31. lokakuuta 2009

Pyhäinpäivänä 2009

Jäi eilen askarruttamaan tuo edellinen postaus. Se nyt on vain kuvilla leikkimistä, ajankulua. Mieskin kävi kysymässä, mikä se on. Eikö siinä olekaan enempää kuvia? Mitä se hämäröinti on?

Sehän voi olla vaikka mitä. Vaikka sitä, että saa käytetyksi heikompilaatuisetkin otoksensa. Ei se mitään hämäräperäisiä puuhia tarkoita. Tai kuutamokeikkoja. Tai saattaa se jollekin niinkin mieltyä. Itse asiassa ajattelin tihkuharmaita syyspäiviä, jolloin keinovaloa kaipaa päivälläkin. Ja toisaalta niitä pikkupuuhia, jotka eivät olisi mitään isoja juttuja, kun vain jaksaisi aloittaa.

Pyhiksi kävimme ostoksilla lähimmässä marketissa. Apteekkiasiat hoituivat samalla. Tiimarista antoivat 50% alennuskupongin yhteen tuotteeseen. Sen voi käyttää vain huomenna. Lottosin viidellä eurolla. Aamukirpeässä pakkasessa, tuulettomassa, kävimme kävelemässä. Vaikka on pyhä, tai ehkä juuri sen vuoksi, on pihansiivoustalkoita menossa. Monta venettä on ollut vielä liikkeellä. Saarimökkejä laitettaneen talvikuntoon. Rannoilla on jo riitettä. Ja iltaisin hämärä tulee aikaisemmin ja aikaisemmin. Kynttilöitä ja lyhtyjä sytytetään. Marraskuun iloja etsittiin aamulla jossakin radio-ohjelmassa.

Jokainen pimenevä päivä on lähempänä ensi kesää kuin mikään muu päivä tänä vuonna. Valoa kohti koko ajan. Kukin tavallaan. Moni tänään muistellen.

4 kommenttia:

 1. mukavaa, että näet tässä pimeydessä valoa

  VastaaPoista
 2. Kalevi,
  Puhuvat nykyään asenteesta ilman mitään attribuutteja. Olisikohan kyse siitä?

  VastaaPoista
 3. Marjamatilda,
  Kiitos samoin!

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!