5. helmikuuta 2008

Kevään kurssit- haaste

Tutkittuani tarkoin paikallisten opistojen tarjoamia kursseja totesin seuraavien kurssien puuttuvan. Otin välittömästi yhteyttä ja tarjosin vuosikymmenten kumuloimaa kokemustani ao. aiheista. Rahat löytyivät heti. Yksi kursseista on valitettavasti
jo täynnä. Haaste löytyy tekstin lopusta. Itse en haasta tällä kertaa ketään henkilökohtaisesti. Tästä voi kuka tahansa jatkaa, jos kurssit kiinnostavat. :)


 1. Itkuvirsikurssi. Kurssiseloste tälle kurssille, jolle itse haluaisin osallistua, löytyy haasteen antajalta l. Pajulta.
 1. Sairaan hyvä potilas. Kurssiseloste: Kurssilla opitaan kantapään kautta, miten selviytyä yliopistollisten keskussairaaloiden polilta-polille-kierrätyksessä. Käydään läpi FAQ (Frequently Asked Questions = usein kysytyt kysymykset) sopivine vastauksineen. Pukeutumis- ja elekoodisto. Runsaasti itsenäistä opiskelua. Kurssimateriaali: osallistujat tuovat mukanaan omat epikriisikopiomappinsa, joiden pohjalta laadin jokaiselle PSK:n (Personal Survival Kit = henkilökohtainen selviytymisstrategia). Kurssimaksu määräytyy mapin paksuuden mukaan 100 euroa/sentti. Osallistujamäärä rajoitettu. Pidä kiirettä.

 1. Lasikatto joustavaksi. Viikonloppukurssi. Kurssiseloste: Tavoitteena on estää naispuolisia hierarkian huipulle pyrkiviä satuttamasta itseään lasikattoon. Lasikatto pehmennetään kemiallisesti kaikkien fysiikan lakien vastaisesti joustavaksi ja naisenmentäväksi. Kurssipaikkana on vain osallistujille ilmoitettava salainen lasikattoinen ostoskeskus jossakin päin Eurooppaa. Osallistujilta vaaditaan vähintään keskikoulun neljännen luokan kemia edes ulkolukuna opittuna. Kurssimaksu 500 euroa. (sisältää kurssipaikan vuokran)

 1. KKK-kurssi. Viimevuotisen KK (Kurjuuden kuppila)-kurssin tilalle oppijoiden toivomuksesta. Keskinäisen kehumisen kurssi soveltuu kaikille blogistanilaisille. Kurssi on todettu toimivaksi ja todella tehokkaaksi valokuvabloggaajien puolella. Kurssiseloste: Tavoitteen suunta on yhteneväinen toisen tarjoamani kurssin KKK (Kasvojenkohotuskurssi) kanssa. Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Blogiuskottavuutesi nousee itsetuntosi ohella ja samalla saat näppärät kotiohjeet naururyppyjen lisäämiseksi suunympärysjuonteiden kustannuksella. Yhteistoiminnallinen kurssi. Osallistumismaksu mitätön 30 euroa, koska materiaalina olemme me itse. Kiintiö on valitettavasti täynnä jo ennen ilmoittautumisajan alkamista. Kokeile onneasi vuoden kuluttua.

 1. Uussanat ja –sanonnat. Oletko törmännyt käsittämättömiin sanoihin netissä, sähköposteissa, kännykkäviesteissä? EVVK, LOL, IMHO… Kaipaatko Setälän kieliopille jatko-osaa? Ehkä se on tässä. Kurssiseloste: Tietoverkon seittimäisessä viidakossa syntyy päivittäin uusia sanoja ja ilmauksia. Olen kerännyt sanastoa ja lyhenteitä kuin muinoin kasveja ja kurssilla perustamme ryhmäblogin, jossa selvitämme tämän uuden fraseologian semantiikkaa, etymologiaa, frekvenssiä jne. Tällainen innovaatioblogi on yhteistoiminnallisuutta parhaimmillaan. (Vrt. edellinen kurssi.) Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan välittömästi, koska optimaalisena ryhmäkokona pidän kymmentä bloggaajaa. Kurssimaksua ei ole. K60. Valitettavasti.

(Lisäksi minulta on pyydetty Pidä pääsi-kurssia, joka sopisi kurssin 2. oheiskurssiksi, koska kurssilla opetellaan kommunikaatiotaitoja. Esimerkkitilanne: Sinulla on selkeä ja varma käsitys omaa elämääsi koskevasta asiasta (vaivasta). Menet lääkärin vastaanotolle ja hän saa sinut uskomaan, ettei ko. vaivaa ole. Kyse on mielipiteiden vaihtamisesta. Ei ole tarkoitus jättää omaa mielipidettä ja ottaa mukaan esim. lääkärin mielipidettä. Pidä pääsi-kurssi auttaa sinua pysymään kannassasi, olkoonkin vaikka väärä. Onpahan oma. Kunhan pysyt topakkana etkä suostu manipuloitavaksi. En lupautunut tähän, koska oma tormakkuus on vielä hiukan hakusessa l. oma jämäkkyys- l. assertiviteettikurssini on vielä kesken.)

