13. joulukuuta 2005

Myrskyä ja kaadettuja koivuja


Tässä välissä se tapahtui. Sunnuntaina kun katsoi rantaan, kaikki olikin valkoista. Eli ainakin riite, ellei peräti jää, oli vallannut paikkansa. Maisema muuttuu avarammaksi, kun se valkenee. Eteläänkin aukeni enemmän taivasta katsottavaksi, kun kaksi keittiön ikkunasta näkyvää koivua kaadettiin eilen iltapäivällä. Eilen se navakka tuuli oli täällä. Puunkaatajat ilmeisesti olettivat myrskyn vielä yltyvän, koska tulivat paikalle kaksi tuntia ilmoitettua aikaisemmin. Oli se aika hurjannäköistä, mutta tehokkaan nopeaa toimintaa. Kaksi miestä nosturilla ylösmennessään karsi puun ja sitten noin metrin pätkinä latvasta alkaen tiputteli pöllit alas.
Mutta myrskytuuli voitti vielä jään ja tänä aamuna vesi vellookin lyijynvärisenä uudelleen. Vähän niinkuin minun vointinikin, hetkeksi saattaa helpottaa, mutta jo kohta uusi häikkä ilmaantuu. Nyt on huono olo, ei kai vain vatsatautia ole tiedossa?
Joulukortit on postitettu ja yksi jo saapunutkin. Kuusenmyyjä on soittanut ja tiedustellut, otammeko tänäkin vuonna kuusen. Sillä tavalla joulu näkyy ja kuuluu näin lähiössäkin, ei tarvitse ruuhkiin mennä. Jaksamista niille, joiden on sinne sekaan mentävä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin!