15. huhtikuuta 2007

Kaikkea sitä näkee

Eilinen kaunis päivä meni sisällä. Olin jo eteisessä taiteilemassa kenkiä jalkaani, kun alkoi hiukan huimata ja piti palata takaisin. Tänään hidastempoinen kevään tunnusteluretki tuli kuitenkin tehdyksi. Löytyivät ne ensimmäiset leskenlehdet, sinivuokkoja, kuului linnunlaulua, perhoset jo lentelivät.

Maa on niin äskettäin paljastunut, että se on todella armoton alastomuudessaan. Kaikki roskat näkyvät. Yhden vihreän pullon saimme pelastetuksi rannasta, ennen kuin sen joku rikkoo tai heittää jäälle. Ranta on vielä umpijäässä, vain sillan alla sula on lisinyt reippaasti. Mieheni veti myös yhden grillikatoksen penkin pois rantajäätiköltä.

Suurimmat yllätykset olivat kauempana. Moottoritien ylikulkusillalla oli hakkuutyön merkki, jota ei muuten löytynyt tiehallintokeskuksen liikennemerkeistä. Se ei siis ehkä ole ns. virallinen merkki. Sillan uusimista ennakoiva puunkaato oli jo tehty ja vei aluksi koko huomioni. Yhtäkkiä havaitsin kuvan tutun värisen ruokakassin kadulla. Tyhjä kassi ei niinkään olisi ihmetyttänyt, mutta se sisälsi kaksi yksittäispakattua ruoka-annosta. Harvemmin ennen lounasaikaa ruoka kävelee kadulla vastaan. (Olisin laittanut tähän kuvan myös kassin sisällöstä, mutta kun en osaa ns. upottaa kuvia tänne tekstin sisään. Olisin kiitollinen neuvoista. Nyt kassin sisällön voi vilkaista täältä.)

Ihmettelen, miten hyvät eväät olivat siihen jääneet. Lihapullia ja perunamuusia näkyi olevan päällimmäisessä annosrasiassa . En tutkinut sen tarkemmin. En ollut ennen ABC:tä pikaruokaketjuna ajatellutkaan. Jotakin mystistä tässäkin tapauksessa on.

A. Metsurin eväät olivat unohtuneet.
B. Joku oli jäänyt rampilla eväineen toisen kyydistä ja kassi jäänyt niille sijoilleen.
C. Joku oli ehkä liftannut kyydin pohjoiseen ja kiireen hötäkässä eväskassi jäi kadulle.
D. Ei mikään edellä mainituista, vaan paljon mielenkiintoisempi tarina.

Kiinnostukseni eräänä syynä oli kai tämä Valokuvatorstain kuvani, joka sai runsaasti kommentteja. Moitittiin mm. räikeitä värejä. Totta, tuota kassia ei voinut olla huomaamatta.

7 kommenttia:

 1. Sanotaan, että unet ovat joko pelkojen tai toiveiden toteutumia. Valveen mysteerit ratkeavat samoilla joko tahi -vaihtoehdoilla.

  Jospa unohtuneiden eväiden selityksenä on toive (eli rakkaus)?
  Tuli poika, jolla oli polkupyörä ja tarakalla tilaa vain yhdelle joka käyttää Rexonaa, mutta muuta ei siten mahdukaan kyytiin.

  Ei, en usko.

  Liftaus on parempi vaihtoehto. Unohdus. 90 prosenttisesti yksinään ajelehtien tavaroiden (tai ruuan) taustalla on inhimillinen unohdus. Jotain muuta aukeni evään omistajalle ja muistiluukku räpsähti kiinni.

  Ei, en usko.

  No, sitten D?

  (Minua tämä arvoitus vaivaa aika lailla ;) mutta yritän kestää kuin nainen.

  VastaaPoista
 2. No jopas! Maiskis, olisin sanonut minä ja jäänyt läheiseen pusikkoon kyttäämään, mitä pussille tapahtuu. Tai ehkä se muuten olikin sen vanhan siima ja lompakko-jekun uusi painos!

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen tutkinut kevään merkkejä. Niitä on paljon.
  Eväskassi eksyksissä. Joillekin jäi nälkä. Harmi.

  VastaaPoista
 4. Meille itsekullekin saattaa tulla tuo vaihe elämässä.

  Sanoin, että tänään tulevat rastaat, ja niin tulivat. Mustarastas puhalteli kuin saksalaissarjoissa ja punakylkirastaita tuntui olevan siellä sun täällä.

  VastaaPoista
 5. Hello, Liisa!
  Thanks for you work and have a good week

  VastaaPoista
 6. Paju,
  Mielenkiintoinen tuo pelko/toive-teoriasi tässä nimenomaisessa tapauksessa. Toiveena on kyllä saada ruokansa helposti, mutta pelon puolelle menevät kyllä valmiit einekset, varsinkin lihapullat (liikaa suolaa yleensä).

  Koetamme kestää.

  Ally,
  Muuten hyvä, mutta kun puskat oli juuri hakattu alas ja jos siimoja oli, ne oli käytetty siinä kuuluisassa näkymättömässä musteessa.

  Maijamuru,
  Nämä eväät olivat onneksi(?) pakattu niin hyvin, etteivät varikset pääse levittelemään niitä.

  A-K.H,
  Niin saattaa tulla ja äkistikin.

  Ihan lähellä ei tämänmerkkistä myymälää ole, joten jokin kulkuneuvo tähän liittyy. Jäänee arvoitukseksi.

  Mustarastaan huilua ei voita mikään! Olethan kuullut Lintujen Euroviisuista?
  http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/lintujen_euroviisujen_tulokset.shtml

  VastaaPoista
 7. David Santos,
  Thank you for visiting my page.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!