28. marraskuuta 2006

Roskia, roskia

HaloEfekti käsittelee roskapostiasiaa, mutta laitanpa tänne hiukan omia kokemuksia tältä päivältä. En viitsi pitempää aikaa tilastoida. Kerran aiemmin lienen jossakin postauksessa tai kommentissa maininnut, että yhdellä kertaa pamahti neljän aanelosen verran linkkejä yhden ainokaisen postauksen kommenttilaatikkoon. Nyt on ollut hiljaisempaa.

Tänään olen Nortonin kanssa tutkinut, kenelle nänä spammit sähköpostissa oikein on osoitettu. Herra Norton heittää vain jokusen suoraan roskapostilaatikkoon ja yleensä minä loput sen tarkemmin tutkimatta. Vasta äskettäin luin ensimmäistä kertaa niiden osoitteita ja havaitsin, että minä siis olen vaikka kuka. Tänään ole ollut mm. suj, suomaesa, petajaniemi, frantsi, suhotei, karppinen, laajalahti. Välistä tosin oma itseni. Tämä kyllä laittaa miettimään, menevätkö oikeatkaan sähköpostit aina oikeisiin kohteisiin.

Ulkona kävellessä törmää roskaisuuteen päivittäin, kadulla ja metsässä. Olenkohan tullut vain liian tarkkasilmäiseksi ja huomaan sen entistä helpommin? Minun kun on katsottava tarkkaan, mihin jalkani asetan. En oikein usko. Ei tunnu yhtään mukavalta myöntää, että me suomalaiset roskaamme näin paljon.

4 kommenttia:

 1. Kiitos Liisa! Hyvä juttu! Pohdittavaa paljon. Roskapostit ovat "bullshitiä" jota ei kai voi välttää jos on kiinnostunut monista asioista?!

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne postit ihan oikeisiin osoitteisiin menee. Ne vain tuppaavat tulemaan muutamaan kymmeneen, sataan tai tuhanteen osoitteeseen samalla palvelimella kerralla. Sähköposteissa kun on se näkymätön vastaanottajakenttä - sieltä se sinunkin osoitteesi löytyisi.

  VastaaPoista
 3. Ekologiasta ja puhtaudesta on kiva puhua, mutta se ei estaa roskaamista.
  Roskaposti on myos hairitsevaa, ja mina saan myos ison maaran roskafakseja jotka kuluttavat seka paperia etta mustetta. Ei kovin ekologista.
  Mutta kun siita on vain hauska puhua.

  VastaaPoista
 4. Näkymätön vastaanottajakenttä??? Mikko, please, voiko tuota selkosuomentaa?

  Tänä aamuna olen nurminen, peura, mattila, lohjanautokoulu, sulo.hiltunen1, liisahelena, hakala...

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!