30. maaliskuuta 2013

Lankalauantaina 2013


Pääsiäinen on  melko aikaisin tänä vuonna. Siksi ei ole mikään ihme herätä lankalauantaiaamuun rapsakassa pakkassäässä. Mittari näyttää melkein kahtakymmentä astetta pakkasta. On kuitenkin luvassa aurinkoinen päivä. On ollut aurinkoa, mutta myös lyhyitä lumikuuroja. Toistuvasti. Hanget hohtavat vielä valkoisuuttaan.

Siltojen alla olevat sulat ovat jäätyneet umpeen. Onneksi jäälle on ajettu leveät latupohjat. Ne kestävät kävellä ja sopu antaa sijaa myös jalankulkijoille ja koirille. Lumikengille olisi käyttöä, koska yhtään kunnon suvikeliä ei ole ollut. Lapsuusmuistojen hankiaiskelejä sitten tullutkaan.Ainakin joka toinen aamu oksistot ovat sädehtivän kuuran tai vastasataneen lumen peittämät. Muutaman tunnin kuluttua sokerikuorrutus on jäljellä enää vain varjopaikoissa. Kylmää, mutta niin kaunista!Heräsin tänään jo neljältä, nousin viideltä. Aurinko oli nousemassa. Valoja ei tarvinnut. Tänä iltana on taas muistettava kääntää kellot kohti kesää. Kesää? Missä viipyy kevät? Titityyt kyllä kuuluvat, mutta muuten näkyy vain variksia ja harakoita. Jokin isompi lintu oli kokeillut vanhasta muistista tavallisesti sulana ollutta kohtaa  sillan kohdalla.  Turhaan.


Kovin käy silmiini tämä sinivalkoinen maisema. Urpujen lailla sitä kai itse kukin jo unelmoi keväästä. Viikko sitten kiersi pieniä poikia virpomassa. Pajunkissat olivat vasta idullaan. Tänään palavat paikoin pääsiäisvalkeat. Huomenna pääsemme pääsiäiseen.

Hyvää pääsiäistä!

19 kommenttia:

 1. Kyllä kevättalven valoisuus ja valkoisuus viehättävät minuakin. Latuja sekä hohtavia hankia piisaa, mutta ei täälläkään ole ollut kantohankia. Niitä kyllä odotan.
  Olet ollut aikaisin liikkeellä, silloin on luonto herkimmillään.
  Hyvää pääsiäisen jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii,
   Kaden sellaisen talven jälkeen ettei jäälle ollut lainkaan menemistä, tämä maaliskuu on ollut kuin juhlaa. Mitä nyt tuuli on rajoittanut. Pitää olla vain todella hyvät aurinkolasit. Vanhat silmät eivät enää ehdi mukautumaan. Aamut ovat parhaita.

   Hyvää pääsiäistä sinnekin!

   Poista
 2. Näyttää olevan vielä kaukana kevät sillä suunnalla, mutta onhan sentään valoa ja kauneutta. Oikein hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirokko,
   Lintubongarit odottavat ruuhkaa siiten, kun ilmat lämpenenvät. Kyllä minä itsekin joskus kävelen tuonne virtapaikkaan (entiseen ehkä, koska uudet sillat ja ruoppaukset muuttavat virtausten suuntia) katsomaan, joko joku ksinäinen tiedustelijalintunen olisi ilmaantunut. Yllätys oli melkoinen kun helmikuussa laajalti auki oleva vesi jämähti jäähän.

   Eiköhän nämä lumet ja jäät juhannuksena ole jo vähempänä.

   Minulla muuten tökkii ja hidastelee tämä Blogger nykyään. En ole jaksanut kuukkelilta kysellä, onko jotakin muutosta taas menossa. En pidä siitä, että kuvat menevät väkisin Picasaan. Pitäisi keksiä jokin muu ratkaisu. Ehdotuksia?

   Hyvää pääsiäistä Sinulle!

