11. toukokuuta 2014

Hyvää äitienpäivää!


LOHTU - Live Aid Uusi Lastensairaala   (YouTube)

11 kommenttia:

 1. Sillä Kuopiossa ollessani lohdutin itseäni, että jos onkin valkovuokkoja vähempi, niin on käenkaalia viljemmälti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Lapsena söin käenkaalia. Olikohan jokin puutostauti, kun ne maistuivat hyviltä? Keväisin söimme myös edellisvuotisia puolukoita ja karpaloita suomättäiltä, jos niitä löytyi.

   Poista
 2. Karpalot ovat parhaimmillaan talven jäljiltä, puolukat syyspakkasten. Käenkaaliakin naposteltiin. Se sisältää oksaalihappoa, kuten raparperikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Suolaheinää söimme myös. Olivat kai tuon ajan vitamiini- ja hivenainelähteitä. Olen ymmärtänyt, että oksaalihappo pitää neutraloida maitotuotteilla. Muuten se kai kuluttaa kalsiumia. Rparperi on jo isoa ja liperi. Konttila on nyt Kuopion Strömsö: siellä on mahdollisuus yhteisviljelyyn. Kuulin radiosta.

   Poista
 3. Äitienpäivään on taas paljon aikaa, mutta äitiä voi muistaa muulloinkin.
  Lohtu- kerää rahaa Lastensairaalle. Hyvä projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii,
   Eiköhän jokainen päivä ole äitienkin päivä. Joo, hyvä projekti!

   Poista
 4. Jollain tapaa sitä pitää lastensa syntymäpäiviäkin äitienpäivinä, koska se syntyminenkin on kahden ihmisen yhteistyötä, äidin ja lapsen. Molemmat ovat välillä vähän ahtaalla...
  Äitiys on myös kansainvälistä. Pari vuotta sitten juttelin erään vähemmistöheimon naisten kanssa. Yhteistä kieltä ei ollut, mutta lastenlasten määrä tuli kyllä selvitetyksi puoli ja toisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm,
   Äitiys on elämänpituinen matka, vaikka lapset vain lainaa ovatkin. Elekieli ja kaikki kaikkien mahdollisten kielten avulla pystyy kommunikoimaan yllättävän paljon. Tosin väärinkäsityksetkin syntyvät helposti. :)

   Poista
 5. Pelkkää äitienpäivää mulle edelleen.

  VastaaPoista
 6. Ja edelleen. Terveisiä kumminkin sinne missä olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä ! Kun/jos on liikekannalla, nettimaailma saa elää omaa elämäänsä kaikessa rauhassa. Ja nyt on sitten hypätty hetkessä kesään, mikä sekin vähentää tätä netissä olemista. Selkä ei tykkää istumisesta eivätkä silmät ruutuun tuijottamisesta.

   Poista

Kommentoi sinäkin!