9. marraskuuta 2008

Unet (on)

Kierrän taas kehää. Melatoniini ei ole ollut sellainen ihmeunenparantaja mitä omalääkäri antoi ymmärtää. Itse asiassa kaksi ensimmäistä yötä nukuin entistä huonommin. Heräilin parin tunnin välein. Mieheni sanoi minun heräävän tarkistamaan, nukunko.

Eiköhän tuonkin reseptivalmisteen tuoteselosteessa ole maininta unettomuudesta yhtenä mahdollisista haittavaikutuksista? Monilääkitty ihmispolo (kaltaiseni) menee vallan sekaisin luettuaan nuo pikkuruisella fontilla painetut paperit. Lääkkeisen yhteisvaikutukista ei kenelläkään ole tietoa. Joten riskinsä tässäkin kokeilussa on. On siellä mainittu ainakin selkäkipu haittavaikutuksena. Hah!

Olen unessa leikki-ikäinen taapero, joka on jätetty yksin leikkikehään hämärään tupaan. Minua väsyttää ja pelottaakin. Eikä kehässä tunnu olevan yhtään joustavaa pinnaa. Oma pinnani kiristyy väsyessä eivätkä mitkään mantrat tehoa. Yritän päästää kaikesta irti. Kaikesta. Haluan pois kipuhäkistä. Tungen pääni kehän pinnojen väliin ja juutun siihen kiinni. Huudan mutta ääntä ei lähde. Kukaan ei kuitenkaan kuule.

Niskassani ja lapojeni välissä viiltää kipu. Puristaa, pistää, kiristää, yskittää. Hermot viestittävät salamannopeasti lihaksille hälytystilan. Sateessa kävellessä kiristys hivuttautui päälaelle asti. Päätä alkoi särkeä. Miksi minulla on liian lyhyet lihakset ja jänteet? Nyt sade taas rummuttaa kattoa. Tunnen sen luissa ja ytimissä asti. En ole ennen huomannut, että matalapaine vaikuttaisi olooni. Hyytää.

5 kommenttia:

 1. Minulla on Suomen-ystävä, joka jo kymmenen vuoden ajan on raportoinut, että matalapaine panee särkemään ja kipuilemaan. Ilmatieteen laitoksella työskentelevä oli todennut, että sen se matalapaine tekee. Voipa harmi nyt. Toivon, että pian saat nukuttua monta, monta unetonta yötä, siis sikeitä toivottelen!

  VastaaPoista
 2. Utukka,
  Kiitos toivotuksistasi! Kuuden tunnin jälkeen tikkana hereillä. Yritän olla tämän päivän venyttelemättä. Eli antaa lihasten levätä...

  Kunpa se olisikin säistä johtuvaa.

  VastaaPoista
 3. Voimistavia ja vahvistavia!

  VastaaPoista
 4. Kaiken kivun keskellä minua hymyilytti lauseesi "Mieheni sanoi minun heräävän tarkistamaan, nukunko." Loistavasti lohkottu, lämmintä huumoria.

  Tsemppiä, sillä matalapaineen moni aistii kehossaan, saatikka, kun on jokin sairaus, joka oikein jäytää, kun viisari on alhaalla.

  VastaaPoista
 5. Haavetar,
  Kiitos! Eilen tuli taas testatuksi opiaatin(kin) tehottomuus minun kipucocklailiini. Tänään onneksi paremmin, vaihteeksi.

  Iines,
  Kiitos sinullekin tsemppauksta. Eihän tästä mihinkään pääse, joten mustaa huumoria mukaan silloin kun sen sietää. Aina ei. ;)

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!