9. syyskuuta 2011

Pukeudun punaiseenJoskus 80-luvulla minulla oli punainen kesätakki ja muitakin punaisia vaatteita, kengätkin. Sain silloin kommentteja punaisista vaatteistani aatteen värinä. En minä mitään nappeja kauluksissani kantanut enkä kuulunut mihinkään aatteelliseen järjestöön. Olinpa vain tavallinen opettajanplanttu, joka sattui opettamaan myös venäjää.

Terapioiden kyllästämässä ajassamme puhutaan myös paljon väreistä. Mikä niistä voimaannuttaa, mikä rauhoittaa, mikä viilentää, mikä mitäkin. Ehkä en enää pukeutuisi ihmisten ilmoilla kokopunaiseen. Kotona voin sen tehdä. Tänään ainakin, kun Suomen Sydänliitto ry viettää Pukeudu punaiseen  -päivää.

Paljon, ehkä liikaakin tietoa punaisesta löytyy täältä.

Preussinpunaista (Yölintu) Hyvää viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Voimaantua (voimaantuminen) on newagelainen sanahirviö, jolle toivon pikaista kuolemaa. Sitä kovasti harrastetaan blogeissa, kuten jaksuhaleja. Anna mun kaikki kestää.

  Muuten hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. En tiennyt, että juuri tänään pitäisi pukeutua punaiseen, mutta kauppareissulla minulla oli sopivasti ikivanha punainen neulepusero. Muistan, että naisvoittoisella työpaikalla harrastimme joskus punaiseen pukeutumista samana päivänä omaksi iloksemme.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Olihan minulla punainen t-paita tänä kesänä, mutta siinä sen väriset vaatteet sitten olivatkin. En edes nuorena ole suosinut punaista; vihreää, ruskeaa ja mustaa piti olla. Musta muka oli niin tyylikästä ja hienoa. Miehen toivomuksesta olen sittemmin kouluttanut itseäni karttamaan mustia vaatteita, vaikka salaa niitä kauppojen vaatetangoissa vieläkin vilkuilen.
  Hyvää syksyistä viikonloppua! Toivottavasti huomenna jo aurinkokin pilkahtaa.

  VastaaPoista
 4. Kalevi,
  Sitä saattaa nähdä ihan punaista, kun törmää näihin sanahirviöihin.

  Toivottavasti niin ei kuitenkaan käynyt.
  Jaksuhalit ovat kyllä melko yleisiä blogeissa ja itsekin tulen joskus kerjänneeksi sympatiaa. Kipunainen.

  Olivia,
  Ihan vahingossa minä tuon haasteen huomasin. Ei toki pidä eikä tarvitse. Itse otin harmaasävyisen kaulaliinan tilalle punaisen. Se oli siinä. Sydänterveysasia on valitettavasti myös ihan henkilökohtainen.

  Melkein joka päivälle on näitä teemoja. Edellinen päivä taisi olla kansainvälinen lukutaitopäivä. Saattaa olla päällekkäisyyksiäkin.

  "Lukutaitopäivää vietetään 8. syyskuuta, jolloin kansainvälistä yhteisöä muistutetaan lukutaidon merkityksestä. Tammikuussa 2003 YK julisti päätöslauselmallaan lukutaidolle omistetun vuosikymmenen alkaneeksi. Vuosikymmenen 2003-2012 erityisteemana on peruskouluksen ulottaminen kaikille..." lainaus on Suomen YK-liiton sivulta.

  Laila,
  Musta on käytännöllinen perusväri ja siihen voi yhdistää melkein mitä vain. On minullakin ollut mustaa, mutta enemmän pidän maanläheisistä sävyistä. Värianalyysin mukaan olen True Summer. Lempivärini on vihreä silmien mukaan.

  Minä en ole koskaan pitänyt kaupoissa kuljeskelemisesta ja vähiten silloin, kun on ollut määrä ostaa jokin vaate ihan välttämättä. Ehkä siksi jossakin vaiheessa väsäsin vaatteita itse, vaikka en mikään midinetti olekaan enkä saanut mitään oppia. Kantapään kautta, siis irrottamalla väärin istutettuja hihoja ja sen semmoista.

  Täällä on ollut edelleen lämmintä ja aurinko on näyttäytynyt joka päivä. Nyt näkyy olevan pilvistä. Toivottavasti kirkastuu.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!