10. toukokuuta 2009

Onnea äideille!


Hiivin hiljaa yläkertaan. Olin varannut sakset ison ruusupostimerkillä varustetun kirjekuoren viereen. Näitä "Not to be opened until..."-kirjeitä hypistelee ensin ja laittaa sitten piiloon itseltään. Pienet ahkerat kädet olivat askarrelleet sydämiä, valkovuokkoja ja joitakin turkooseja ja vaaleanpunaisia kukkasia vihreine lehtineen ja sitten liimanneet ne värikkäille papereille. Onnea saapui monessa kortissa! Kiitos! Minäkin toivotan onnea kaikille äideille, isoäideille ja muille päivänsankareille!

Eilisen sateen jälkeen paistaa aurinko. Koivu on hiirenkorvalla, ruohokin alkaa vihertää. Vain jään rippeitä (jäät lähtivät toissapäivänä) näkyy rannassa, pihaan ovat putkahtaneet valkovuokot, kevätkaihonkukat, narsissit, kevätesikot ja niitä kauniita pikkuruisia rikkakasvejakin taas. Scilloja lisää ja lisää. Krookukset alkavat jo olla vanhoja. Sinivuokot samoin. Tilalle nousevat tulppaanit ja vuorenkilvet nuppuineen. Jokakeväiset tutut. Onneksi satoi. Taidan mennä ulos tunnustelemaan miltä äitienpäiväaamu tuoksuu.

9 kommenttia:

 1. Kaunista äitienpäiväaamua, Liisa! Pihassa tuoksuu raikkaalta, viileää vielä. Mitä ihanaa päivä tuokaan tullessaan!

  VastaaPoista
 2. Ellinoora,
  Kiitos samoin. Pihalla oli häikäisevän kirkasta, mutta viileää. Lintujen liverrystä, yksinäinen kissa ja minä. Valkovuokot rinteessäkin aukeavat aamuun.

  Jos kuume on poissa, saatan saada kortteja myös kädestä käteen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin Liisa!

  Upea kuva, tuoksuvat ja rapisevat sanat.

  VastaaPoista
 4. Valkovuokkoja olen nähnyt elämässäni paljon vähemmän kuin sinivuokkoja. Tänä keväänäkään en ollenkaan.

  VastaaPoista
 5. Haavetar,
  Kiitos kommentistasi. Kissakin kipaisi karkuun, vaikka kutsuin sitä luokseni, kuvattavaksi.

  AKH,
  Raikkaalta. Tuomi pienellä nupulla. Angervo ehtinee ensin.

  Pantteri,
  Täällä on päinvastoin. Sinivuokkoja vähän, valkovuokkoja paikoin runsaastikin. Synnyinseuduilla en nähnyt koskaan kumpaistakaan. Tai en sitten huomannut. :)

  VastaaPoista
 6. Tällä blogilla on aivot.

  Halusin muistaa blogiasi kunnianosoituksella (löytyy täältä: http://solmukohtia.blogspot.com/2009/05/talla-blogilla-on-aivot.html#links)

  VastaaPoista
 7. Celia,
  Oi kiitos! Olenkin kysellyt tuolla "varaosaliikkeissä"(=terapioissa), voisiko jostakin saada uudet. Personal trainer kyllä vihjaisi, etten saisi vanhoista paljoakaan vaihdossa. :)

  VastaaPoista
 8. kiitos kun kävit kylässä ja oikein mukavaa viikkoa ;)

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!