24. toukokuuta 2009

Nöyräksi tekee

Pyydän anteeksi, jos jokainen edellisen entryn korjaus- ja muu muotoiluyritys on putkahtanut lukijoihinne uutena päivityksenä. Minä kun en pääse ymmärrykseen tuohon Links to this post-juttuun. Itse asiassa siellä näkyy lukevan Linkit tähän tekstiin. Sen sain kyllä näkyviin. Pihalla mitä pihalla.

Olisin halunnut päästä helpolla ilmoittamaan sen teeruusun nupun puhjenneen kukoitukseen viime yönä. Siis laittanut vain linkin tuonne kuvablogin puolelle, jonne sen innoissani heti aamusta laitoin. En osannut. Kyllä minä nämä tekstinsisäiset linkit, ihan permalinkkeineen, hallitsen, mutta en noita alle lisättäviä.

Jos joku lukija osaisi selkokielellä selittää, miten niitä sinne saa itse. Vai onko tarkoituskaan niitä itse sinne lisätä? Tämä Blogger on muuttunut vuosien myötä aika paljon. Mielestäni kirjoittajaystävällisemmäksi, mutta joissakin asioissa tulee tenkkapoo.

8 kommenttia:

 1. Sitä tenkkaa ja poota täälläkin. Ihana ruusu. Minullakin yksi auki.

  VastaaPoista
 2. Hei Liisa,

  linkit tähän tekstiin-kohdasta nappaat linkin siitä postauksesta, johon haluat viitata jossakin toisessa postauksessa (ja vaikka eri blogissakin).

  Jos haluat linkittää kuvablogissasi olevan materiaalin tämän blogin kirjoitukseen, sinun pitää napata linkki kuvablogistasi ja liittää se tämän blogin kirjoituksen otsikon alla olevaan linkkikohtaan. (Olet siis tässä blogissasi kirjoitusasennossa.) Jos taas haluat linkittää täällä olevan kirjoituksen kuvablogiisi, menettelet samalla tavalla.

  Kun näin linkität kirjoituksia otsikkoon, otsikkoa klikkaamalla lukijat päätyvät toisessa blogissasi olevaan materiaaliin.

  Yritän etsiä omasta blogistani esimerkin, jotta näet, miten se tapahtuu käytännössä.

  (Kai me puhumme ihan samasta asiasta? ;))

  VastaaPoista
 3. No, en löytänyt heti valmista omaa blogitekstiä, jossa olisin viitannut otsikossa toiseen blogitekstiin. Niinpä sitten loin viimeisimpään blogikirjoitukseen otsikkolinkin.

  Koska Piano viittaa elokuvaan, linkitin otsikon elokuvasta kertovaan wikipedia-artikkeliin. Nappasin siis wikipediasta url-osoitteen ja liitin otsikon alapuolella olevalle linkkiriville ja tallensin tekstin.

  VastaaPoista
 4. Teinpä vielä omaan blogiini keskiviikon kirjoitukseen linkityksen sinun blogisi kirjoitukseen.

  Lisäsin otsikkoaukon alapuolella olevaan linkkiaukkoon tämän postauksen linkin

  http://liisanjutut.blogspot.com/2009/05/noyraksi-tekee.html#links

  Nyt sitten "Keskiviikkona"-otsikkoa linkkaamaalla pääsee suoraan tähän kirjoitukseen. :)

  VastaaPoista
 5. Utukka,
  Minulla aika usein. Eikä ole kärsivällisyyttä perehtyä kaikkiin FAQ-osastoihin.

  Aamulla taas liikkeelle.

  Voi Celia,
  Kiitos! Oletpa sinä taitava. Nyt laitoin tuon otsikon viittaamaan sinne kuvaan ohjeittesi mukaisesti. Toimii. Mutta eihän sitä kukaan osata klikata ja kokeilla mihin se menee... :)

  VastaaPoista
 6. En ihan ymmärtänyt kysymystäsi - tai siis en ole muistaakseni tehnyt linkkiä postaukseesi, tekeeköhän blogger sellaisia automaattisesti? Toista viikkoa poissa ja tuntuu etten muista yhtään mitään yhtään mistään8)

  VastaaPoista
 7. Inkivääri,
  Kyseinen linkki oli tuolla alempana postauksessa Koivu was in the magazines ja tulin sen kautta kommentoimaan kaunista kukkakuvaasi. En olisi muuten osannutkaan.

  Yön aikana se linkki oli kadonnut, joten ehkä veikkauksesi automatiikasta saattaa olla oikea.

  Anteeksi pyydän. Hyvää viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!