Virallinen haaste kuuluu näin:
Here's what I have to do: Devise a list of 5-10 courses you would take to fix your life. It's more fun to be in classes with friends, so include one class from the person who tagged you that you'd also like to take. Tag five.
Siis ideoi 5-10 kurssia, joille haluaisit osallistua, ja haasta viisi muuta jatkamaan meemiä. Koska kurssille on kuulemma kivempaa osallistua kavereiden kanssa, ota omalle kurssilistallesi mukaan yksi haastajasi kursseista, jolle haluaisit myös osallistua.
----Edit 19.2. Neulekirppukin haastoi samaan meemiin.

9 kommenttia:

 1. Minä osallistuisin mielihyvin 2-kurssille. Maksu hieman epäilyttää... Ehdotan, että siitä voisi saada alennusta, jos maksaa poliklinikkamaksun vähintään kolmesti vuodessa tai ylittää lääkekuluissa omavastuuosuuden?

  Tai ehkä järjestän purnauskurssin. ;D

  VastaaPoista
 2. Haavetar,
  Onhan tuo aika kallis. Maksaa saman kuin hampaiden valkaisu, joka tapahtuu yhdellä käynnillä.

  Itse asiassa neuvottelut Kelan kanssa ovat hiukan kesken.

  Kyseessähän on ns. julkinen puoli. Sieltä ei yleensä korvauksia tipu. Neuvottelemme mm. ko. kurssin positiivisista vaikutuksista jonoliikkuvuuteen. Siinähän on petrattavaa, joutuivat myöntämään.

  Olisiko kurssi siirrettävä tuonnemmaksi, että lääkekulujen omavastuu täyttyisi? Harkitsen.

  Voin heti luvata, että jokaista senttiä kohden vähennetään max kolme poliklinikkamaksua/kk. :)

  VastaaPoista
 3. Sairaan hyvä potilas ilmoittautuu ;)

  Myös pidä pääsi -kurssi olisi ollut useassa elämän vaiheessa ollut tarpeellinen (huomaan jälkiviisaana). Pään kääntäjät ovat ovelia ja taitavia. Mutta kurssisi jälkeen suuntaan katseeni jämäkästi sinne minne aion.

  Lasikatto joustavaksi on tärkeä heille, jotka eivät itse huomaa, missä menevät.

  KKK-kurssi on hauska. Laulu Maan päällä paikka yksi on... mik' tarjoo suojan turvaisan... saa nyt kilpailijan, keskinäisen kehumisen kerhon ;)

  Vitoskurssi kiinnostaa. Ryhmäblogi. Innostun. Tahtoisin myös esittää siellä sanontojen lisäksi kaikki ne kysymykset joihin en ole saanut vastauksia ja lopulta olen vaiennut. Perustapa se, Liisa ;) Tulen oitis mukaan. Kysymään ???

  VastaaPoista
 4. Minä jo meinasin riehaantua, että nyt saatiin kuvablokkareille Keskinäisen Kehumisen Kerho, mutta eipä vain.

  VastaaPoista
 5. Paju,
  Ilmoittautumisesi on kirjattu tietokantaan. Toivottavasti tietojärjestelmä ei kaadu eikä joudu nettihyökkäyksen kohteeksi. ;)

  Vitoskurssi voisi olla sitten vaikka se FAQ l. usein esitetyt kysymykset. Oikeastaan sellainen ryhmäblogi saattaisi olla kovinkin suosittu.

  Ehkä se on jo olemassa. En ole guuglannut. Esitettäisiin vain niitä kysymyksiä ja odotettaisiin vastausten ropisevan kommenttilootaan. Kaikkea ei voi eikä tarvitse tietää. :)

  Oliko tästä kommentista hyötyä?
  A. Paljon B. Hiukan C. Ei yhtään D. EOS

  VastaaPoista
 6. A-K.H.,
  Onneksi sinulle ei käynyt pahemmin. Et siis riehaantunut.

  Jos luet tarkemmin, huomannet, että KKK jo toimii kuvablokkaajien puolella. Käytin ryhmäämme esimerkinomaisesti.

  Olemme luonnostamme lempeän kannustavia kannanotoissamme ja kommenteissamme. Luulen, että KKK-kurssin välitön ylibuukkaus johtuu laajalle kiirineestä tunnettuudestamme.

  Ks. ed. kommentin viimeinen kysymys. Hymiö.

  VastaaPoista
 7. Kiitos;)

  Olen onnellinen. Odotan jatkoa. Pää kuhisee kysymyksiä, joilla ei ole ollut kotipaikkaa. Nyt on. Alkaa vastausten aika ;)

  Eli kommentistasi on hyötyä ja paljon. A on alku.

  VastaaPoista
 8. Ehdottaisin Ovelta-ovelle-päänkääntökurssia poliittisesti-oikein-asennoituneille sekä poliittimattomille, eli siis vintintuuletuskurssia.
  Toisekseen dieetitöntä vesiravintokurssia. Vihaan dieettejä.

  VastaaPoista
 9. Utuinen,
  Otan onkeeni tulevaa ajatellen.

  Minäkään en pidä dieeteistä. Siis sanan nykymerkityksessä. Kyllä ihmisen elimistö tietää mikä sille on hyväksi ilman, että kaikki lehdet siitä koko ajan kirjoittavat. Ja tutkimukset kumoavat toisensa. Väistän.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!