13. maaliskuuta 2011

Maaliskuuta

Uusi lumi on taas kirkastanut jo mustuneet sulapenkat häikäiseviksi. Viikon varrella on pidellyt sen verran viimaista pakkasta, että pilkkijäät ovat näyttäneet melko tyhjiltä. Mitä huonompi sää oli, sitä enemmän näkyi väkeä liikkuvan kaupoissa, joihin pistäydyn vain puolipakosta. Perjantaina sain käydyksi  tilaamassa uudet lukulasit. Olin jo lähtiessäni päättänyt, että tilaan lasit ensimmäisestä liikkeestä. Niin teinkin. Tärkeintä oli saada niistä mahdollisimman kevyet.  Toimitusaika tuntuu pitkältä, mutta pääasia on, että asia on vihdoin hoidettu.

Viikko on vierähtänyt nopeasti. On pelattu Rekkakuskia, sanapelejä, leivottu korva- ja silmäpuusteja ja ommeltu Tilkku-niminen kissa, pidetty rattoisa lukuvartti vitsikirjan parissa, vaikka oli lomaa siitäkin. Mikä on hitauden huippu? Kun etana hiljentää vauhtia kaarteessa. Ja muuta hauskaa Mummo marjassa-kirjasta. Selitetty sanoja, vastattu kysymykseen kysymyksen jälkeen.

Voin sanoa käyneeni melkein pilkillä. Kävelin eilen erään lammen rantaan hauskaa polkua. Polku oli pulkan levyinen ja niin syvällä hangessa, että siinä ei päässyt kaatumaan. Itse avannoille asti, joita muu pilkkiporukka innokkaasti kairasi, en sitten päässytkään, koska rannassa oli jonkin verran vettä ja minulla kastuvat jalkineet. Kumisaappailla en jostakin syystä kerta kaikkiaaan tarkene.

Ei se mitään haitannut, koska ahti ei ollut antoisalla tuulella ja tuuli taas oli. Onneksi sen ainoan ahvenen sai innokkain kalamies sillä aikaa kun minä kävin tallaamassa metsätietä ja ihmettelemässä kuusten lumikuormaa. Yksi ainoa harakka lensi kraakkuen tien yli. Muuten kuulin vain omien vaatteitteni kahinan. Tuulen suojassa aurinko ja nuotio lämmittivät. Eväät söimme kyllä ihan sisätiloissa.

Missä viipyvät hankiaiskelit? Olisi mukava päästä poikkemaaan pois tutuilta poluilta. Aurinkoista sunnuntaita!

7 kommenttia:

 1. Oi, teilläpäin uusi lumi on vielä valkoinen. Meillä tortati-illan ja perjantain lumi suli pois melkein heti. Nyt olen käyttänyt kumisaappaita jo kaksi päivää koska katujen risteyksissä on isot vesilätäköt.

  Teillä on ollut mukava talviloma.
  Etanakin pääsee eteenpäin vaikka hiljentää vauhtia!

  Lähimmän optikkoliikkeen toimitusaika on pitkä. Omat lasini tulivat Ranskasta asti, väärinkäsityksen takia vielä luvattua paljon myöhemmin. Lopputulos oli kuitenkin hyvä. Kevyet lasit ovat ihana juttu.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa sunnuntaita sinnekin! Ei ole vielä hankikantoa ollut. Muistan lapsena ajaneeni hankikantokeleillä polkupyörällä pitkin peltoja. Silloin oli painoa kuin perhosella. Oi noita aikoja... Tietoisku etanasta kuulostaa mukavalta. Mieskin hörähti, kun häntä arvuutin ja kerroin vastauksen.

  VastaaPoista
 3. Olivia,
  Aurinko Ja suola(?) sulattaa isot tiet ja kadut sohjoontuvat täälläkin. Varjoisat sivutiet ovat aivan valkoiset.

  Silmälasibisnes on raakaa kilpailua. Edelliset linssini hiottiin Saksassa ja aluksi väärin. Ne piti palauttaa ja odottaa ja odottaa. Vaihdoin toimittajaa. Nyt linssit hiotaan Helsingissä, mutta silti toimitusaika on pitkä. Toivottavasti onnistuvat ensi yrittämällä.

  Laila,
  Lapsetkin muistivat ajaneensa hangella polkupyörällä. Itse muistan laskeneeni isolla vesikelkalla. Ehkä hankikannot ovat vain myöhässä. Lumesta ei ole kyllä pulaa.

  Koululaisvitsit ovat kyllä hauskoja. Sopivassa mielentilassa varsinkin.

  VastaaPoista
 4. Saisi jo sulaa, vaunukautemme alku on kolmen viikon päässä =DD

  VastaaPoista
 5. KooTee,
  Tänään näkyy taas pyryttävän lisää lunta tänne. Ei tässä nyt oikein osaa tietää, onko talvi vai kevät. Valon määrän mukaan on kevät, muuten talvi. Kolmessa viikossa ehtii tapahtua vielä vaikka mitä.

  VastaaPoista
 6. Kaikkea kivaa ihan pihalla.

  VastaaPoista
 7. a-kh,
  Sinne pitäisi taas yrittää lähteä. Eilisen sakean pyryn jälkeen tänään on taas aurinkoista.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!