6. lokakuuta 2007

Kivuntorjuntaa ja virusten

Uneksin outoja. Tiedän unien lisääntymisen erään käyttämäni reumalääkkeen sivuvaikutukseksi. Olkoonkin. Unessa voin juosta ja taipua tahtomallani tavalla. Enkä ole yhtä selkää kiireestä kantapäähän. Viimeksi uniajelimme pitkin lähipitäjän sivukyliä. Yht'äkkiä edessämme oli myyty mökkimme. Se oli siirretty uuteen paikkaan, laudoitettu ja maalattu kauniiksi. Huoneet oli tapetoitu ja keittiö kokonaan uusittu. Kiersin huoneet ja näin silmissäni Käpälämäen korkeimman kohdan tyhjänä ja yksinäisenä ja tunsin itseni jotenkin petetyksi.

Olen valvonut viikolla tavallista enemmän l. nukkunut vain lyhyitä jaksoja. Ei ole löytynyt sijoja. On vaikea vetää rajoja ja pitää niistä kiinni, kun tarkkaa diagnoosia ei ole. Ei ehkä tulekaan. Sisukas liikkumisen yrittäminen sekä palkitsee että kostautuu. Kaksi päivää olen vain levännyt, suostunut pakosta lisäämään kipulääkitystä. Ja nukkunut vähän paremmin. Pitkin päivää torkkunut villahuovan alla. Leikattu olkapää ei kestäkään (vieläkään) vesijumpan käsiliikkeitä. Entinen minä ei antaisi vain olla ja lepäillä radiota kuunnellen, syyttää laiskaksi. Välistä vieläkin erehdyn uskomaan sitä.

Virustorjuntaohjelman ostaminen, lataaminen kaikkine vaiheineen on ollut usean päivän projekti. Jokin siinä vieläkin hiukan mättää ja troubleshooting on ollut jokapäiväistä tämän koneen sisuksissa (kuten omassa kropassakin). Jos konkreettien nykylaitteiden käyttöohjeet ovat monimutkaisia selviteltäviä, vielä hankalammilta tuntuvat nämä nettiostoslataukset. Neuvoa ja tukea pyytäessään saa useimmiten automaattisen spostivastauksen ja linkin sille samalle sivustolle, jota on yrittänyt jo aikansa tavata ymmärtääkseen ja josta on löytänyt ko. spostiosoitteen. Olematonta kärsivällisyyttäni koetellaan. Väistyn ja luotan, ettei ketään kiinnosta kaapata juuri tätä konetta. Kahden vuoden turva on asennettu.

PS. Kyselin tämän blogin lukijoiden sijoittumista kartalle. Aika tasaista oli: Etetä-Suomi 37%, Keski-Suomi 37% ja Pohjois-Suomi 25%. Vastauksia oli 24. Kiitos!

4 kommenttia:

 1. Hei.
  Toivotan kaikkea hyvää olkapäällesi ja muullekin kropalle. Lepäile ihmeessä, keho kaipaa lepoa ja kertoo "nyt väsyttää".

  Virusohjelmien hiuksianostattavat, jatkuvat päivittämiset ja itse tehtävät lataamiset loppuivat, kun hankin E:n virusturvapaketin, siis samalta yhtiöltä kuin laajakaistani. Käytännössä ei (asentamisen jälkeen) tarvitse itse tehdä mitään ja virusohjelmalla/palomuurilla on suomalaispohjainen hyvä tekijä. Enempää en viitsi mainostaa.

  Hyvä viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. F-secure on minullakin ja samalta josta laajakaista. Hyvin on pelannut.

  Pidä pintasi kipujesi kanssa,

  VastaaPoista
 3. Kiitos Maria ja KooTee,
  Olisi pitänyt kysyä neuvoa ennen kuin klikkasin tilaa nyt (suositellaan)-nappia. Kun entinen ohjelma oli ärhäkkä vartija kuin Kerberos koko ajan, ajattelin ostaa sille jatkoaikaa. Jos olisin arvannut, miten työläs revohka siitä tuli, olisin tehnyt toisin. Nyt on näin, kun tuli maksetuksi.

  Mitä kipuihin tulee, ne välillä uhkaavat upottaa suohon. Toistaiseksi olen vain "taipunut, en vielä taittunut." Kiitos tsemppauksesta.

  Hyvää viikonloppua teillekin!

  VastaaPoista
 4. Sinulle on haaste Have-blogissani, url: http://haavetar.wordpress.com/2007/10/06/kirjoitustilasta/

  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!