9. kesäkuuta 2006

Aitta

Tässä kuvassa näkyy aittamme kokonaan ja taustana vielä sankka koivikko, joka viime syksynä sai harventua. Vasemmasta ovesta mennään työkaluvajaan, jossa ovat ruohonleikkuukone, moottorisaha, raivaussaha ja paljon muita mökkielämän tykötarpeita. Nurkassa on tosin runsaasti ikiaikaisia suksia rotanloukkusiteineen ja vanhanajan porkkia. Länkiäkin riippuu seinillä. Ja pari vanhan palaneen päärakennuksen ikkunaa. Oven suusta nousee jyrkät portaat ylös avoimeen tilaan.

Siellä oli aikoinaan vanerista rakennettu skeittirata! Silloin olivat muodissa nelipyöräiset rullaluistimet ja alkoi skeittausbuumi Suomessa. Vasta paljon myöhemmin havaitsimme, että aitan katto olikin sisäpuolelta täynnä kontkaamattomia (onkohan tuo oikea termi) nauloja. Siis aika vaarallista touhua ja helteellä peltikaton alla tosi hikistä. Mutta mitä sitä ei lastensa eteen tekisi!

Oikeanpuoleisesta ovesta mennään rakennustarvikevarastoon. Puuta eri muodoissa, vanha keittiökaappi puolillaan Ilves-tölkkejä ja pulloja ja seinillä ikivanhoja kalastusvälineitä. Jokunen myrskylyhtykin taitaa riippua seinien puutapeissa. Oikea pääty on liiteri. Sen ovi on aitan takana, koska toistakymmentä vuotta sitten palanut savusauna sijaitsi siihen suuntaan. Olivat puut lähempänä.

Aittaa olemme kerran nostaneet ja uusineet takaa alimman hirsikerran sortuneen navetan ehjällä hirrellä, mutta kohta kaksikymmentä vuotta näyttää tehneen tehtävänsä ja aitta on taas kallistumassa. Ihana ikivanha aittamme!

4 kommenttia:

 1. Täältä luonnosta löydät varmaan paljon kaunista kuvattavaa?
  Minä ihmettelen mihin ihmeeseen olet piilottanut tuon kuvablogisi.
  Omassa blogissani oleva linkki jóhdattaa aina noihin varjokuviin.

  VastaaPoista
 2. Kootee,

  en ole piilottanut. Tarkistapa, että linkissäsi on osoitteena www.liisankuvat.blogspot.com
  eikä sen lisäksi mitään muuta.

  Jos siinä on jotakin muuta, niin se on pysyvä linkki siihen postaukseen.

  Toinen konsti, olen huomannut, on käydä painamassa menossa olevan kuukauden linkkiä, silloin se näyttää kaiken.

  Käy myös katsomassa Flickr-kuvia. olen laittanut sinne joitakin.

  Minulla on ollut samanlaisia ongelmia näitten sivustojen kanssa. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana vanha harmaa aitta. Meillä on täällä mökillä sellainen punainen klassinen aitta, tosin vähän vinksalleen mennyt, rinteessä kun sijaitsee, ja maa liikkuu. Sinne on hyvä työntää tarpeettomia tavaroita "säilöön", ja nyt se on niin täynnä, ettei sekaan mahdu. Yksi kesän työprojektini onkin tämän aitan tyhjentäminen ja kaiken romun poisheittäminen.

  PS Harmi kun ehdin vähän harvemmin kommentoimaan juttujasi, tämä gprs-yhteys avaa yhtä sivua kauan, joten se karsii kommentointia.

  VastaaPoista
 4. Koko mökkimme on vanhan=tarpeettoman tavaran "säilytyspaikka". Siis ajatuksella jospa tuotakin vielä joskus tarvitsisi. Vähemmän on tarvinnut. :)

  Kiitos Iines, ymmärrän hyvin.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!