26. maaliskuuta 2011

On taas se aika

Tänä viikonloppuna siirrämme kellojamme taas kohti kesää. Kesäaikaan siirtymisen jälkeen päivät tuntuvat aluksi lyhenevän aamusta, vaikka valoisa aika pitenee koko ajan. Illat siis pitenevät ja valostuvat entisestään. Kevätpäivän tasausta  on juhlittu eri tavoin eri puolilla maailmaa. Viikon sisään on mahtunut myös Minna Canthin päivä l. tasa-arvon päivä viime lauantaina eli 19.3. Tänään on sitten  tämä Maan tunti-päivä, jolloin sammutamme valot tunniksi paikallista aikaa klo 20.30. Sammutamme valot jos satumme muistamaan.

Tämä WWW:n kampanja  Pimeä tunti on alkanut Australiasta vuonna 2007. Valojen sammuttaminen on hyväosaisten symbolinen ele ilmaston puolesta. Sen tarkoitus on pitää ilmastoasiaa esillä ja pitää yllä toivoa, että jokainen voi valinnoillaan vaikuttaa valoisampaan tulevaisuuteen. Kuitenkin samalla tiedämme, että yksi tunti ei riitä mihinkään, vaan itse kukin joudumme miettimään, mistä kaikesta olisimme todella valmiita luopumaan, siis luopumaan pysyvästi, että energiaa säästyisi edes hiukan.

Hyvää viikonloppua! Täällä voi käydä katsomassa, mitä hiekasta voi saada aikaan, kun osaa.

12 kommenttia:

 1. Voi miten taitavaa ja hiekkatyö!

  VastaaPoista
 2. Lezzie,
  Tuollainen lopputulos vaatii varmaankin paljon harjoittelua. Sitten vain prosessi taltioidaan ja sama materiaali voidaan käyttää uudelleen seuraavaan työhön. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkistä hiekkataiteeseen. Henkeä pidätellen katselin ja välillä tuntui, että no nyt se meni pilalle, kunnes tuli uutta.

  En sammuttanut valoja, koska se ei maailmaa pelasta ja yritän jatkuvasti elää luontoa säästäen kykyjeni mukaan. Hyvä asia silti.

  VastaaPoista
 4. Earth hour tuli ja meni, mutta voisimme siitä huolimatta yrittää säästää energiaa joka päivä.

  Olen siirtänyt kelloja kesäaikaan. Muutama kellon on radio-ohjattu ja siirtyy itsestään vuodenajan mukaan, tosin aina länsieurooppalaiseen aikaan, eli se on aina 1 tunti jäljessä. Näin käy, kun ostaa kellon ulkomailla eikä oma tekninen ymmärrys riitä kellon rukkaamiseen. Meillä aika on hieman venyvä käsite.

  Toivotan sinulle hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. P.S. Hiekkateos on hieno.

  VastaaPoista
 6. Olipa ihana katsella tuota hiekkataiteilijan työskentelyä. Kiitos! Hyvää sunnuntaita Sinullekin.

  VastaaPoista
 7. Mayo,
  Samoin tuntemuksin itsekin katsoin hiekkatyön. Vastaavalla tavalla tehty työ on ollut mukana muistaakseni Ukrainan Talent-kisassa. Kai nämä ovat live-esityksiä, luulisin.

  En sammuttanut minäkään valoja, vaikka uutisia myöten muistuttivat.

  Olivia,
  Kelloja on joka paikassa nykyään. Kesällä uusitussa liedessämme esimerkiksi ja digitaalisisessa lämpötilamittarissa. Riittää rukkaamista. Venäjällä taisivat siirtää kellot viimeisen kerran kesäaikaan, jos olen oikein ymmärtänyt.

  Eilinen aamupäivä oli puolipilvinen, mutta iltapäivällä alkoi sadella lunta. Sama sade, jota ei vielä ainakaan voi pyryksi sanoa, jatkuu edelleen.

  Laila,
  Hiekkataideteokset rannoilla ovat tuttuja, mutta tämä lasin päällä kuivalla hiekalla taiteilu on minulle ainakin melko uusi tuttavuus. Ehkä vuosi sitten näin ensimmäisen työn -tietenkin netissä.

  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. En sammuttanut valoja, enka mitaan muutakaan jota juuri silloin kaytin, mutta paljon valoja voisi kylla sammuttaa, ulkona, maanteilla, kaupungilla jne. Ehka paattajien olisi annettava esimerkki meille muille. Ehka pitaisi lopettaa myos tietokonee aaressa istuminen. Blogitkin vievat sahkoa.

  VastaaPoista
 9. HPY,
  En minäkään sammuttanut. Kyllä nämä tietokoneet valmiustiloissaankin kuluttavat koko ajan energiaa. Sitä en tiedä, kuluuko blogatessa enemmän. :) Olen vähentänyt bloggaamista. Välillä mietin, joko käärisin koko blogin pakettiin.

  VastaaPoista
 10. Liisa hyvä, älä vielä kääri blogia pakettiin. Luen postauksiasi suurella mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 11. Oli aivan häkellyttävän upea video, kiitos!
  -Minusta oli mukava olla mukana maailmanlaaajuisessa tapahtumassa, ja tunnelmoin tunnin kynttilänvalossa. (Tosin sain purkaa kaiken, mitä olin pimeässä neulonut :)

  Älä toki kääri pakettiin blogia. Kirjoita silloin kun siltä tuntuu. Blogi voi olla ilo, ei stressi. Mitä tulee energiankulutukseen, voit sitä tehokkaamminkin tuhlata sen sijaan että kirjoittelisit iloksemme...

  VastaaPoista
 12. Olivia,
  Voimavarojen ja inspisten mukaan kannattaa jokaisen toimia. Totuttelen myös uusiin laseihin...

  Marjattah,
  Sinulla taisi olla jokin kuvioneule työn alla. :)

  Olen viime aikoina pitänyt konetta aika paljon kiinni. Kohtuus siis tässäkin, kuten kaikessa on paras.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!