4. joulukuuta 2010

Vallan merkillistä


Olen varmaankin ollut liikaa läsnä täällä verkossa. Sillä aikaa kun olin poissa reilun viikon, sivuillani viivyttiin huomattavasti, peräti 100% pitempään kuin yleensä. Aluksi ajattelin, että onpa minua kaivattu. (sic) Tietenkin uteliaisuuteni heräsi ja aloin tutkia asiaa oman kävijäseurantaohjelmani kautta. Jäljet johtivat suoraan Piilaaksoon, josta en tiedä tuntevani ketään. Kyseisten käyntien keskimääräinen aika oli reilusti yli neljän tunnin.

Seuraavaksi minulle jo toistakymmentä vuotta TK-eläkkeellä olleelle ihmiselle on alkanut tulla työtarjouksia. Kaivataan esim. Administrative Repserentativea tai Local Representativea, joilta edellytetään kommunikointitaitoja ja minimaalisia hallinnointitaitoja. Päiväsaikaan pitäisi olla koko ajan puhelimella saavutettavissa. Palkkaa tarjotaan mielestäni aika mukavasti, 3800 euroa ja bonukset päälle. Töitä olisi vain 1-3 tuntia päivässä. Sitä minä vain ihmettelen, miksi se loppuaika sitten pitäisi päivystää puhelinta. Työstä sekin käy. Samanaikaisesti pölähtää postilaatikkoon meilejä, joissa yhdellä lauseella kerrotaan, miten on ansaittu sievoinen summa euroja oikeastaan tekemättä yhtään mitään. Meilimanipulaatiota? Sähköpostikiusaamista?

Tuollaiset meilit ovat merkillistä uudenlaista roskapostia. En vain tullut heti deletoineeksi niitä, koska niissä oli punainen huutomerkki edessä. Urgent! Kiireellinen! Tärkeää! Avasin meilit uuteen ikkunaan ja luettuani ne totesin, että (aina uutta ja kummempaa) lähettäjä ja vastaanottaja näkyvät olevan sama henkilö. Minä itse.

Salapoliisityöni eteni ja löysin tietoja robotista, joka on ryöminyt (crawl) blogissani tuntikaupalla keräämässä informaatiota. Tilaamatta ja pyytämättä. Kaikki täällä verkossa ei ole lainkaan sitä miltä se näyttää. Blogini kiinnostavuus on tällä hetkellä vain puolet tilastojen antamasta kuvasta. Tuli jotenkin BB-talomainen olo. Tosin vain mielikuviteltu sellainen, koska en ole edes seurannut kyseistä ohjelmaa. Olen lukenut vain jonkin lyhyen uutisen, miten sejase pääsi/joutui ulos talosta. Tästä internettitalosta ei niin vain taida päästäkään pois.

9 kommenttia:

 1. Olen huomannut saman; roskapostia tulee monenmoista! Joskus oikein vahvasti ärsyttääkin?!?

  VastaaPoista
 2. Marjamatilda,
  Paljon spammia tulee kuvina, joten niitä ei pysty estämään millään sanalistoilla. En yleensä kiinnitä niihin paljon huomiota, mutta tällä kertaa ihmettelin erilaisuutta.

  VastaaPoista
 3. Jo olet kysytty henkilö työmarkkinoilla =D
  Aika omituisia posteja ovatkin, hyvin olet osannut ne jäjittää, sinulla voisi olla hyvä paikka myös Supssa, mutta siellä kiusataan, älä hae sinne.
  Onneksi olen välttynyt suuremmilta ongelmilta noissa ympyröissä. Silloin, kun minulla oli Wippies s-postina sinne tuli hirmuisesti spammeja, mutta ne menivä lähes kaikki suoraan roskikseen.
  Toivotaan, että pääset noista irti.

  Hyvää viikoloppua Sinulle, niin ja Itsenäisyyspäivää myös.

  VastaaPoista
 4. Taitavana kirjoittajana koita kestää kirotusvihneni=D

  VastaaPoista
 5. Hiiret hyppivät tietokoneessa, kun emäntä oli poissa. Siitäkö oli kysymys kun sait paljon roskaposta? Kovin paljon roskapostia en ole saanut, mutta vuosien varrelle joku nigerialainen on tyrkyttänyt miljoonia ja viime aikoina on tullut postia, joka alkaa "Dear sir" ja jossa tarjotaan minulle naisseuraa. Joskus mietin, minkälaiset jäljet olen jättänyt IT-maailmaan.

  VastaaPoista
 6. Roskapostia tulee tosiaan liian kanssa. Bloggerissa on aika hyvä roskapostisuodatin eli automaattisesti heittävät roskat sinne ja käyn ne silloin tällöin poistamassa kokonaan pois sivuilta.
  Minulla ei ole tuota salakirjoitustunnistetta ja siksi iloitsen roskapostilajittelusta.

  Sähköpostiin tulee kaikenlaista, olisin jo moninkertainen miljonääri, jos vain olisin ilmoittanut yhteystietoni ja lopulta pankkiyhteytenikin.

  VastaaPoista
 7. KooTee,
  Monenlaista spammia on tullut, mutta nämä työtarjoukset ovat uutta ja tapa miten ne on lähetetty. Onneksi on tuuttuja, joilta voi varmistaa omia olettamuksiaan. En ole kuullut toisten saaneen itse itselleen lähettämää roskapostia.

  Hyvää itsenäisyysviikonloppua myös sinne. Täällä olisi paraati torin puolikkaalla.

  Olivia,
  Minulle tarjotaan kipu- ja potenssilääkkeitä, softaa. Tilitietojakin toki on joskus kyselty. Viimeisintä ovat nämä kutsut liittyä toimijaksi uusiin sivustoihin ja nyt nämä etätyöpaikat.

  Arleena,
  Blogin kautta roskapostia ei ole tullut aikoihin. Siitä pitää huolen kai tuo wyziwig (vai mikä se nyt oli).
  Spammaajat näyttävät keksivän koko ajan uusia lähestymistapoja.

  VastaaPoista
 8. G-mailiin siirryttyäni olen päässyt täysin vapaaksi roskapostista. Välillä kurkkaan roskapostilaatikkoon, ettei sinne livahda tärkeitä. Eipä toistaiseksi.
  Mutta eri juttu onkin se, miten huomaan myyneeni sieluni Googlelle...Hyvä vai paha? Toistaiseksi en ole menettänyt yöuniani.

  Sensijaan se tarkoituksellinen paha, mikä netissä vaanii, nostaa kyllä hiukset pystyyn. Oletko googlannut sanaa 'hakkerit'? Äskettäin tuli TVssa ohjelma aiheesta, mutta en muista nimeä.

  VastaaPoista
 9. Marjattah,
  En ole guuglannut, mutta näin eilen jonkin haastattelun, missä näytettiin, kuinka yksinkertaista nettihyökkäys on. Kun se on näin, tämä käsittämättömän lonkeroinen verkko on oletettavasti kaadettavissa.

  Radiossa puhutaan juuri nykyisen tiedonkulun vaikeudesta, mikä vaarantaa mm. potilasturvallisuuden. Välineet ovat tulleet tärkeämmäksi kuin ihminen. Helppous onkin muuttunut vaikeudeksi ja kirjauksissa ja tiedonhaussa tarvitaan tukihenkilöitä. Kynä ja paperi toimisivat paremmin, sanovat. Mutta kun tälle teknologian tielle on lähdetty, paluuta ei tunnu olevan, maksoi mitä maksoi.

  Markkinoinnin toimivuuden hallinta???? Suuria sanoja riittää...

  Tulipa pitkä kommentti.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!