   Poista
 3. Onpa teillä valkoista lunta. Täällä pääkaupunkiseudulla lumi on muuttunut harmaaksi tai mustaksi. Onneksi jalkakäytävien jäätiköt alkavat sulaa.

  Hyvää pääsiäistä sinulle Liisa ja blogisi lukijoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia,
   Jäällä on näin valkoista. Metsäladuilla ja poluilla on neulasia ja muuta roskaa. Lumen tummuessa sulaminen alkaakin. Muistan miten kotona muinoin keväthangille levitettiin tuhkaa sulamisen jouduttamiseksi.

   Hyvää pääsiäistä saareen tai missä olettekin!

   Poista
 4. Kevätaurinko häikäisee silmiä ulkona kulkiessamme, mutta kuvasi ilahduttavat silmää lempeästi. Hyvää ja rauhallista pääsiäistä Sinulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. laila,
   Kiitos samoin. Kirkkaus jatkuu.

   Poista
 5. Kauniin valkoista ja valoisaa. Vaikka lunta on vielä paljon ja kevät saisi jo tulla, niin tuon eka kuvan lumi on todella kaunista sokerimaista, ihana kuva :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annele,
   Kiitos kehuista! Näin aprillipäivän aamuna näkyy jo moni lähteneen kirkkaana loistaville hangille. Jaksaisikohan sitä? Tai pikemmin: kärsisiköhän sitä uudelleen lähteä tarkistamaan latutilannetta?

   Poista
 6. On hienoa katsella kuviasi. Kirkasta tosiaankin on häikäisyyn saakka. Hukkasin harmikseni uudehkot aurinkolasini, on pärjättävä nyt vanhoilla mutta tiukkaa tekee.
  Mukavaa huhtikuuta, Liisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosina,
   Ja kirkkaus vain jatkuu edelleen. Ei uskoisi, että on jo huhtikuu. Kellojen siirto taas jotenkin sekoitti ajantajua eli tänään kävimme jäällä viileämmässä säässä kuin edelliskerralla.

   Mukavaa huhtikuuta sinullekin! Onko teillä tapana polttaa niitä kuuluja kokkoja?

   Poista
 7. Hyvää 2.pääsiäispäivää...vielä tunti aikaa toivotella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KooTee,
   Ihan hyvin ehdit! Jotenkin päivät ja ajantaju minulla sekaisin, kun sattui tuo aprillipäiväkin tähän samaan aikaan.

   Taas oli napakka yöpakkanen ja aurinko paistaa liian kirkkaasti. Eilen näin kuitenkin ensimmäiset lokit. Jospa kevät ei olekaan lopullisesti peruttu.

   Poista
 8. Pääsiäisen tienoilla lasten ja lastenlasten kanssa muistelimme vanhaa kirjaa Pupu etsii omaa kotia. Tästä kirjoituksestasi tuli mieleen, vähän ennakkonakin, lause tuosta kirjasta:
  "Kevätpä kevät sanoi murmeli ja oli kevät..."
  Pian se varmaan onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm,
   Kevätpä hyvinnii kevät. ;) Pari päivää sitten näin enimmäiset lokit, jotan sulaa täytyy olla jo jossakin melko lähellä. Lehdestä luin sen sijaan, että muuttolinnut ovat kolme viikkoa myöhässä. Auringonpalvojia jo näkyy ja polkupyöräilijöitä. He ovat selviä kevään airueita.

   Poista
 9. Tuassiinsa siitä piästiin.

  VastaaPoista
 10. peäsiäesestä, meinoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevi,
   Joka vuosi. Tänään katupölyn ahdistaessa kurkkua ja silmiä ihmettelimme ääneen seuraavaa:

   Nastarenkaita saa käyttää 1.11. alkaen ja ne on vaihdettava pois 31.3. tai viimeistään toista pääsiäispäivää seuraavana maanantaina, mikäli keli ei muuta vaadi.

   Ikäänkuin pääsiäinen olisi joka vuosi samaan aikaan.

   Poista

Kommentoi sinäkin!