pitempään.

  Eilen oli todella marrasharmaa päivä. Hyvä sää autossa matkustamiseen. Korkeilla paikoilla pääsi pilveen. :)

  Hyvää alkanutta viikkoa!

  Vastaamiseni on viivästynyt erinäisistä syistä.

  VastaaPoista
 14. "... pääsi pilveen." :) heh. Taitaa auriko kohta pilkahtaa iloksemme, jos ennustukset paikkansa pitävät. Mies aikoo vaihtaa tänään talvirenkaat autoon. Lumi voi pian yllättää. Hyvää viikkoa Sinullekin.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!