20. marraskuuta 2007

Pakastaa, ei pakasta, pakastaa...

Jo toiset lumet ovat valahtaneet rymisten alas sopivanjyrkiltä peltikatoilta. Perennat ovat saaneet siitä talvipalttoonsa, tosin painavan ja säikäyttävän äkkiä. Lammet ovat osin lumen peitossa, osin sulina. Lahdellakin näytti siltä kuin olisi jo jäätiet vedetty useasta kohdasta vastarannalle.

Kai tuo vuorojää johtuu yksinkertaisesti pakkasasteiden vaihtelusta. Rannan tuntumassa mittari ei ole juuri miinus kymmenen asteen alla käynyt. Elohopea liikahtelee laiskasti nollan molemmin puolin. Ikävä uutinen aamulehdessä: ensimmäinen pilkkijä oli jo hukkunut.

Siniharmaarusehtava maisema sai tänään hetkeksi väriä, kun aurinko käväisi näytillä puolenpäivän maissa. Kävin hammaslääkärissä ja katselin autiota tyhjää toria odotusaulan ikkunasta. Joulupuu on jo rakennettu palloineen kaupungintalon eteen, mutta toriparkin autopaljoutta lukuun ottamatta mikään muu ei juuri kaupallisesta joulusta kielinyt. Ehkä tavaratalon seinällä olivat jo jouluvalot, mutta yhtäkkinen luonnonvalo häivytti ne. Noin 170 euron laskun maksettuani en sitten (vajaan tunnin piinapenkissä istuneena) miettinytkään menoa muualle kuin äkkiä kotiin " ilmaiselle" lounaalle (savupotkahernekeittoa pakastimesta). Niin, olihan siellä parkkihallin seinillä joitakin kransseja. En muuten ottanut puudutusta. Aika oli n. 13 minuuttia myöhässä, joten ehdin jutella pitkän tovin tutun vastaanottovirkailijan kanssa. Lakoista (ei marjoista) tietenkin ja mahdollisuudestani päästä terveyskeskuksen hammashoidon piiriin. Isosta laskusta huolimatta: "Hyvää joulunodotusta!"

Olen pessyt vanhoja pehmoleluja ja nukenvaatteita pesukoneessa. Korjasin yhden Molla-Maijan jalankin. Jospa huomenna yritän silittää niitä miniatyyrivaatteita. Tai soitan sen lupaamani puhelun. Tänään väsyttää, nukahdin taas sohvalle hetkeksi. Aikaiset aamut vaativat veronsa. Vai vaikuttaisiko tuo influenssapiikki uuvuttavasti? Ei kai nyt joulustressi kuitenkaan vielä tähän aikaan? Lähiapteekki on lakon vuoksi kiinni. Olisi pitänyt varautua, mutta tehyläisten lakko vei kaiken huomion. Huomenna on uusi päivä ja iloa odotettavissa.

4 kommenttia:

 1. Tuo lumetuskuva on hyvä. Tässä ovat puitten oksat terävöityneet vähän liikaa.

  VastaaPoista
 2. AKH,
  Kiitos. Uteliaisuuttani menin sinne. En kovin lähelle päässyt. Siinä kuvassa tehdään Nykäs-Matille alastulopaikkaa. :)

  VastaaPoista
 3. Täällä on taas aivan mustaa, vaikka kuulemma Varsinais-Suomessakin pääsee jo laskettelemaan.

  Liekö sää vai mikä, mutta vaikea on uskoa joulukuun pian koittavan... Kaikenlaisia joulunaloitus-mainoksia tulvii tosin joka tuutista. Niissä joulu on uusia mööpeleitä, taulutv:tä, kaukomatkaa ja koko perheen shoppailuhurmosta. Uh.

  Kauniita joulua enteileviä toivon ja toivotan!

  VastaaPoista
 4. Haavetar,
  Plussan puolelle taas tänään päästiin. Laskettelurinteet ovat auki tykkilumen ansiosta. Puijon mäkien tykitys valkaisi myös mäen kuuset.

  Postilaatikon kautta joulu tosiaan tulee jo kotiin asti. Ystävän kanssa tässä viikolla mietimme lahja-asioita. Lupauksia yhteisistä menemisistä, lahjakortteja, omista joskus-niin-tärkeistä esineistä luopumisia toisten iloksi. Kauppoihin kun jalat eivät millään veisi.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!