18. toukokuuta 2006

Kirjahyllymeemi

Ihastuin Iineksen ideaan kuvata osa omaa kirjahyllyään ja kommentoida sitä. Maria oli tarttunut mainioon ideaan. Joten, ei kun katselemaan omia hyllyjä sillä silmällä. Kirjat on ripoteltu kolmeen eri huoneeseen tilanpuutteeen vuoksi. Työhuoneesta löytyvät vanhimmat ja ehkä arvokkaimmat opukset. Alakerran keskimmäisen huoneen hyllyt ovat katonrajassa, joten sinne minusta ei ollut kiipeäjäksi. Sieltä olisivat löytyneet venäjänkieliset kirjat. Joten otin oheisen kuvan iltahämärässä yläkerran makkarin hyllystä. Harmi, että Harry Potter ei mahtunutkaan kuvaan. Olisi ollut samalla hyllyllä. Antaa kirjojen selkämysten kertoa itsestään ja omistajistaan.

Nuorena minulla oli ajatuksena omistaa jokainen lukemani kirja, mutta täytyy myöntää, että hyllyistä löytyy lukemattomia lukemattomia kirjoja. Joskin löytyy myös niitä, jotka olen lukenut useamman kerran.

Nykyään lukeminenkin on vähäistä. Silmät väsyvät, kirjan kannattelu on vaikeaa ja kaularankaleikatun on vaikea löytää ensimmäistäkään asentoa, jossa olisi helppo paneutua lukemiseen. Siis luettavan tulee olla isopränttistä ja lyhyttä tekstiä.

1 kommentti:

  1. Ai miten kivaa tirkistellä hyllyysi! Kiitos kun tartuit meemiin!

    Gorkit ovat tuosta tuttuja, samoin Coelho ja olen minä Tommy Hellsteniäkin lukenut. Tuo Iso Tietokirjasarja on jo nostalgiaa.. Ja tuo Kalevala savoksi on myös silmäilytuttu.

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin!