11. huhtikuuta 2014

Nextlevelille vaikka twaarnoillaAsioin eilen aamupäivällä keskustassa. Kovin oli hiljaista ja parkkipaikka löytyi vaikeuksitta. Mihin aikaan keskusta oikein herää?  Ehdin kiertää Kauppahallin pullaputiikit ja kahvilat ennen sovittua tapaamista. Oli tarkoitus ostaa jotakin vastaleivottua hyvää. Oma jauhopeukaloni alkaa selvästi ruostua käytön puutteessa.

Löysin karpalorahkahyydykekakun. Olin jo ostamaisillani sen, vaikka se oli liian iso neljälle hengelle. Onneksi tulin kysyneeksi, voisiko ylimääräisen kakun pakastaa. Siinä sitten paljastuikin, että koko ihanuus olikin jo kerran pakastettu.  Kannattaa siis kysyä.

Vaihdoin puotia ja sain tuoreet tuotteet. Veljmiehen kulmaus on edelleen työn alla. Viime päivien isohko paikallinen uutinen onkin ollut kyseisen patsaan "tuhoaminen". Päivälehden kuvat ruostuneista muttereista jalossa metallissa vilistivät ajatuksissani kävellessäni torin laitaa. Vastuuhenkilöitä ei tahdo löytyä mihinkään mokaan, mutta kiitokset otetaan aina ilolla ja näyttävästi vastaan. Sellaisia me ihmiset olemme.

Vilkaisin Anttilan edessä olevaa mainospylvään mainosta. Siinä oli mainos, jossa luki jotakin astumisesta nextlevelille (oikeinkirjoituksesta en mene takuuseen, koska vain vilkaisin, enkä hoksannut ottaa kuvaa muistin tueksi ). On tässä pitänyt siirtyä askel johonkin suuntaan, koska Windows XP:n päivitystuen lopettamisesta niin kovasti peloteltiin uutisissa. Näppäilen kokeeksi tätä postausta iPadilla. Tämä laite ei ole ollenkaan sopiva kirjoittamiseen minun mielestäni.

Älypuhelimeni kanssa olen myös vielä ihan pihalla. Olisi ehkä kannattanut pitäytyä mummomalleissa. Kielikorvaani ja -silmääni pakottavat sekä nämä nextlevelit että twaarnat ja muut vastaavat. Twaarna-sanan opin eilen. 

Kevät etenee käsijarru päällä. Tutut purot eivät vieläkään solise, vaan sen minkä päivä hiukan sulattaa, yöpakkanen taas jäädyttää. Harakat hakevat pesäpaikkoja, yhden ainoan leskenlehden olen toistaiseksi nähnyt. Rannoilla jää paukkaa, kumisee ja soi. Talvivaatteiden käyttöaika jatkuu edelleen. Nuo kylmät tuulet!

PS. Myös kuvien liittäminen on vielä ongelma. Ja kirjoitusvirheiden korjaaminen. Kyllä kyllä olen ottanut muutamia kuviakin, mutta en saa tähän liitetyksi kuin yhden vanhan. Jos senkään.

12 kommenttia:

 1. On se vain niin outoa tuo kaupankäynti, ei edes hallista saa varmasti kakastamatonta kakkua?
  Meillä saatiin juuri valmiiksi vaimoni koneen siivous pois XP stä. Kova oli homma, mutta onneksi on suvussa expertti, hän teki hankalat asiat ja minä räpelsin loput. Siirrettii kaikki tarvittavat läppärille ja kytkettiin sitten isommalle näytölle.
  Sähköpostien siirto samoinkuin kirjanmerkkien siirtäminen hoideltiin käsipelillä, osittain. Ostettiin myös uusi langaton irtonäppis ja hiiri siihen. Läppäri saa olla tuossa työpöydällä kansi kiinni käytön aikana tilaa viemästä. Nyt kaikki on reilass ja saamme unohtaa tuonhyvin palvelleen XP käyttiksen.
  Läppärissä oli seiska ja minun koneelleni ladattiin hiljakkoin 8.1 . Vastoin luulojani ja lukemiani änkyräkommentteja 8.1 on ihan hyvä käyttis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KooTee, teillä on sitten asiat reilassa. Kuvaamasi systeemi vaikuttaa erittäin toimivalta . Meillä on yhdessä koneessa Vista, muta en ole sillä tehnyt vielä mitään. Omassa on ollut XP ja sen tilalle on tarkoitus ottaa (?) Ubuntu. Vaikuttaa hankalalta operaatiosta, kun emme ole pyytäneet vielä apua asiaan paremmin perehtyneeltä. Ja cd-asemakaan ei toimi... Olisi tuo XP saanut jatkaa ja jatkahan se vielä isolla rahalla monessa paikassa. Raha tässäkin asiassa puhuu. Hyvää viikonloppua Jokelaan!

