29. elokuuta 2006

Blogger temppuilee

Tietämykseni vajavaisuuden vuoksi tai jostakin ulkoisemmasta syystä "Internal Server Error 500" tms, kiusasi minua aamulla ja osin jo illalla siinä määrin, etten päässyt kurkkimaan juuri kenenkään blogeja. Olin jo valinnut kuvankin ja oivan otsikon ladatakseni ne kuvablogiin. Ei onnistunut. Nyt on päivä takana. Kokeillaanpa tätä.


Pari postausta sitten kirjoittelin jättipalsamista vieraskasvina, mutta oikeampi nimitys lienee tulokaskasvi. Tänään mökkikäynnillä tartuin tuumasta toimeen. Vaarin poimiessa helteiden herkullisiksi kypsyttämiä mustaherukoita minä otin Exelit käteen ja kameran ja kännykän vyölaukkuun ja kiersin pienen lenkin mökkitontin ulkopuolella. Ja 6-7 sentin vahvuisia ja lähes puolitoistametrisiä jättipalsameita oli runsaasti siirtynyt sille puolelle aitaa, missä ruoho on vihreämpää. Tai itse asiassa pidän kyllä Metsäliittoa osin syypäänä näin rehevään tulokaskasvustoon. Pari vuotta sitten tonttimme läpi oli luvatta kuljettu roudattomaan aikaan motolla ja rikottu pahoin maan pinta. Havuauman pohja oli mustalla mullalla. Onhan maa lehtoa ja vanhaa peltoa. Ei kai jättipalsamikaan jätä sellaista tilaisuutta käyttämättä. Nyt katselin surullisena, miten entinen mesiangervokasvusto oli jäänyt uuden tulokkaan jalkoihin. Maitohorsma taitaa jollakin konstilla pärjätä tässä kisassa.

Käsiäni kirveltää ja selkää polttaa, kun jonkin aikaa kiskoin kutsumattomia vieraita irti maasta. Ainakin aarinalan sain kitkettyä. Parempi sekin kuin ei mitään. Vaikka täällä on satanutkin viimeksi viime yönä, niin maa on kosteaa vain noin sentin syvyyteen. Eli uskon repimieni kaunotarten menehtyvän. Julmaa touhua.

8 kommenttia:

 1. Enpä saanut kuvaa mukaan nytkään.

  VastaaPoista
 2. Huomenna on uusi päivä jos sitten onnistuu. :D

  VastaaPoista
 3. Huomenna on uusi päivä jos sitten onnistuu. :D

  VastaaPoista
 4. Takkuamista on tänään ollut bloggerin blogeissa, mutta vuodatuksen blogeihin pääsee hyvin eli tervetuloa:)

  VastaaPoista
 5. Takkuamista on tänään ollut bloggerin blogeissa, mutta vuodatuksen blogeihin pääsee hyvin eli tervetuloa:)

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. iineksen kinkkunainen piti niin sitkeästi pintansa, että yksi päre jäi väliin ja pornopäreelle pääsin vasta loppusenteillä, mutta havaitsin, että en ollut menettänyt mitään enkä saanut mitään. Pääsin sentään heittämään loppukevennyksiä. Blogger takkuilee muutenkin: kommentteja ei tahdo saada läpi ja omat päreet eivät tahdo aina tarttua omalle koneelle, vaikka niitä olisi jo kommentoitu.

  VastaaPoista
 8. Blogger on hidastellut viime aikoina tuhottoman paljon. Kokonaisia kommentteja on kadonnut taivaan tuuliin. Olen harkinnut blogipohjan vaihtoa, mutta toisaalta tykkään Bloggerin konstailemattomista pohjista.

  A-k.h., sinä ole kyllä varsinainen suorasuu.

  VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!