21. elokuuta 2005

Vaihtelevasäinen viikonloppu


Eilen aamulla piti lähteä katsomaan, miten metsätyöt olivat edistyneet mökin ympäristössä. Oli myös sellainen kutina, että mustat viinimarjat saattaisivat olla jo kyllin kypsiä poimittaviksi. Ja osa olikin. Maisema oli muuttunut, mutta ei vielä kovin paljon. Keräsimme aluksi yhdessä marjoja, mutta minun piti päästä liikkeelle, joten leikkasin ruohon pitkästä aikaa. Oli todella kuuma sää. Asteita ei ollut varjossa 23:a enempää, mutta ilman kosteus aiheutti kuumuuden tunnetta. Tupakin tuntui niin kostealta, että päätin laittaa isoon uuniin tulet.
Tulomatkalla poikettiin ostamassa jäätelöt kirkolla. Kolme maijallista marjoja oli vielä illalla saatava mehuiksi. Käly soitti uutisia toisesta kälystäni ja mummullakin oli asiaa. Oli ollut edellisenä päivänä huonovointinen.
Aamu on tänään ollut harmaa ja alkoikin sataa. Osin jo sateessa teimme pienen lenkin, jonka loppuvaiheessa tapasimme ystävämme ja jatkoimme yhdessä meille asti. Ystävä sai kantarelleja pienen rasian mukaansa ja jatkoi lenkkiään. Sitten kävimme uimassa. Näytti hauskalta, kun sadepisarat pomppivat ylös vedestä. Sorsa ui aivan vieressä, ei siis pitänyt meitä sorsastajina. Eilenhän heitä oli paljon liikkeellä. Mökilläkin kuului ehkä viisi laukausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin!