2. elokuuta 2005

"Nyt on elokuu, ja minä olen viljaa..."

Eilinen olikin oikein vilkas päivä. Taisimme olla aamukahvilla, kun kännykkä soi ja kansakoulumatkakaveriveljeni soitti, että Keski-Suomessa sataa. Sehän tarkoitti tietenkin sitä, että ulkohommia ei silloin huvita tehdä ja joutaa autoilemaan. Ja kesänmaku tuli hänen mukanaan marjojen muodossa. Tuhannet kiitokset! Söimme itsekeksimäni reseptin mukaan tehtyä laatikkoruokaa, jota olin tehnyt runsaasti, koska oli muitakin vieraita tulossa. Toiset lomamatkalaiset poikkeajat olivat H:n työtoveri ja hänen vaimonsa. Maistui se laatikko heillekin.

Uuniloora à la minä

400 g jauhelihaa
1,5 l vettä
3 dl ohraryynejä/riisiryynejä
1 iso sipuli tai useampi pieniä
400 g raastettua porkkanaa
(mausteita makutottumusten mukaan)
suolaa
soijaa
curryä
yrttisekoitusta
pippureita myllystä (sekoitus valko-,puna-,viher-)

Munamaito:

maitoa
2 kananmunaa

Tee näin:
Keitä ohraryynit kypsiksi väljässä vedessä. Siivilöi vesi pois. Ryynien kypsyessä kuullota paistinpannulla sipulisilppu ja ruskista ja mausta jauheliha. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita nämä ainekset ja laita uunivuokaan. Tarkista maku. Lisää munamaito, jota voi vielä maustaa valkopippurilla ja suolalla, jos siltä tuntuu makunystyröissä. Paista uunissa 200 /50-60 min. Nauti puolukkahillon ja salaatin kera hyvällä ruokahalulla.

Iltapäivä kuluikin sitten rattoisasti tämän laitteen ympärillä, kun kolmisin yritimme saada siirrettyä veljeni kamerakännykkäkuvia koneelle ja tulostetuksi ja CD:lle. Monta oli mutkaa matkassa, mutta lopulta se onnistui ihan ilman mitään piuhojakaan. Minäkin taisin saada elämäni ensimmäisen tietsikalta lähetetyn tekstiviestin. On tämä nykytekniikka IHMEELLISTÄ! Ja aina oppii uutta, jos oppii... ja varsinkin jos sitten vielä muistaa...miten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi sinäkin!