2. heinäkuuta 2009

Antaa mennä

Kesäkuu meni jo. Loppukuun hellepäivistä huolimatta kesäkuun keskilämpötila jäi alle pitkäaikaisen keskiarvon. Lämpö kuitenkin ryöpsäytti kesäkukat nopeaan kasvuun. Koiranputket karistavat terälehtiään samalla kun apilat ja ohdakkeet avaavat nuppujaan. Juhannusruusun aika on muistaakseni aina ollut lyhyt. Mansikan hinta puhuttaa taas.

Parina päivänä viime viikolla vesi oli todella lämmintä ihomittarilla mitattuna. Sieti vesikävellä. Tyynellä säällä se pysyykin jonkin aikaa lämpimänä. Tänä aamuna viivyin kai liian kauan vedessä, koska tuli vilu. Taivas oli harsopilvessä, sillan puolella sousi yksi sorsa, vasemmalla uiskenteli uikku. Mihin se alkukesä hupsahti, mietin paksuun kylpytakkiin kietoutuneena rinnettä noustessani ja katseeni poimiessa kasvuston yksityiskohtia. Pujokin jo nupussa. Kärsämöt ja päivänkakkarat kukassa ja hiirenvirnat, heilimöivät heinät. Kosteikossa pehmeää vesiheinää. Sitä oli helpoin kitkeä kasvimaalla. Ja oli myös sianporsaiden herkkua.

On ollut menemisiä ja tulemisia. Kuvannut olen tavallista vähemmän. Perhettä ja sukua jonkin verran. Yksi lapsenlapsistani kysyi katsellessaan kuviani, miksi sinun kuvissasi aina kaikki menee. Eläimet ja ihmiset. Totuuden sanoja. Hyvä, että pysyn vielä sen verran mukana, että ehdin kuvata edes meneviä. Silloin tietää ja tuntee (se selkä) olevansa liikkeellä. Vielä mukana menossa.

PS. Tuimalta löytyi hyvä Kuntavisa-pelivinkki. Kokeilkaapa!

6 kommenttia:

 1. Hauskasti on lapsenlapsesi havainnoinut. Minulle kuvasi ja sanasi ovat sekä pysähdyttävän ihastuttavia että liikkeellepanevan liikuttavia ;). Bonuksena Savo järvineen. Kaipuu kutsuu.

  Uida lämpimässä järvivedessä - voiko mitään sen ylittänyttä harrastusta olla!

  VastaaPoista
 2. Sorsakin on menossa ja vesi näyttää hyvältä. :)

  Juuri katselimme tuttavapariskunnan kanssa rantavesiä ja pohdiskelimme, milloin iskee sinilevä. Tuumasimme, että vielä ehtii uida hyvän tovin. Riittäisi vain lämpimiä kelejä, niin mikä tässä olisi ollessa.

  Kuntavisa sujui ihan kivasti. Sijoitukset olivat suurin piirtein kymmenen parhaan joukossa. Jotain hyötyä sentään Suomen-reissuistakin, kun voi päteä tietovisoissa. ;)

  VastaaPoista
 3. Kaunista ja soljuvaa tekstiä .
  Mekin oltiin mökillä . Otin paljon kuvia ja nautin oikein asiasta tehden , sillä mielin , että silloin pitää nauttia , kun on mahdollisuus . Onnennirvana on ihana olotila .

  VastaaPoista
 4. Lastu,
  Lapset ovat tarkkoja havainnoitisijoita. Huomaavat monta sellaista asiaa, jotka aikuiselta menisivät ohi itsestäänselvyyksinä.

  Celia,
  Tuo kuva on keskustan lammelta ja siellä on jo levää, ei sentään myrkkylevää.

  Minä kokeilin kaupunkivisaa enkä muita. Olen ollut nettimotissa eilisaamusta saakka. Nyt sain onneksi laskut maksetuksi.

  Kyllimarjaana,
  Kiitos ystävällisistä sanoistasi. Meillä ei enää ole ollut mökkiä' kahteen vuoteen, mutta onpa tuo vesi tuossa kodin äärellä.

  Luvattu sade ei ole vielä täällä, mutta pienellä kävelylenkillä piti kyllä olla tuulitakki päällä. Siis viilenevää.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Niinpä, minne se kesäkuu oikein vilahti? Illatkin jo pimenemään päin. No, onhan tässä kesää toki jäljellä, nautitaan nyt.

  VastaaPoista
 6. Maijamuru,
  Heinäkuun alku vasta. Syyskuulle asti saattaa riittää lämmintä, jos sikseen tulee.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!