9. toukokuuta 2008

Helppoa muuntautumista!

Kirppareilla kierrellessä ja wanhoja albumeita katsellessa olen löytänyt todella kauniita valokuvia. Ei mitään nykydigiräpsyjä. Niissä on rekvisiittaa, kauniita asuja, hattuja, koruja ja frisyyreitä. Vuosikymmeniä sitten naimisiin mennessämme meillä ei ollut varaa ammattivalokuvaajaan. Hääkuvamme on hiukkasen valju. Minulla oli tuon ajan tavan mukaan valkoinen hääpuku huntuineen. Kuvaaja oli asettanut meidät seisomaan valkoiseksi maalatun tiiliseinän eteen.

Poikkesin muissa asioissa oikeassa valokuvaamossa pari viikkoa sitten. Wanhaan päähäni pälkähti, että alkaisi ehkä olla korkea aika ottaa edes yksi ihkuvarmasti säilyvä valokuva minusta tai meistä. Vähän niin kuin myöhästynyt hääkuva. Arasti esittelin rupsahtaneita kasvojani ns. paremmalta puolelta ja kysyin, saisikohan tästä naamavärkistä enää katselunkestävää lopputulosta. Noista digiotoksista kun olen kiiruusti delettänyt melkein kaikki itseni.

Valohoito ja luonnonvalo ilman isoja suojakertoimia kummasti laikuttavat ihoni. Silmien seudulla on jotakin liikaa, raskaat luomet esimerkiksi ja toisaalta jotakin puuttuu, mm. pitkät kauniisti kaartuvat ripset. Naistenlehtien, tavaratalojen ja nettikauppojen katalogit ovat täynnä liftaavia, kosteuttavia, nuorentavia, turvotusta poistavia, ripsiä kasvattavia (en kyllä usko tuohon) ja ties mitä lupaavia melkoisen hinnakkaita tuotteita. Pitäisikö niitä muka ostaa yhtä valokuvauskeikkaa varten?

Huokasin helpotuksesta, kun ystävällinen rouva valokuvaaja vain ohimennen vilkaisi minua ja sanoi heti aiemmin kuulemani taikasanan, jota en luomukuvaajana ollut tullut edes ajatelleeksi ammattilaisten käyttävän. Ajattelematonta sinänsä. Tuo taikasana oli: ” Photoshopataan.” Luomurouvasta siis photoshopataan siedettävän kaunis. Nyt puuttuvat enää vain vaatteet. Niissä eivät rypyt haittaa. Silitän jos on tarpeen.

_____

Pakinaperjantai 76. haastesana on Muuntautuminen.

8 kommenttia:

 1. Näinhän se on. Valokuva ei valehtele sen enempää kuin painettu sanakaan. :)

  VastaaPoista
 2. Isopeikko,
  Sanoivat sitä kai retusoimiseksi ennen. Jännittää nähdä se lopputulos.:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä se noin paljon helpommalta - ja halvemmalta - kuulostaa kuin ostoskierros kempparissa.
  Vaikka osattiin sitä ennenkin. Isä laski pikkupoikana puuta päin ja mursi nenänsä.
  Hääkuvassa nenä oli retusoitu suoraksi ja sitä kuvaa isä sitten arvostikin kovasti.

  VastaaPoista
 4. MK,
  Kiitos kommentista.
  Voi, onpa ollut kova tärsky isälläsi. Entisajan kuvamanipulaatiota! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana idea tuo muotokuva. =)
  Tarvinneeko sitä oikeasti photoshopata?
  Pyydä edes yksi luomuna. =)

  VastaaPoista
 6. Hallatar,
  Kunhan sinne asti ehditään, annan taiteilijan päättää... :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä pakina ja somalla ironialla.

  Ja kyllä "retusointi" negasta on ihan aikuisten oikeesti wanhanliiton ammattilaisen hommaa, ei jokaisen fotosopparin ulottuvilla.

  Tällä voit kokeilla ilmaiseksi:
  http://www.picnik.com/

  VastaaPoista
 8. Hukka,
  Kiitos hauskasta linkistä! Mihin siis enää voimme luottaa...???

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!