14. toukokuuta 2009

Valovoimaa

Valostuu aamusta ja illasta. Makkarin ikkunat antavat järvelle päin. Jo useana iltana, kun tarkoituksenani on ollut vetäytyä pötkölleen, taivaan pilvien ja tyynen vedenpinnan leikki on houkuttanut minut pihalle, siis takapihalle. Olen hipsinyt sinne yhden kerran vain kylpytakki lämmikkeenä ja harhauttanut naapurit luulemaan, että olisin jo käynyt heittämässä talviturkkini.

Illat ja aamut ovat vielä kovin viileitä. Siis se turkki on vielä heittämättä. Auringonlaskun kuvaaminen olisi turvallisinta ikkunaheijastusten kautta. Muuten näen punaisia pilkkuja pitkään. Valtava on valon voima jo horisontin taakse vetäytyvässä auringossa. Polttaa kuviin reikiä. Tuohonkin laittamaani.

D-vitamiinin riittävän annoksen saamiseksi kuuluvat suosittelevan oleskelua auringossa puolilta päivin, siis yhden maissa 20-30 minuuttia pari kertaa viikossa. Toisaalta keskipäivän ulraviolettisäteilyaltistusta pitäisi varoa. Kalaa pitäisi syödä 2-3 kertaa viikossa ja runsaasti maitotuotteita. Ellei näin tapahdu ja vaikka tapana olisikin, suomalaiset tarvitsevat D-vitamiinia purkista - kesälläkin.

Nyt puhuu puhuri siinä määrin, että puskee vaahtopäitä. En ole vielä tänään käynyt ulkona. Kohta on lähtö Alexander-tekniikan tunnille. Sen sijaan olen silittänyt muumi-, ruusunkukka- ja ruutukuosisia tyynyliinoja, astiapyyhkeitä, T-paitojakin. Yrittänyt ottaa yhteyttä Kelaan, mutta toistuvasti saanut vastauksen: "Valitettavasti valitsemanne numero on väärä. Olkaa hyvä ja tarkistakaa numero." Olen tarkistanutkin ja saanut aina saman vastauksen. Aika usein nykyään joutuu keskustelemaan automaattisen puhelinvastaajan kanssa. Jospa vika onkin tuossa lankapuhelimessa. Jääköön koko asia ensi viikkoon. Laitoin etanapostia.

Lapsista on muuten kiva kuunnella puhelinvastaajaa. Joku aika sitten oman puhelinyhtiömme vastaajaan vaihtui miesääni. Miksiköhän?

2 kommenttia:

  1. En ole minäkään vielä heittänyt talviturkkia, enkä menkään ennen kun vesi on 20 ja jotain. Silloin kun tähän taloon olen tullut kävin heti jäiden seassa, mutta en enää. Meillä on uude naapurit ja innoissan näyttivät lauantain käyvän järvessä. Hrrr olkoo on niin kylmää.

    VastaaPoista
  2. Amalia,
    En ole nähnyt vielä kenenkään uivan tuossa tänä keväänä. Tosin olimme useita päiviä poissa.

    Jospa huomenna jaksaisi käydä katsomassa, ovatko portaat jo paikoillaan.

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!