4. tammikuuta 2008

Lumetonta, mutta liukasta

Se on nykyään normaali ajokeli. Eilen riitti ihmettelemistä iltapäivään asti. RadioSavo väitti pakkasta olevan toistakymmentä astetta, mutta ei meidän yksikään pakkasmittari näyttänyt kuutta astetta enempää aamulla. Pilvistäkin oli. Bongailen niitä jokaisella automatkalla. Vaikka bensa on kallista ja autoilua tulisi välttää, meillä oli hyvä syy pitkähkölle ajomatkalle. Kävin äidin luona pitkästä aikaa.

Ajoimme aurinkoa pakoon, mutta pysähdyimme hiukan vajaa kymmenen jossakin keskisemmässä Suomessa kuvaamaan sen tulipallon, joka kurkki taustapeileistä. En tiedä, oliko täällä eilen kirkas päivä vai ei. Keski-Suomessa aurinko pysyi piilossa. Mukaan varatut aurinkolasit pysyivät kotelossaan.

Lunta oli vain nimeksi. Vesien virtapaikat sulat. Eli nyt on aika laajalti tarkistettu lumitilanne. Istuin melkein koko ajan kamera laukaisuvalmiina, mutta sen kerran kun etsimen olisi pitänyt olla valmiiksi suunnattuna suoraan tuulilasista tielle, olin väsähtänyt. Hirvi nimittäin ylitti tien aika lähellä. Otin toki kuvan risukosta, minne metsän kruunupää katosi, mutta kyllä siinä kahdeksankympin vauhdissa otoksesta tuli aito piilokuva. Itse asiassa taisi olla vain hyvä, että näin kävi. Toinenkin vaaratilanne oli hyvin lähellä. Kotikotimaisemissa, mäkisiä kun ovat, traktori pullahti sivutieltä suoraan tien yli. Onneksi traktorin vauhti oli ylämäkeä varten kiihdytetty. Äkkijarrutus riitti. Ei tuolla tien, tutunkaan, päällä ole turvassa.

Vasta paluumatkalla pakkanen kiristyi radion aamusta asti lupaamiin lukemiin. Tämä kaupunki ei taida itäistä Suomea ollakaan.

2 kommenttia:

  1. Kyllä me Utsjoen kohdalla asutaan. Filmiisi on palanut paha reikä.

    VastaaPoista
  2. AKH,
    Seuraavan filmirullan kanssa yritän olla varovaisempi.

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!