   Poista
 2. Twaarna, kompakti saarna.. piti googlettaa, hassuja nimiä sitä keksitään.
  Minulla on edelleen päytäkoneessa XP, saa olla kunnes joku lomalainen tulee asentamaan paremman. Läppärissäni oli seiska, mutta koko vehje sopivasti sanoi itsensä irti, prosessori kuulemma, niitä ei saa täältä uusia samanlaisia, että onpa kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minullakin on vielä XP , mutta en pääse koneelle, koska isäntä yrittää asentaa siihen sitä Ubuntua. Ja tämän iPadin näpyttely tuottaa mitä kummallisimpia sanoja. Eihän tämä kirjoittamiseen ole tarkoitettukaan .Enkä osaa kopioida, liittää yms. Siksi jäi linkittämättä nuo sanojen merkitykset. Onpahan yhdenlaista aivovoimistelua opetella käyttämään uusia laitteita. Tuli vain pidetyksi liian pitkä tauko ja kehitys pääsi kehittymään hiukan liian paljon tässä välillä..

   Poista
 3. Googlen avulla minäkin löysin selityksen twaarnata-sanalle. Olen pitkään harkinnut tablettitietokoneen hankintaa, mutta en ole päättänyt, pitääkö sen olla iso malli vai pieni, käsilaukkuun mahtuva malli.. Olisi mukava joskus lukea kokemusistasi iPadin käytöstä. Älypuhelimen hankin reilu vuosi sitten käytännön syistä ennen kodin putkiremonttia. Alkuvaiheessa sain teknistä apua nuorelta sukulaiselta ja muualta, mutta muuten olen opetellut toimintoja omin päin kiirehtimättä. En enää luopuisi älypuhelimesta, Vanha kännykkä, noin 12 vanha, on tosin myös käytössä puhelimena ja herätyskellona niin kauan kui se toimii.

  Kevään eteneminen on pysähdyksissä meilläpäin. Koleaa ja sateista.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   Sehän siinä onkin, että tarjontaa on niin paljon. On vaikea valita juuri se itselle sopiva. Saatan kirjoittaakin kokemuksistani, kunhan vähän enemmän aikaa ehtii kulua ja opin tuon laitteen metkut.

   Aamu valkeni täällä eilisen sateisen sään jälkeen harmaana, mutta nyt iltapäivällä alkoi auinko paistaa. Sinivuokot kukkivat pihassa ja naapurit näkyvät jo rapsuttelevan kukkapenkkejään. Pitkä lumettomuus vie jotenkin ajan tajun vuodenkierrostakin. Eilisellä lyhyellä metsälenkillä näin jo avautuvia pensaiden silmuja ja kevätseuranta. fi -sivustolla voi käydä ihmettelemässä, mitä kaikkea keväistä on jo nähty eri puolilla maata.

   Hyvää viikonloppua myös Sinulle!

   Poista
 4. Mukavia kissoja, pieniä pörheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi, Kevät on täällä siinä vaiheessa tänä vuonna, että virpomavitsoihin on ollut helppo löytää noita kissoja. Monena vuonna aiemmin niitä ei ole näkynyt. Noitia on liikkeellä.

   Poista
  2. Ennen niille kelpasi karkki, nyt vain raha.

   Poista
  3. Kalevi,
   Nyt olen nähnyt noitia kahteen kertaan: palmusunnuntaina täällä ja Pohjanmaalla lankalauantaina. Hiukan jäi harmittamaan, etten ajoissa havahtunut lähtemään pääsiäiskokolle. Olisi kerrankin ollut mahdollisuus.

   Poista
 5. Hyvää pääsiäistä Liisalle ja ystävilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Delilah,
   Kiitos muistamisesta! Olen tablettien ja älykännykän kanssa vielä aika avuton, joten pystyn vastaamaan kommenttiisi vasta kotona.

   Poista

Kommentoi sinäkin!