13. huhtikuuta 2007

Dashboardista ohjausnäkymä!

On tämä virtuaalimaailma oma lajinsa. Ykskaks Bloggerin (eikös senkin olisi pitänyt kääntyä suomeksi) termistö näkyykin olevan suomea. Häkellyttävää. Koska olen niin kauan käyttänyt tätä Bloggeria, muutosvastarintani on suuri.

Luo. Valvo kommentteja. Tallenna luonnos. Näytä kaikki. Kohtalainen kuvakoko. Ei mitään.

Höh! Eikä minulta ole kysytty mitään. On kuin olisi kylässä, ei kotona ollenkaan. Todennäköisesti täällä Blogistaniassa tapahtuu paljon muutakin minulta salattua.

Koska minulla ei ole kuumetta ja ulkona näytti lämpimältä, päätin käväistä hiukan ulkona. Metsä näyttää jo lumettomalta, mutta jää pitää pintansa. En minä rantaan olisi mennyt, ellen olisi havainnut polulla istuvaa maaston väristä kissaa. Lumen aikaan tassunjälkiä on näkynyt paljonkin, ja nyt sitten näin itse tekijän. Kissalla oli valjaat ja se näytti hiukan vierastavan minua sauvoineni ja kameroineni. Se istui kuitenkin hetken poseeraten. Lähti kohta hiipimistyylillä minua kohti ja ohitti liukkaasti oikealta niin, että viimeiseen kuvaan jäi vain kissan häntä. Hyvin hoidetun näköinen kissa, mutta miksi se oli irrallaan.

Samalla kiersin talon ja totesin, että taas tehdään yhteen asuntoon keittiöremonttia. Remonttireiskat eivät jaksaneet kiertää porteista, vaan hyppivät suoraan aidan ja pensasaidan yli. Mikäs siinä. Terveillä jaloilla. Lämpimimmillä paikoilla krookukset ja sinililjat kukoistivat. Oman pihan sinivuokot odottavat lämpimäksi luvattua viikonloppua. Nuppuja on. Ja ehkä olisi jo aika rapsia vuorenkilven rikkoontuneet lehdet irti ja nyppiä kuivat lehdet sammalleimupenkin päältä. Vaan ei ole minusta rapsijaksi eikä nyppijäksi. Annanpa olla ja lämpöaallon tulla.

Itselleni ja ehkä joillekin toisillekin iloksi lisään vielä salaperäisen linkin YouTubeen. Jos et sattunut näkemään.

7 kommenttia:

 1. Olisit ottanut kissan kiinni ja sitonut liean lipputankoon. Neuvoo täältä korvesta sinun ikuinen puolisosi.

  VastaaPoista
 2. Näin muuttuvat asiat blogimaailmassa... Mystistä!

  VastaaPoista
 3. Allyalias,
  Tosi yllätys!
  Miksi Valokuvablogissani sitten kuitenkin vielä lukee About me,
  Thursday, April, Posted by Liisa etc. ?
  Onkohan toisilla tällaista sillisalaattia?

  Anonyymi puolisoni,
  Siu ois pitänyt olla matkassa.

  VastaaPoista
 4. Ripsalla on tuollainen hirviö, mutta kymmenen kiloa painavampi ja tuntee nimen Allu. Ovat tehokkaita linnuntappajia. Kun peipotkin ovat tulleet, sopisi sitoa kissa koivuun eikä antaa kuljeksia pihoilla. Muuan tuttu Pöljältä kertoi, että hänen leikattu kollinsa tuo joka päivä linnun ja syö siitä parhaat osat.

  VastaaPoista
 5. A-K.H,
  Se on kissan luonto. Lapsena näin sitä paljon. Omistaja muuten oli vajaan 100 metrin päässä, mutta häipyi, kun havaitsi minun liikkuvan kameran kanssa. pelottava vehje tuo digikamera.

  VastaaPoista
 6. Voi kun olisi virtuaalimaailmassa joku kädestä pitäen neuvoja: pää on täynnä miten-kysymyksiä. Kuinkahan monta hukkaputkea käyn nettimaailmassa läpi enkä ymmärrä, miten lähellä olisi helppo ja näppärä oikotie, jos ei onneen niin autuuteen ainaskin;)

  ***

  Lapsuuskodissamme oli useampiakin kissoja. Ja tuttua on jokakeväinen kissan opetustuokio: lintuihin ei saa koskea! Suotta. Kissa on kissa. Lintu on lintu. Silti yhä soi mieleni pohjalla tuttu laulu: älä hyvä kissa tapa hentoa livertäjää!

  VastaaPoista
 7. Paju,
  Kylla kai täällä neuvojia löytyykin, kun vain rohkenee kysyä. Itse aikoinani opettelin kaikki DOS-komennot ja niiden kanssa pelasin. Ja kohta kaikki olikin yhtä Windowsia, johon ei mitään koulutusta sitten enää annettukaan.

  ---

  Onpa sellaisiakin muistijälkiä, miten sulavaliikkeiset haarapääskyt kiusoittelivat nurmikolla kellivää kissaa. Aikansa, kunnes...

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!