Katariinan piirakka
Pohja
- 6 munaa
- 6 dl sokeria
- 400 g voita tai margariinia
- 1 l vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl kardemummaa
- 2 dl maitoa
- 1 - 1,5 l raparperipaloja
- 1 dl sokeria
Sulata rasva, anna jäähtyä, vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset. Sekoita rasva munasokerivaahtoon. Lisää kuivat ainekset ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Levitä sokeroidut raparperipalat taikinan pinnalle. Paista 30-40 min. 200 asteisessa uunissa. Halutessasi puuteroi tomusokerilla. Seuraksi sopii vaahdotettu vaniljakastike tai -jäätelö.... Nam:)
Ps. kardemumman tilalla voi käyttää myös kanelia.
Menipä tässä hiukan aikaa asetteluineen ja Maria skaippasi väliin kuulumisineen. Mutta katsotaan, tuliko hienoa jälkeä. Huom! Älkää syökö liian isoja paloja!
Varmasti herkullista! Nam. Vesi
VastaaPoistatuli kielelle.
Sinkulle riittäisi pienempikin ohje.
VastaaPoistaterv.
leena