20. huhtikuuta 2008

Kiikarointia

Eilen illalla ajattelin ensimmäisen kerran, että olisi ehkä ihan mukava omistaa jonkin sortin objektiivi. Rusakko viipyili korvien asentoa jatkuvasti vaihdellen yli puoli tuntia näköetäisyydellä. Se oli kuitenkin liian kaukana omalle kameralleni. Toki zuumailin minkä kerkesin ja kyllä kuvista juuri ja juuri erottaa, että siellä, siellä se on. Rannassa.

Luulen, että se pesii saunan alla. Mökillä muinoin metsäjänis teki pesänsä aitan alle ja kävi hiekkakasassa iltalämpimillä joko vain lämmittelemässä tai kylpemässä. Kaupunkirusakot eivät vaikuta yhtä säikyiltä kuin metsässä tapaamani. Koirien ulkoiluttajia kulki kävelytiellä ja minäkin aukoilin parvekkeen ovea useamman kerran. Ääntä riitti. Pupu vain höristeli korviaan ja jatkoi ateriointiaan.

Toinenkin seurattava löytyisi objektiivietäisyydeltä. Herra ja rouva Harakan pesä salavassa. Senkin bongasin eilen. Olin sen risukasan kyllä havainnut aiemmin, mutta että elämää siellä. Mielenkiintoista. On tässä lähistöllä myös harakoiden kolmikerroksinen kerrostalo. Kuvissa näkyy vain mahdoton risukko ja oksien sekamelska. Siinä on ehkä halvempaa asua kuin omakotipesässä. Vilkasta pesänrakennusaikaa näyttää olevan.

Leskenlehti kukkii ja sinivuokko. Kelirikko on pahimmillaan. Ilmanlaatu on heikko katupölyn vuoksi. Tuulen ja pölyn yhteisvaikutus vaatisi suojalasit. Yöpakkaset jatkuvat vielä. Yksi uskalikko istui eilen vielä pilkillä. Kevään edetessä alkaa kaihertaa sekä silmiä että sielua. Mitä ihmettä me teemme sen ajan, jonka vietimme syksyllä myydyllä mökillämme? Ehkä tulee tutustuttua paremmin tähän lähiseutuun. Aikamatkailu jää joka tapauksessa pois. Mökkikäyntimme olivat samalla siirtymiä 50- ja 60-luvuille. Toisaalta on myönnettävä, että onpa yksi huoli vähemmän. Hyviin käsiin Käpälämäki siirtyi.

4 kommenttia:

 1. hyvä kuvahan tämä onja rusakkoakaan ei tarvitse arvailla muuksi. Jäniksillä on vielä valkoinen karva ja ne jurottavat kätköissään, koska ovat helposti erottuvaa saalista. Rasvaa lihassa 0 prosenttia.

  VastaaPoista
 2. Vai että päinvastoin, olette lähteneet käpälämäestä! Siitä harvoin kuulee. Luultavasti keksitte mitä villimpiä hommia vastapainoksi!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuva ja tunnelmansa sen!

  Yhden oven sulkeminen avaa uusia. Antoisaa lähiretkeilyä! Lähiseutu avautuu nyt varmasti uusin silmin ja mahdollisuuksin.

  VastaaPoista
 4. AKH,
  Kiitos! Harakastakin olisi vastaava otos. :) Mitä arvelet, joko Korkeakoski kuohuu?

  Utuinen,
  Niin siinä kävi. Ennen lähdimme täältä kaupungin pölyistä Käpälämäkeen. Ikävä on.
  Kyllä on monta mielenkiintoista paikkaa tässä lähempänä, jotka ovat jäänet käymättä nimenomaan ent. Käpälämäen takia.

  Haavetar,
  Luontokappaleita on hauska seurata. :)

  On vain hakeuduttava avarille paikoille. Kunnon mukaan retkeilemme.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!