13. toukokuuta 2008

Herkkää vihreää

Koleaksi ja tuuliseksi vaahtopäitä kasaavaksi kääntynyt toukosää yllätti piharakentajat. Ulkoilijatkin. On yskää ja kipeiksi kiristyneitä niskajumituksia. Onneksi ei vielä tässä huushollissa. Olen ajanut asioilla eri reittejä. Lähtenyt liikkeelle räntäkuurossa, palannut päivänpaisteisten kaunissävyisten vehreiden maisemien kautta kevätkeltaisia tulppaaneita ja vuohenjuuria lykkäävään kotipihaan.

Eilen esimerkiksi vajaan viiden kilometrin matkan aikana lämpötila laski kolme ja puoli astetta. Kilahdus havahdutti. Kevyttoppavaatteet ovat edelleen käytössä. Vapunseutu houkutti monet puutarhatöihin. Eräällä siirtolapuutarhapalstalla näin jo parikymmensenttisiset sipulinvarret. Ja yöpakkasta on ollut ja lisää luvassa, ei mitään hallaa siis. Ymmärränhän minä. Viherpeukalo itselläkin edelleen. Kunpa koivujen isot hiirenkorvat saisivat säilyttää viehkon vihreän värinsä.

Tänään oli kaksi lääkärikäyntiä aamupäivällä. Taas se tapahtui mistä olen niin monta kertaa maininnutkin. TK:n tietokone sanoi EI! Olisin pitänyt kantaa mappi mukanaan kotoa. En ottanut, koska koneellahan kaikki tiedot ovat. Tunnin yritin palautella mieleeni mitä kahteen vuoteen on sillä saralla tapahtunut. Eikä se ole vähän. Omalääkäri tuumasi, että mielenkiintoista on. Ei tiedä yhtään kuka potilas on tulossa seuraavaksi. Nämä koneet ja ne koneet! Voisi vastata Erkan suosittamaan kyselyyn. Ja ne ohjelmat!

Sairaalan puolella taas reumahoitajan tulostin oli kieltäytynyt toimimasta koko aamun. Kynällä ja paperilla oli taas käyttöä. Kun vihdoin pääsin puolilta päivin kotiin päin, pysähdyin kuvaamaan tuon etelänruttojuuriesiintymän. Muistuttavat vuorenkilpiä äkkiseltään katsottuna.

Olen poistanut kaikki blogini blogilistalta luettuani (via Haavetar), mitä Viides rooli kirjoittaa postauksessaan Kuka omistaa blogisi? Sain sen lopulta onnistumaan.

2 kommenttia:

 1. Upea kuva! Kauniissa maisemissa liikut.

  Toivottavasti halla ei pure enempiä! Mansikkaa ja perunaa on jo paleltunut täälläkin, miten käy hedelmäpuiden pölytyksen ja pölyttäjien...

  Tietotekniset ongelmat ovat kumman yleisiä. Terveydenhuollossa niissä on haastetta, tietoturvakysymyksetkin monimutkaisia.

  Blogilistan ylläpito muutti täysin poskettomia ehtojaan kovaäänisen vastustuksen ja ropahtelevien listalaisten takia. Alku (ja asenne) on ollut harmillisen tökerö ja ahnas. En ole muuten koskaan identifioitunut bloggaajaksi minkään listan kautta, vaan niiden ihmisten, joiden blogeja luen. Löydöt olen tehnyt aiempien jo tutuksi tulleiden kautta - ja sen ihan ensimmäisen blogin, Kirjavan, sen löysin googlaamalla jonkin kirjan nimeä. Jään seuraamaan millaiseksi lista ja "listakulttuuri" muodostuvat.

  Vihreitä ja heleitä viikkoosi!

  VastaaPoista
 2. Haavetar,
  Kallaveden rannoilta löytyy kauniita paikkoja. Tuohon pääsi autolla ihan viereen.

  Kyllä tämä sävykäs kevätvihreys on jollakin tapaa parasta. Väliaikaista kuitenkin, kuten kaikki muukin. Ulos olemme uskaltaneet laittaa vasta sinisiä orvokkeja, mutta etelänpuolen perennat eivät ymmärrä päiväsaikaan auringonpaisteessa omaa etuaan.

  Sireeni on kyllä selvästi laittanut pakin päälle.

  Ehkä minunkin tulee seurattua Blogilistan kehittymistä jollakin tapaa, mutta kirjanmerkeillä selviää aivan hyvin.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!