11. marraskuuta 2009

Paluu arkeen

Eilen kävin fysioterapiassa ensimmäisen kerran sitten kesän. Siinä tuli testatuksi kuntoa jonkin verran. Olivat hankkineet uuden kuntopyörän lämmittelylaitteeksi. Siitä näki sykkeenkin. Ihminen on kyllä tottumustensa orja. Oli todella omituista, että ko. laite oli äänetön.

Puhumista kyllä riitti. Ensiksi piti tietenkin päivittää, mitä tämän neljän kuukauden aikana on tapahtunut. Miten olen kuntoani hoitanut? Millaista hyötyä leikkauksesta oli, vai oliko? Kaikki tämä tapahtui siinä venytysten ja liikkeiden aikana.

Sikainfluenssaa puheenaiheena ei kai voi tällä hetkellä ohittaa missään. Paitsi, että vanhaan malliin veikkasin järven jäätymispäivän ja sain kutsun osallistua vasta-avattuihin runoviikkoihin, sain vahvistusta ajatukselle ottaa se H1N1-rokote. Riskiryhmäläisellekään se ei tietenkään ole pakollinen. Tänään sitten kävin piikitettävänä.

Viime viikosta, jolloin jäin siitä paitsi, käytäntö oli muuttunut sen verran, että nyt rokotteen ottajalle annettiin moniste, johon päivämäärän lisäksi on lueteltu pitkä lista rokotteen tavanomaisia sivuvaikutuksia. Tällä tavalla todennäköisesti saadaan kyselypuhelujen määrää vähennettyä.

Yöllä satoi varsinaisen ensilumen. Koko päivän on ollut myteröinen keli, aurauskalusto näkyy ja kuuluu. Suolattu tie kiiltelee. Ihan pienen hetkisen aurinko pääsi pilkahtamaan pilvimassojen takaa. Tuulen suojassa puut ja pensaat ovat ainakin vielä lumihunnussa. Rantamaisema on karun harmaa. Marraskuinen.

5 kommenttia:

 1. Onpa siellä paljon lunta. Kuopioon on istutettu sellaisia koivulajikkeita,joista eivät lehdet ehdi varista ennen ensilumen tuloa. Puijon tasanteilla käy jo melkoinen suksien viuhke. Hiihtäjien ja koiranulkoiluttajien välinen kahnaus on alkanut.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että sait rokotteen. Meidän riskiryhmäläinen ei ehtinyt sitä saada ja vähän aikaa näytti pahalta, kun sairastui. Tamiflu kuitenkin auttoi aika nopeasti. Täällä Pirkanmaalla on aurinko paistanut ihanasti koko päivän ja lämpötila on nippa nappa pakkasella. Hyvää vointia! t. Laila

  VastaaPoista
 3. Kalevi,
  Stadionilla on menneen talven lumista tehty kilometrin latu, ehkä Puijon laellakin. Innokkaimmat "luistelevat" tampatulla latupohjalla jo Puijoa ympäri. Että ehtii ennen kuin tämä lumi sulaa. Pohjoisrinteellä on hyvin vähän lunta.

  Laila,
  Tässä nyt on sellainen odottava tunnelma, millaisia sivuvaikutuksia tulee. Onneksi lopettavat tuon jatkuvan kuolemantapaukista tiedottamisen.

  Täällä on ollut pilvinen päivä.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kyllä noita kuoemantapauksita tiedottamista jatketaan. Nyt jo 6!

  Eipä ole aiemmin kerrottu, että "normaaliin" kausi-infulenssaan kuolee joka vuosi paljon useampi.
  Niistä ei tarvitse pitää lukua, ovat liian tavanomaisia.

  Mitä kuntotarkistus kertoi, oliko leikkauksesta hyötyä?

  VastaaPoista
 5. KooTee,
  Kiitos kysymästä. Lopullista arviota ei vielä voi sanoa, mutta olen voinut hiukan vähentää kipulääkkeitä. Hyöty se on sekin.

  Selkäleikkauksissa on aina riskinsä kuten kaikissa muissakin leikkauksissa. Pääasia, ettei ainakaan tullut uusia hermovaurioita. Maltilla pitää hankkia lihaskuntoa.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!