19. heinäkuuta 2005

Annetaan hyvän kiertää

Puolentoista tunnin kaupunkireissu onnistui sikäli, että vihdoin löytyi sandaalit viisi vuotta sitten hankittujen tilalle. Sää vain tuntuu ukkostavalta, vaikka varjossa on vain 24. Nyt pitää hiukan opetella askellusta uusilla kengillä ja varoa rakkojen ilmaantumista. Muutamat ovat jo vastanneet isomummun juhlakutsuun, suurin osa ei vielä. Odottelen vastauksia. Ja mitä hyvää tänään laitetaan kiertämään? Valtaisan raparperisadon kunniaksi piirakkaohje.

Katariinan piirakka
Pohja
  • 6 munaa
  • 6 dl sokeria
  • 400 g voita tai margariinia
  • 1 l vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl maitoa
Pinnalle
  • 1 - 1,5 l raparperipaloja
  • 1 dl sokeria
Ohje

Sulata rasva, anna jäähtyä, vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset. Sekoita rasva munasokerivaahtoon. Lisää kuivat ainekset ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Levitä sokeroidut raparperipalat taikinan pinnalle. Paista 30-40 min. 200 asteisessa uunissa. Halutessasi puuteroi tomusokerilla. Seuraksi sopii vaahdotettu vaniljakastike tai -jäätelö.... Nam:)

Ps. kardemumman tilalla voi käyttää myös kanelia.

Menipä tässä hiukan aikaa asetteluineen ja Maria skaippasi väliin kuulumisineen. Mutta katsotaan, tuliko hienoa jälkeä. Huom! Älkää syökö liian isoja paloja!

2 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista! Nam. Vesi
    tuli kielelle.

    VastaaPoista
  2. Sinkulle riittäisi pienempikin ohje.
    terv.
    leena

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!