14. maaliskuuta 2008

"Olen puhunut ja huojentanut mieleni."

Suomi-äidin maine kiirii maailmalle testosteronin voimalla kiihtyvällä vauhdilla presidenttimme sukupuolesta riippumatta. Vaikka olihan ne liehuvat liekinvarret aikoinaan Euroopan huulilla.Vajaassa puolessa sekunnissa (14.3.2008 kello 19.04 CET) Google haki pienoisen demokratiamme ikeihanan ulkoasiainministerimme äskettäisiin putipuhtoisiin ja vaarattomiksi virallisesti julistettuihin tekstiviesteihin liittyviä linkkejä yli 21000 kappaletta.

Maailman tasa-arvoisimman maan päällysmiehet asettautuivat mennä yönä suut vinosti virneessä mediapetojen syöteiksi Brysselin yössä. Sinnekö se asia piti mennä selvittämään? Pantiin kerralla arvot tärkeysjärjestykseen. Pyydettiin hämmennnystä anteeksi koko Suomen kansalta. Mitä se jos oma vakikumppani unohtui listata tähän agendaan. Kas kun ei ollut rinnalla tukemassa. Se oli kai sitten siinä.

Kaikki on valtakunnassa hyvin, kun puolueen puheenjohtaja vihdoin pääsi palaveeraamaan hulabaloon aiheuttajan kanssa. Lausunnon rivien välistä ja nuoremman poliitikon otsaryppyjen asennosta jokainen voi tehdä omat loppupäätelmänsä median keskiöön päässeestä, tahallisesta tai tahattomasta, *sekstiviestittelystä. Kaikki ei ole sitä miltä se näyttää. Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista antaumuksella ja itseään säästämättä. Se ei ole jäänyt tekemättä, vaikka aikaa vievää puuhaa viestien näpelöinti kyllä on. Mutta kun komiteoista, istunnoista, virka-auton takapenkiltä esmes ei kenellekään kuulumattomia yksityisasioitaan voi tavan rahvaan tapaan ääneen kailottaa.

Onneksi olemme mobiiliviestinnän huippumaita globaalisti ajatellen ja nokialaisella pääsee langattomasti ja laajoja kaistoja. Minkähänlainen vokabulaari uusimpiin virkakännyköihin on muuten syötetty valmiiksi? Naisosastolta täytyy löytyä tietyt kehonosat niihin liittyvine uhkeine adjektiiveineen. Alusvaateosastoa unohtamatta. Ellei esisyötetyssä sopivassa sanastossa löydy, kahdensadan **sekstiviestin sepittäminen pukstaavi pukstaavilta vie ehdottomasti liikaa työaikaa. Voihan työkännyköissä olla tietysti valmiiksi tallennettuna hätä-on-suuri-tilanteisiin räätälöityjä instantviestejä. Ellei niin vielä satu olemaan, annan tässä ilmaisen vinkin sisältötuottajille. Markkinarako on jo valmiina. Ellei se ole sitten kerrasta poikki. Jää nähtäväksi ja kuultavaksi.

* po. tekstiviestittelystä

**po. tekstiviestin


----

Pakinaperjantain 68. haaste.

10 kommenttia:

 1. Mistäpä tuon piru tietää etteivät ne avustajat joudu työkseen niitä viestejä naputtelemaan? Kaikki näkyy olevan mahdollista.
  Ehkä parempi olisi alkaa miettimään mitä ei ole vielä keksitty.

  VastaaPoista
 2. Tästä tulee mieleen muuan tuttu äiti joka aina pojan muksittua kavereitaan kehoittaa tätä pyytämään anteeksi.
  Anteeksi anteeksi hokee poika ja kumauttaa kohta uudelleen.
  Sanat on vain sanoja, teot ne vasta ratkaisevat.
  Hyvä pakina.

  VastaaPoista
 3. Kyllä kannattaisi kaupata noin hyvä idea, ennekuin joku muu sen nappaa...Sehän on oikea ekoteko, säästyisi ministeriltä ja avustajilta aikaa ja energiaa...Mie kyllä luulen, että sama vitsaus on vaivannut valtiomiehiä siitä asti kun valtiomiehet on keksitty, ennen vaanoltiin hienotunteisempia...Ja herranpelossa anteeksiantavampia!

  VastaaPoista
 4. Ehkä parempi, että pitävät herra isonherran sellaisen "työn" touhusta, josta ei ole maallemme tämän suurempaa haittaa.

  Ja pitäähän tuo hienomotorisia taitoja vireessä...

  VastaaPoista
 5. Siinä olis kyllä ideaa! Kännykkään kategorioittain yleisimmät viestit valmiiksi: vaikka parikymmentä yleisintä iskurepliikkiä, toivotusta, kehon osan kehua; silmät, pylly, suu jne..

  Säästyisi valtavasti aikaa ja vaivaa!

  Eikä sillä mitään väliä ole, että sitten valmiita repliikkejä käytetään. Ei hän se musiikissakaan haittaa. Tuppisuu-ukko kun vie naisensa konserttiin ja siellä kun kuuluu viimeseksi se ihkubiisi niin romanttinen ilta on tiedossa vaikka se ukko itte ei edelleenkään mitään sanonu..

  VastaaPoista
 6. Oh-show-tah hoi-ne-ne,
  Tämähän selittäisi lisäavustajien, lyhytaikaistenkin, tarpeen.

  MK,
  Sama juttu tulee itsellenikin mieleen. Anteeksi pyytäminen (varsinkin jos sen tuossa hokemamerkityksessä mieltää) ei ole kovinkaan vaikeaa. Ja millä nöyryys mitataan?

  Anteeksi antaminen on paljon vaikeampaa.

  Oldghost,
  Eikä me saatu ihan kaikkea tietää. Nyt kaikki tupellukset iskeytyvät verkkokalvolle välittömästi.

  Allyalias,
  Ja minä olin aina luullut, että kännykkää jatkuvasti näpräävät pelaavat jotakin ihme matopeliä. :)

  Olli,
  Jo julkaistuista ja pian mahdollisesti julkaistavista viesteistä löytyisivät ohjelmiston laatijoille pohjaksi FAQ vastausvaihtoehtoineen. :)

  VastaaPoista
 7. Markkinarako kuulosti melkein häirinnältä, mutta siinä saattaa olla kyse peikon omasta mielikuvituksesta... Hieno teksti.

  VastaaPoista
 8. Isopeikko,
  Kiitos! Sanat ovat kyllä vaarallisen monimerkityksisiä.

  Oikeastaan ihmettelen, miten ihmiset lainkaan ymmärtävät toisiaan. Vrt. sanakirjat sanaselityksineen ja siihen lisäksi oman pään aivoitukset ja mielleyhtymät. :)

  Totuus on kuitenkin siellä jossakin.

  VastaaPoista
 9. En ota kantaa tekstiviesteilyyn, enhän.

  VastaaPoista
 10. Helanes,
  Ecce homo. Errare humanum est. Divide et impera. Citius, altius, fortius. Ceterum censeo, repetitio mater studiorum est. Verba volant, scripta manet.

  Katsokaamme yhdessä peiliin näin hiljaisella viikolla.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!