14. heinäkuuta 2007

Sadepäivän puuhia

Harvinaisen hämäränä heinäkuun päivänä voi vaikka istua (niin kauan kuin selkä sallii) koneella ja tuunata selaintaan mieluisaksi opittuaan jotakin uutta. Maria nimittäin neuvoi minulle, miten saan selaimen palkkiin suorat linkit useimmin käyttämilleni sivuille. Kaikki on helppoa sitten, kun sen oppii. Yleensä opettelen tätä yritys-erehdys-uusi yritys-metodilla.


Nyt säästyy muutama kyynärpään ja hartian liike, koska hiirtä ei tarvitse siirrellä yhtä paljon kuin ennen. Tosin tätä konetta voisi käyttää tietenkin ilman hiirulaistakin. Mutta tottumus on toinen luonto.

Joku aika sitten kuulin sattumalta radiosta kahdesta uudesta palvelusta verkossa. Toinen on ZYB, joka on tarkoitettu kännykän muistikortin tietojen tallentamiseen. Joskus voi käydä niinkin, että ne haihtuvat syystä tai toisesta taivaan tuuliin. Kuka sitten haluaa ja uskaltaa tätä palvelua käyttää, on asia erikseen. Toinen samaisessa radio-ohjelmassa esitelty palvelu on Respectance, joka on tarkoitettu edesmenneiden rakkaiden muistelemiseen, eräänlaiseen surutyöhön. Meille suomalaisille tällainen tuntuu vieraalta ajatukselta, ainakin minusta.

Lisäksi olen jonkin verran tutkinut blogipalvelua Ajatukseni.net. Näitä tuntuu riittävän. Olisi mielenkiintoista kuulla, onko kukaan siirtänyt kokonaista blogia palvelimelta toiseen, minkä mahdollisuuden tämä tuttavuus mm. lupaa.

PS.

Kiovan metrossa on sortunut seinämä. Neljä metroasemaa on suljettu. Lentokentän (Borispolje) suuntaan menevät vaunut pysähtyvät Osokorkin asemalle, missä matkustajia pyydetään siirtymään maan päällä kulkeviin liikennevälineisiin. ( Uutinen sattui silmiini, selatessani Readeriä.)

Edit 12.9.

Tässä toinen linkki (via Maria) Respectance-sivustosta. Se kertoo palvelun synnystä.

3 kommenttia:

  1. Anteeksi. Tuli monta päivitystä turhasta asiasta. Riviväli ei aikonut asettua kohdalleen mitenkään. Pitäisiköhän vaihtaa Bloggerista pois? :)

    VastaaPoista
  2. Kalloja haudalle. jeps. Maisema on mukava, ettenkö sanoisi tuttu. Kävin kulmilla, mutta en poikennut rantakujalle. Julkulan sairaalan kasvihuoneesta ei ole enää jäljellä kuin pari lautaa hiekkakasan päällä, jos nyt nekään ovat siitä. Jalkasen muistomerkki on lajissaan Kuopion surkein. Vapaakävelypotilaat istuksivat siinä tupakalla.

    VastaaPoista
  3. Olen kuvannut tätä rantaa aamulla, päivällä, illalla, yöllä, sateella ja pakkasella. Pitäisi löytää uusia maisemia, jotka olisvat helposti saavutettavissa.

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!