tag:blogger.com,1999:blog-12349721.post8436903099117442864..comments2024-03-25T08:41:07.931+02:00Comments on Ihan pihalla: Syötiin särkeäLiisahttp://www.blogger.com/profile/15616018772600498195noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-12349721.post-72822643137042290532009-07-24T16:11:57.518+03:002009-07-24T16:11:57.518+03:00En minäkään saisi kovin suolaa syödä . . . jauts!En minäkään saisi kovin suolaa syödä . . . jauts!utukkahttps://www.blogger.com/profile/14209605792292412611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12349721.post-6527364220923770772009-07-24T09:15:10.131+03:002009-07-24T09:15:10.131+03:00Vallaton mummeli,
Minustakin särki maistui haukea ...Vallaton mummeli,<br />Minustakin särki maistui haukea paremmalle. Pienet hauet sai kyllä voissa ja kermassa maistuviksi.<br /><br />Utukka,<br />Kiitos ohjeesta. Suolakala on monen herkkua. Lohta olen joskus suolannut, ostanut suolasilakoita silakkalaatikkoa varten. Muuten joudun välttämään suolaa verenpaineen takia. Suositus.<br /><br />Oma lampi! Sehän on kuin pankki. :)Liisahttps://www.blogger.com/profile/15616018772600498195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12349721.post-53230000493313215812009-07-24T05:14:33.619+03:002009-07-24T05:14:33.619+03:00Vedetään nuottaa, saadaan kalaa. Kissalle kiiskejä...Vedetään nuottaa, saadaan kalaa. Kissalle kiiskejä, koiralle kuoreita. Suuret kalat suolaan, pienet kalat, pienet kalat pataan. Ingmanin laulukirjasta.<br />Eihän muuta tarvita kuin karkeaa suolaa kerroksittain pikkukalojen kanssa, paino päälle, ja annetaan suolaantua pari viikkoa. Suola kypsyttää kalan, kuten lohenkin, josta tulee LOXia. <br />Ohuita lihasuikaleita, soijasoosissa marinoituja, utukkahttps://www.blogger.com/profile/14209605792292412611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12349721.post-7074395463580188342009-07-23T15:29:25.106+03:002009-07-23T15:29:25.106+03:00Oi, tuo ohje pitää muistaa. Äidillä oli tapana teh...Oi, tuo ohje pitää muistaa. Äidillä oli tapana tehdä särjestä herkkuja, ihan oikeasti ne olivat herkkuja. Kerran saatiin niin iso hauki, että se olisi varmaan maistunut puulle. Äidillä oli lihamylly (on muuten vieläkin mökillä), jolla hän jauhoi hauen ja paistoi kalapihvejä. NAM!Vallaton mummelihttp://taimipike.vuodatus.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12349721.post-82102140403140634982009-07-20T19:52:47.027+03:002009-07-20T19:52:47.027+03:00Utukka,
Kyllä, tilliä minäkin laitan melkein aina....Utukka,<br />Kyllä, tilliä minäkin laitan melkein aina. On kuivattuna ellei satu olemaan tuoretta. Nämä tehtiin tarkoituksella ilman, koska halusimme kokeilla melkein pula-ajan ohjeen.<br /><br />Meillä on molemmat, Mehu-Maija ja Mehu-Liisa. Maija oli ensin, joten mehumaijasta on kai tullut yleisnimi ko. välineelle. :)<br /><br />Kyllimarjaana,<br />Täytyypä tutkia, onko tuossa samassa Liisahttps://www.blogger.com/profile/15616018772600498195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12349721.post-63878541786804369062009-07-20T19:24:18.545+03:002009-07-20T19:24:18.545+03:00Ihan ensiksi tuli mieleeni otsikostasi , suolasärk...Ihan ensiksi tuli mieleeni otsikostasi , suolasärkeä ruisleivän päällä . Jos sitä saisi kerrankaan , niin jopas . <br />Ennen tein minäkin kalapullia . Mieheni kalasti siloin ja särkeä tuli paljon . Nyt ei kalasta , kyllästynyt kai . Harmi .kyllimarjaanahttps://www.blogger.com/profile/09483029921068567286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12349721.post-27819916213555670972009-07-20T16:17:38.722+03:002009-07-20T16:17:38.722+03:00Njam! Olenkin ajatellut kalapullia jo jonkin aikaa...Njam! Olenkin ajatellut kalapullia jo jonkin aikaa. Tuo reseptisi sopii kaikenlaiseen kalaan, mutta juuri mainio niin usein hyljeksittyyn särkeen. Nykyajan ihmisillä ei käsinveivattavaa liene, mutta monitoimikoneissa lienee jokin "mussutuslaite", jolla kala pienistetään.<br />Minun kalaruokiini lentää jostakin aia tilliä.<br />Huomasin muuten eräässä kaupassa täällä Usassa, että utukkahttps://www.blogger.com/profile/14209605792292412611noreply@blogger.com