13. syyskuuta 2006

En suosittele

Minulla on ollut tapana melkein joka aamu käydä läheisessä järvessä. Siis avoveden aikaan. Lämpimänä ja kuivana kesänä ole seurannut myös veden hupenemista, koska vesijuoksusyvyys siirtyy yhä kauemmaksi laiturista. Parin päivän takainen kova tuuli sotki vedet ja kylmensi ne. Ja vesijuoksuhan tapahtuu pystyasennossa, joten pintavesilämpötilat narraavat.

Eilen aamulla kävelyn jälkeen keksin, että menenkin veteen kävelyllä tuulipuvun alla ollut ns. lämpökerrasto päällä. Jospa se lämmittäisi. Ei tuntunut yhtään kivalta. Parempi, mitä vähemmän vaatetta. Olen leikilläni harkinnut surffausasun hankkimista, jotta vesijuoksua voisi jatkaa pitempään tarvitsematta lähteä uimahalleihin.

Jos huushollissanne on vaaleanpunainen kylpytakki ja tummanvihreä plyyshiaamutakki, niin älä laita niitä pesukoneeseen yhtä aikaa, ellet halua persikanväristä aamutakkia. Älä myöskään laita valkoista villapipoa epähuomiossa valkoisen 90-asteisen lakanapyykin sekaan. Piposta ei jää puoltakaan jäljelle sellaisen käsittelyn jälkeen. Kokemusta on. Puhumattakaan muutamista kerroista, jolloin koko pyykki on värjäytynyt vaaleanpunaiseksi. Syystä, etten ole noudattanut pesumerkintälapun suositusta erillispesusta joko siksi, että silmälasit ovat yläkerrassa tai johan tuota vaatekappaletta on pesty niin monta kertaa, että irtoava väri on jo irronnut. Tai jonkun kerran ihan vahingossakin.

Pakastettua täytekakkua ei myöskään kannata laittaa lasiselle kakkualustalle heti, ellei halua päästä siitäkin eroon. Lasilautanen nimittäin halkeaa. Kaikki nämä asiat on opittu kantapään kautta.

4 kommenttia:

 1. Iiik..kylmää vettä. En kyllä enää menisi kylmään veteen tässä vaiheessa.
  Ennen muinoin, kun lapset olivat pieniä, niin isäntä pesi pyykkiä ja laittoi hienopesuvaatteet 90 asteeseen. Tosin olivat sen jälkeen minikokoisia. Murrosiässä tytär halusi pestä omien vaatteittensa kanssa perheen muut pyykit. En kyllä oikein tykännyt kun kaikki alusvaatteeni olivat ruman harmaita. Piti sitten laittaa koneen kylkeen lappu: Mustat vaatteet pestävä erilleen.

  VastaaPoista
 2. Tarkista myös, että valkopyykkisi seassa ei ole mustaa villapaitaa, josta lähetevä väri saa valkopyykkisi näyttämään epämäärisen punertavalta. Puhumattakaan siitä, että villapaidastasi voit leikellä pannulappuja...

  Katso myös leipomista aloittaessasi, että kukaan pikkuväestä, ei ole päättänyt aloittaa omaa leipomisurkkaansa. Uunissa voi nimittäin olla paistumassa pari-kolme duplo-legoa...

  Näilläkin muistoilla on jo kultareuna, mutta tapahtumahetkellä nauru oli tosi vähissä ja hymy tiukassa...

  VastaaPoista
 3. A-k.h,
  kahluusaappaita en ole koskaan vielä kokeillutkaan. Eikös se ole kalastajien tykötarpeita?

  Tarjuska,
  en minäkään sinne kylmään riemusta kiljuen mene. Se on kivun sokkihoitoa, auttaa ainakin sen lyhyen hetken, jolloin iho ehtii aistia vain sen kylmyyden. Tuo lappuidea on mainio. Ja teksti niin isoilla kirjaimilla, ettei tarvitse silmälaseja lähteä haeskelemaan. :)

  Neulekirppu,
  kiitos lisävinkeistä! Siis mustasta punertavaa? Näistä väreistähän olemme paljonkin keskustelleet.
  Jännä muuten, miten aika ikävätkin sattumukset saavat ajan kultauksen.

  Ne huopaantuneet villajutut ovat oivallisia esim. vahan levityksessä, jos sellaista kukaan nykyään harrastaa. :)

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!